reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

@Wszystkowiem92 witaj ;)

Oni i tak robią usg w tym terminie (są obowiązkowe 3 usg prenatalne, obowiązkowe dla lekarza oczywiście, bo siłą nikt nie robi). A czy zrobisz u zwykłego dr czy z certyfikatami to już od Ciebie zależy.

reklama
Witamy Cię Asiu w naszym gronie. Mi lekarz sam wypisał skierowanie na prenatalne i umówił mnie na wizytę ,dlatego że już jestem po 35rż.

Cześć Dziewczyny :-)
Czytam Was już od dłuższego czasu (przerobić prawie 500 stron jest nie lada wyczynem ) ale jakoś czasu nie było się przywitać. :-)
Mam na imię Asia, 26 lat i termin porodu na 21 lipca :-)
U mnie ciąża trochę zagrożona była/jest przez plamienia, które się pojawiły na początku grudnia i wyladowalam w szpitalu na obserwacji... Od początku jestem na luteinie dopochwowej A mimo to plamienie się pojawiło, przeszło na dwa tygodnie i znowu wrócił lekko kawowy śluz... Ale już na luzie do tego podchodzę bo usg pokazało że wszystko ok jest i Fasolka rośnie i serducho widziałam 5 grudnia już :-)
Teraz jestem w 9t3d według OM bo według usg ciąża jest młodsza o 6dni:-)
Uff się rozpisalam
Witaj :-)

Hmm to w takim razie na wszelki wypadek zapisze się prywatnie do specjalisty. Lepiej dmuchać na zimne :-)

A tak pozatym to jak Wasze samopoczucia dzisiaj?? Bo w ostatnich tygodniach to widziałam, że dzidziusie dały Wam w kość :-\ i ja tak czytam i nie wiem czy Wam zazdrościć bo ja to wręcz przeciwnie, cały czas bym jadla i chodzę głodna spać i o 5 potrafię się obudzić też głodna :-D do tej pory już 3,5kg na plusie A szczupła nie byłam i boję się że w takim tempie to będę mama hipopotam:-D:-D:szok:

@Wszystkowiem92 witaj :-) :) . W pierwszej ciąży tak miałam, że byłam non stop głodna. A w tej myślałam, że będzie innaczej. Niestety teraz zaczynają się ataki głodu. Chyba będzie powtórka z rozrywki.

reklama
Witajcie.

Cudowne maluszki macie
Super niech dalej zdrowo rosną.

Teraz każda po kolei będzie miała wizyty. My już w czwartek i ponoć maja być prenatalne chociaż to dopiero wg lekarki będzie 10+1
wg moich apek jest rozbieżnośc i wychodzi 10+3

Pisałyscie o porodach to ja też oczywiście chce z moim chłopakiem rodzic i na szczęście on też jest chętny. Boję się tylko że akurat będzie w pracy i może nie dojechać a czas, a przy trzecim porodzie może szybko pójść :D:D

Produkujecie jak szalone a ja po pracy to robię obiad i idę na drzemkę :-p:happy2:

U mnie +4kg

Miłego wieczoru

Do góry