reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
A co do ciąży bliźniaczej polecam przyszpitalne poradnie ciąży wieloplodowej takie są najczęściej w szpitalach z III stopniem referencyjnosci.

@Momof229 ja też ostatnio z bardzo nieprzyjemnej wizyty na NFZ dostałam skierowanie na badanie prenatalne. Ono jest wykorzystywane wszędzie gdzie mają podpisany kontrakt z NFZ. Z ciekawości weszłam zapytać od razu do super kliniki ginekologicznej, leczenia niepłodności itp. I okazało się, że moje skierowanie jest tam ważne. Pani zapisała mnie na 28 grudnia ale obawiam się że to będzie trochę za wcześnie więc chyba przesunę na Nowy Rok. Powiedziała, że wszyscy lekarze u nich wykonujący badania prenatalne mają ten certyfikat (Nie pamiętam teraz nazwy), więc się cieszę w sumie, że będę miała to badanie za free.

Chociaż właściwie nie do końca bo jeszcze przed świętami idę do lekarza, który prowadził moją pierwszą ciążę, jest mega specjalistą jesli chodzi o usg i ma najlepszy sprzęt, bo to jego konik, ale teraz wizyty u niego kosztują 300 zł, więc pójdę może dwa razy w ciąży, żeby sprawdził czy wszystko ok. bo mam do niego ogromne zaufanie w tej kwestii. Wizytę mam 10+4, więc liczę że będzie już dużo widać i wtedy powiem o nowym dzidziolku mojej siedmiolatce, najlepszy prezent na święta :)

Badanie pappa sobie daruję, mam 34 lata i to już jest jakieś dodatkowe obciążenie, które będzie zaniżać wynik, więc po co się mam dodatkowo stresować. Już w tej ciąży mam bez tego wystarczająco duzo stresów :)

@.jagódka nagłe i nie... tuż przed zajście w ciążę objął ważne stanowisko w kolejnej spółce tylko, że do jednej i do drugiej dojezdza ok 200 km w jedną stronę. nie da rady dojezdzac dziennie po 7-8h tym bardziej, że jest szybko ciemno... no cóż, liczę na to, że sam w końcu będzie miał dosyć i coś z tym zrobi...póki co, do wakacji raczej jestem skazana na samotność... dobrze, że Wy jesteście...

@itucha no właśnie zastanawiam się jak ja długo tak wytrzymam... :/

@Martkaaa5 miałam taką samą sytuację, więc wiem co czujesz. Z ty, że ja nie byłam taka spokjna jak Ty :D :D :D

kupiłam sobie druty i włóczkę i zaczęłam robić pierwszy w życiu szalik :D

Ostatnia edycja:
Ja dostałam skierowanie na pappe + USG więc zrobię obydwie rzeczy, mi powiedzieli że krew pobierana będzie tego samego dnia, mój lekarz ma certyfikat FMF więc liczę bardziej na sensowne badanie i jego wprawne oko przy samym USG niż na sam wynik statystki ;)

Listę lekarzy z certyfikatem można znaleźć tutaj :) Link do: The Fetal Medicine Foundation

Ja dostałam skierowanie na pappe + USG więc zrobię obydwie rzeczy, mi powiedzieli że krew pobierana będzie tego samego dnia, mój lekarz ma certyfikat FMF więc liczę bardziej na sensowne badanie i jego wprawne oko przy samym USG niż na sam wynik statystki ;)

Listę lekarzy z certyfikatem można znaleźć tutaj :) Link do: The Fetal Medicine Foundation
Ja właśnie też mam takiego lekarza co mnie uspokaja. Kontakt dostałam bezpośrednio od mojego gina.

Zastanawiam się tylko jak ja pójdę na pobranie krwi jak po przebudzeniu, pierwsze co to mnie tak ssie, że aż niemal mdleję jak czegoś natychmiast nie zjem...

reklama
Dziewczyny kiedyś chyba było o cenach wizyt. Ile płacicie? Ja 200 zł. Chodzę tylko prywatnie na NFZ nie bede się zapisywać.
Dziś płaciłam 140, ale kolejne będą na NFZ.

Pappa nie będę robić.
Ale dziś dzień... dopiero wracam do domu a jeszcze nie wszystko zalatwilam

Do góry