slodkatrojeczka
Fanka BB :)
Mi dopiero teraz wyszedl malutki, rano może się okazac wiekszyWspółczuję. Mi ostatnio tak pobrała krew,że 3 tygodnie miałam siniaka:/
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mi dopiero teraz wyszedl malutki, rano może się okazac wiekszyWspółczuję. Mi ostatnio tak pobrała krew,że 3 tygodnie miałam siniaka:/
Mi wzięła 5 ampułek. Mój mąż stwierdził, że przy czwartej by padł no ale robiłam chyba wszystkie możliwe badania.A odnośnie pobierania krwi to mi musiała z obu rąk pobierać bo nie zauważyła że mam grupę krwi i za pierwszym razem pobrała za mało. Przepraszała że przez nią obie ręce mam pokaleczone.
Uciskałam 15 minut, bo ciągle krew się lała.. coś.mi zepsuła po prostuPo pobraniu warto na wyprostowanej ręce uściskać miejscu wklucia przez dobra chwilę siniak mniejszy lub wcale
Trzymałam jeszcze w samochodziePo pobraniu warto na wyprostowanej ręce uściskać miejscu wklucia przez dobra chwilę siniak mniejszy lub wcale
No to widać nieumiejetnie pobrałaUciskałam 15 minut, bo ciągle krew się lała.. coś.mi zepsuła po prostu
A jak z umówieniem się na prenatalne przy długich, nieregularnych cyklach [emoji848] Chyba sugerować się tym co pokazuje usg?Po usg prenatalnym bliższy prawdy jest termin z usg. Wcześniej bierze się pod uwage om. Chyba, że miałaś bardzo nieregularne cykle. Później termin z usg bedzie się zmieniał mniej lub bardziej ale najlepiej wyliczonym terminem jest ten z prenatalnego.
Najlepiej sugerować się tym co mowi lekarz, wyznaczył wstepnie datę porodu? U mnie jest roznica 2 dni miedzy usg a om. No a ja mam cykle po 25dni jak w zegarku. Więc nie mam tego dylematu, bo 2 dni nie robią dużej różnicy. Strzelałabym u Ciebie w 14 tydzień. Tak jak ide ja. Bedzie 13+1. Tak 13 tygodni z kawałkiem wedlug terminu tego szybszego. Wtedy w razie gdyby maluch byl 1,5 tygodnia młodszy to bedziesz miała i tak prawie 12 tygodni.A jak z umówieniem się na prenatalne przy długich, nieregularnych cyklach [emoji848] Chyba sugerować się tym co pokazuje usg?