reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

reklama
Jakbym się chciała umówić do ginekologa na NFZ, to musieliby mi z racji ciąży zapewnić termin w ciągu 7 dni co nie, myślicie że na podstawie założonej książeczki ciąży z luxmedu już mogę się tego domagać? Czy potrzebowałabym zaświadczenie od lekarza o ciąży? 🙈

Jakbym się chciała umówić do ginekologa na NFZ, to musieliby mi z racji ciąży zapewnić termin w ciągu 7 dni co nie, myślicie że na podstawie założonej książeczki ciąży z luxmedu już mogę się tego domagać? Czy potrzebowałabym zaświadczenie od lekarza o ciąży? 🙈
Wydaje mi się że w miejscach gdzie przyjmują tylko ciężarne nie obowiązuje termin 7 dni, bo jak np zapisuje się do przychodni przyszpitalnej na prowadzenie ciąży to nieraz się czeka 2-3 msc

No ja też nie odstawiam całkiem tylko teraz od dzisiaj przez trzy dni 2x1 tabletka, potem 3 dni 1x1 i koniec 🙈
To mega szybko to zmiejszenie ilości, tak mi się wydaje. Ale nie znajde kartki z pierwszej ciąży gdzie miałam rozpisane jak schodzić. Raczej dłużej byłam na każdej dawce. Twój lekarz na pewno wie co robi ❤️ co klinika to inne zwyczaje XD

Ja dzwoniłam w drugiej ciąży do chyba dwóch szpitali to był jakiś listopad a termin mi po nowym roku proponowali 🙈
Jej, to na prawdę mega długo. U nas aż takich kolejek nie ma. A też ginekolodzy którzy przyjmują w przychodni przyszpitalnej są najbardziej polecani z wszystkich w mieście na NFZ. Ja prowadziłam pierwsza ciążę u zastępcy ordynatora oddziału, teraz też chce iść do niego. Będę celowała w wizytę 25.11- akurat w poniedziałki od rana ma wszystkie ciężarne

Pisałyście dzisiaj o terminach porodu w aplikacjach i tak sobie pomyślałam że chyba za daleko popłynęłam z tym 10.07. Wpisałam jeszcze raz ale zmieniłam długość cyklu- bo przecież był inny niż normalnie, z racji cyklu sztucznego i daty transferu wiem kiedy teoretycznie w zwykłym cyklu i spontanicznej ciąży doszłoby do zapłodnienia więc termin jaki teraz mi pokazuje to 6.07. Ostatnią miesiączkę miałam 29.09

reklama
Dzisiaj w aplikacji preglife pokazuje mi 4+4 ;)
Wizytę u ginekologa mam 25.11
Rano byłam na becie 1120 , a w środę będę sprawdzała przyrost.

Jak wyglądały wasze bety ?

Do góry