reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
A odnośnie pobierania krwi to mi musiała z obu rąk pobierać bo nie zauważyła że mam grupę krwi i za pierwszym razem pobrała za mało. Przepraszała że przez nią obie ręce mam pokaleczone.

A odnośnie pobierania krwi to mi musiała z obu rąk pobierać bo nie zauważyła że mam grupę krwi i za pierwszym razem pobrała za mało. Przepraszała że przez nią obie ręce mam pokaleczone.
Mi wzięła 5 ampułek. Mój mąż stwierdził, że przy czwartej by padł :) no ale robiłam chyba wszystkie możliwe badania.

Po usg prenatalnym bliższy prawdy jest termin z usg. Wcześniej bierze się pod uwage om. Chyba, że miałaś bardzo nieregularne cykle. Później termin z usg bedzie się zmieniał mniej lub bardziej ale najlepiej wyliczonym terminem jest ten z prenatalnego.
A jak z umówieniem się na prenatalne przy długich, nieregularnych cyklach [emoji848] Chyba sugerować się tym co pokazuje usg?

Ja mam niewidoczne żyły, ale sa pielegniarki co wkłują się za pierwszym razem a sa takie co mnie męczą i kombinują kilkoma wkłuciami... Brr. Niektóre się poddają i pobierają z nadgarstka albo przedramienia [emoji849] Słabiej tam leci i boli dłużej, a siniak murowany...

reklama
A jak z umówieniem się na prenatalne przy długich, nieregularnych cyklach [emoji848] Chyba sugerować się tym co pokazuje usg?
Najlepiej sugerować się tym co mowi lekarz, wyznaczył wstepnie datę porodu? U mnie jest roznica 2 dni miedzy usg a om. No a ja mam cykle po 25dni jak w zegarku. Więc nie mam tego dylematu, bo 2 dni nie robią dużej różnicy. Strzelałabym u Ciebie w 14 tydzień. Tak jak ide ja. Bedzie 13+1. Tak 13 tygodni z kawałkiem wedlug terminu tego szybszego. Wtedy w razie gdyby maluch byl 1,5 tygodnia młodszy to bedziesz miała i tak prawie 12 tygodni.

Do góry