reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

A ja się strasznie męczę...Nie dość że te wszystkie mdłości to jeszcze wyszedł mi wielki zewnętrzny hemoroid !!!! :( Ani okłady ani maści ani nawet czopki nie pomagają ...a ból jest nie do wytrzymania. Może któraś z Was zmagała się z podobnym problemem w poprzednich ciążach i znacie jakieś domowe sposoby aby sobie ulżyć? :zawstydzona/y: W ostateczności muszę iść do lekarza:baffled:
Ha miałam tydzień przed porodem. Owinelam kostki lodu w ręcznik papierowy i tak między posladkami chodziłam. Jak przemoklam to przebralam się i od nowa. Po 2 dniach się wchłonął. Nie kąp się też w gorącej wodzie bo wtedy rozszerzają się krwinki i robi się większy.

reklama
Mi ginekolog mówiła wprost, że jeszcze od żadnej pacjentki nie usłyszała, że jej to pomogło :laugh2:

O ja! Myślałam, że tylko mnie bardziej mdli jak przewijam strony internetowe :D

Gratulacje :)

Ale piękna dzidzia :-) :)

:D

Tak piszecie o lizakach! 8-)
Więc właśnie przyczaiłam, że jedna ma jeden lizak w paczce Mikołajowej a druga dwa...
Więc zawinęłam jeden, mniam! :D Ciii :p

Zbieram się na imprezę do przedszkola. Pa.

Cześć wam,
Nie mam sily nawet pisać przez te mdłości.
Po 8 bylam na wizycie na NFZ. Pani doktor wie że byłam prywatnie bo mam l4 ia wyniki z cytologi muszę dostarczyć które odbieram dziś o 16 40 na prywatnej wizycie. Nie była zbyt zadowolona i ja też nie jestem. Tłumaczyłam jej o mojej endometrioze, o tym że ciąża młodsza o 2 tygodnie już wychodzi z okresu A i tak zapisała wcześniejszy termin. Iż wychodzi z wieku ciąży. Na iść było widac serduszko znowu [emoji7]1,8 mm co odpowiada 8/9 tc. Popoludniu dowiem się więcej bo tutaj to jakos tak dziwnie. Dowiedziałam się tylko że ta ciąża to cud. Dziś się dowiem na kiedy mam się umówić na prenatalne [emoji849]

Doczytałam ostatni dzień i powiem wam tak... Mdłości to najgorsza rzecz pod słońcem [emoji779][emoji779][emoji779]

Ja niestety muszę się pożegnać :( Dziś miałam pierwsze usg i niestety pusty woreczek, bez zarodka :( to już 7+4 nadziei nie ma żeby się coś pojawiło, niby za tydzień mam usg ale to tylko taki protokół przed oczyszczaniem.

Cześć wam,
Nie mam sily nawet pisać przez te mdłości.
Po 8 bylam na wizycie na NFZ. Pani doktor wie że byłam prywatnie bo mam l4 ia wyniki z cytologi muszę dostarczyć które odbieram dziś o 16 40 na prywatnej wizycie. Nie była zbyt zadowolona i ja też nie jestem. Tłumaczyłam jej o mojej endometrioze, o tym że ciąża młodsza o 2 tygodnie już wychodzi z okresu A i tak zapisała wcześniejszy termin. Iż wychodzi z wieku ciąży. Na iść było widac serduszko znowu [emoji7]1,8 mm co odpowiada 8/9 tc. Popoludniu dowiem się więcej bo tutaj to jakos tak dziwnie. Dowiedziałam się tylko że ta ciąża to cud. Dziś się dowiem na kiedy mam się umówić na prenatalne [emoji849]

Doczytałam ostatni dzień i powiem wam tak... Mdłości to najgorsza rzecz pod słońcem [emoji779][emoji779][emoji779]
Też mam endo. To mój trzeci cud :)

reklama
Nadrabiam kilka ostatnich dni, bo jakoś nie było czasu zajrzeć :-)
Gratuluję wszystkich udanych wizyt i bijących serduszek [emoji173]
Co do mdłości, to u mnie w ostatnich dniach trochę lepiej.
Co do NFZ to śmieszą mnie te wszystkie wytyczne ministerstwa dotyczące praw kobiet w ciąży. Wyobraźcie sobie, że obdzwoniłam wszystkie 7 przychodni, które mają kontrakt z NFZ w moim mieście i dowiedziałam się, że nie na szans abym dostała się na konsultację w grudniu czy styczniu, jedna miła Pani chciała zapisać mnie na pierwszy wolny termin w marcu [emoji23][emoji23][emoji23] A w ogóle to nie powinnam się dziwić bo zapisy na ten rok skończyły się w lipcu... Ja sobie poradzę, i tak będę prowadziła ciążę prywatnie, chciałam mieć lekarza na NFZ po skierowania na badania, a tak za wszystko trzeba będzie zapłacić. Trudno, ale co ma zrobić bezrobotna mama, studentka, jak konsultacje proponują w połowie ciąży... Ten nasz NFZ to jedna wielka porażka [emoji23]

Do góry