reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Nadrabiam kilka ostatnich dni, bo jakoś nie było czasu zajrzeć :-)
Gratuluję wszystkich udanych wizyt i bijących serduszek [emoji173]
Co do mdłości, to u mnie w ostatnich dniach trochę lepiej.
Co do NFZ to śmieszą mnie te wszystkie wytyczne ministerstwa dotyczące praw kobiet w ciąży. Wyobraźcie sobie, że obdzwoniłam wszystkie 7 przychodni, które mają kontrakt z NFZ w moim mieście i dowiedziałam się, że nie na szans abym dostała się na konsultację w grudniu czy styczniu, jedna miła Pani chciała zapisać mnie na pierwszy wolny termin w marcu [emoji23][emoji23][emoji23] A w ogóle to nie powinnam się dziwić bo zapisy na ten rok skończyły się w lipcu... Ja sobie poradzę, i tak będę prowadziła ciążę prywatnie, chciałam mieć lekarza na NFZ po skierowania na badania, a tak za wszystko trzeba będzie zapłacić. Trudno, ale co ma zrobić bezrobotna mama, studentka, jak konsultacje proponują w połowie ciąży... Ten nasz NFZ to jedna wielka porażka [emoji23]
No coś Ty? Jesteś w ciąży, choćby skały srały powinni Cię przyjąć. Też czekałam długo, bo miesiąc na pierwszą wizytę ale nie 3... Trułabym im dupę tak długo aż by mnie wcisneli.

A ja się strasznie męczę...Nie dość że te wszystkie mdłości to jeszcze wyszedł mi wielki zewnętrzny hemoroid !!!! :( Ani okłady ani maści ani nawet czopki nie pomagają ...a ból jest nie do wytrzymania. Może któraś z Was zmagała się z podobnym problemem w poprzednich ciążach i znacie jakieś domowe sposoby aby sobie ulżyć? :zawstydzona/y: W ostateczności muszę iść do lekarza:baffled:

Posterisan, to naturalny nieszkodliwy skład i pomaga. Jak stan zapalny mega to pamiętam, że brałam też Posterisan H - ale to na receptę i nie wiem czy można w 1 trym, pewnie tak.

Ja niestety muszę się pożegnać :( Dziś miałam pierwsze usg i niestety pusty woreczek, bez zarodka :( to już 7+4 nadziei nie ma żeby się coś pojawiło, niby za tydzień mam usg ale to tylko taki protokół przed oczyszczaniem.

Oj przykro mi. Ale może jeszcze jest szansa...

@AsiaGJ jak już masz świstek to mają obowiązek przyjąć szybko. Więc może nie jesteś skazana na ciągłe wizyty prywatne ;)
Znasz swoje prawa, ustawa tak przewiduje, prosisz o odmowę na piśmie i grozisz skargą ;) Znajdzie się miejsce migusiem.

Mi się chyba nie chce :-) Odkąd pamiętam miałam alergię na naszą publiczną służbę zdrowia, na ostatniej wizycie w ramach NFZ byłam dobre 15 lat temu :-) Ale z natury jestem dość przekorną osobą, mam dobrego znajomego w lokalnej prasie i myślę, że razem zrobimy coś, żeby przyszłym mamusiom z naszego regionu było łatwiej [emoji2]

Jej zazdroszczę ...
Ja właśnie zjadłam jakby obiad ...
Jakby bo tylko warzywa wyjadlam A mięso nie tkniete..
I oczywiście umieram :(
Czuje się przeokropnie..
Łącze się w bólu. Wszystko mi śmierdzi. Dziś zjadłam barszczyk bo na szczęście miałam ochotę ale poza tym nic nie mogę wcisnąć a nawet pomyśleć. ...

@Imbirowaherbata tak jak pisała tu już jedna z dziewczyn- nie skreślaj jeszcze. U mnie też już grupę krwi i antyciała kazała robić do łyżeczkowania a 10 dni później wszystko było ok. Poczekaj 3-4 dni i idź na USG do innego lekarza. Trzymam kciuki!

reklama
Dzięki dziewczyny! Mi tez przykro , bo bardzo chciałam mieć dzieciątko! Czy jest szansa? Nie wiem... według OM to 7+4 , cykle mam regularne, wiadomo ciaza młodsza bo do zapłodnienia doszło jakieś 2 tyg później, ale mimo wszystko zarodek powinien już być. Za tydzień kolejne usg, ale nie liczę ze będzie ok, wole przygotować się na najgorsze.

Do góry