reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Mnie piersi już wcale nie bolą, czasem wieczorem mam wrażliwe sutki a tak to spokój. Pewnie urosna ciut po porodzie przy nawale i tyle:p zaparć nie mam, ale pod koniec to się pewnie zmieni jak będę musiała leżeć, za to wzdęcia owszem, brzuch jak balon..no i mdłości mam, ale to przejdzie koło 13tc

reklama
Hej ja jutro wizytuje o 18.30 nie mogę się doczekać. Odebrałam dzisiaj wyniki morfologii, moczu, toxoplazmozy, glukozy. Glukoza i mocz ok, ale toxoplazmoza wyszła mi źle:( igg <1 a igm 0,2. Dodatkowo morfologia też źle napewno wbc, gra i coś tam jeszcze. Nie wiem jak dzisiaj zasne..:unsure:

Hej ja jutro wizytuje o 18.30 nie mogę się doczekać. Odebrałam dzisiaj wyniki morfologii, moczu, toxoplazmozy, glukozy. Glukoza i mocz ok, ale toxoplazmoza wyszła mi źle:( igg <1 a igm 0,2. Dodatkowo morfologia też źle napewno wbc, gra i coś tam jeszcze. Nie wiem jak dzisiaj zasne..:unsure:
Przecież to są dobre wyniki [emoji848][emoji849] po prostu nie chorowałas na toxo i teraz też nie chorujesz..

U mnie mdłości okropne, ale bez wymiotów. Chyba najgorsze przede mną bo dopiero 7tc+5d. Wczoraj moj lekarz powiedział, że po kwasie foliowym może mdlić, dzisiaj nie brałam rano i powiem Wam że w pracy rewelacja ;) wzielam teraz, zobaczymy jak wieczór minie:)

To pewnie wujek Google wprowadził mnie w błąd. :shocked2:Ale zobaczymy co powie jutro lekarz. Bardzo się stresuje, jest to moja pierwsza ciąża i chciałabym żeby wszystko było dobrze:happy:
Dlatego nie ma co sprawdzać wyników w necie, a morfo to zupełnie sie nie przejmuj, pojedyncze wskazniki roznie wychodzic moga a lekarz spojrzy całościowo i bedzie wiedział co z czym się łączy ;)

U mnie mdłości okropne, ale bez wymiotów. Chyba najgorsze przede mną bo dopiero 7tc+5d. Wczoraj moj lekarz powiedział, że po kwasie foliowym może mdlić, dzisiaj nie brałam rano i powiem Wam że w pracy rewelacja ;) wzielam teraz, zobaczymy jak wieczór minie:)
Ja biorę kwas foliowy na noc już leżąc w łóżku ;) a i tak potrafię umierać
A slyszalyscie teorie, że to czy wymiotujemy w ciąży zależy od kondycji wątroby? Gdzieś kiedyś o tym słyszałam ale nie wiem na ile to prawda [emoji848][emoji848]
No.moja wątroba dostała w dupe za młodu i przez leki, [emoji23] [emoji23] [emoji23]
Mi te problemy minęły koło 9 tygodnia :) Za to piersi to mnie tak bolą, że jak zasnę na jednym boku, nie mogę się na drugi obrócić. Pomijając już fakt, że niedługo będę musiała robić staniki na wymiar :)
Mnie też [emoji85] śpię w staniku sportowym. Ale odkar kupiłam nowe staniki trochę większe to ból jest mniejszy. A cyc mam 85 GG [emoji85]
Co prywatnie to prywatnie.
Fasolka ma 1,63 cm, 8 tydzień, serce bije.
Mam gumy na mdłości, są z imbirem, magnezem i wit.B. Ponoć pomagają.

Wróciłam zjadlam trochę obiadu A teraz umieram. Jak tu żyć się pytam.
Jutro umawiamy się na prenatalne, już wiem na kiedy [emoji16][emoji16][emoji16]
Dziś to sie na usg poplakalam. Same łzy się lały jak patrzyłam na te małe machajace rączki.
Gratulacje! Też płakałam na pierwszym usg
To są dobre wyniki :) kciuki za wizytę

Pieke kurczaka i frytki na obiad bo coś mnie tak naszło [emoji3590][emoji3590]

obydwa miana ujemne wiec jest dobrze :)

reklama
Do góry