reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Ada to w 28ty ustala sie termin cc?
W 28 bedzie rozmowa co i jak, wlasnje tez dotycząca tego podwiazania, ale czy mi ustalą termin to tego nie wiem. W ostatniej ciąży też miałam wizytę z lekarzem coś ok 28 tyg nt cc ale termin miałam wyznaczony jakoś miesiąc przed cc, więc i teraz się nie nastawiam że mi od razu ustalą.

Tak, ja w uk mieszkam i tu robią jeśli jest zagrożenie przy ewentualnej następnej ciąży. Chociaż wiem że bym się na 100% nie zdecydowała na następne, 4 to już max. Słyszałam właśnie że w Polsce jest to nielegalne i że tego nie wykonują. Mnie od razu na pierwszej wizycie położna zaproponowała i się zgodziłam, zaraz po tym jak wyjmą dziecko to będą przeprowadzać ten zabieg.

reklama
U mnie też będzie czwarte i do tego jeszcze planowane [emoji23]. Zdziwiłam się, w sumie, reakcją mojej matki. Bo nie ukrywam, że podejrzewałam, że będzie oczami wywracać. A tu się zaśmiała i „no ok”. Pomyślałam nawet, że może się czymś struła na Wigilii i źle się czuje [emoji23]. Ale też widziała moje i mojego męża nastawienie. Nasza decyzja, trójkę ogarniamy, siły mamy, stać nas, warunki mieszkniowe są, więc się innymi nie przejmujemy. Oczywiście wszystko zweryfikuje późniejsze życie, nikt nie wie, co go czeka za zakrętem.
Myśmy też przemysleli, oczywiście już po teście bo nie planowane [emoji1] ale stwierdziliśmy że damy radę, skoro z trójką dajemy to myślę że 4 przyjdzie nam łatwiej, M ma całkiem dobra pracę, nawet jeśli ja nie pracuje to jest ok, z mieszkaniem niby nie jest najgorzej, mieszkamy w domku, nieduży ale 3 sypialnie plus salon i dzidzia będzie musiała być w naszej sypialni, teraz tylko planujemy zamianę i starszy będzie miał osobny pokój a średni i najmłodszy razem, póki co to najmłodszy ma osobny pokoik [emoji1] pomiescimy się [emoji6]

Ada jest w uk. A w PL facet może się podwiązać legalnie. Na marcówkach mamy dziewczynę, która teraz jest w ciąży z trzecim (odstępy 1,5 roku i 2 lata), mieszka we Francji i też przy cięciu się będzie podwiązywać.
Tak dokładnie, dlatego napisałam o Pl ;) bo jagódka i Ada z róznych miejsc :p
Męskie podwiązanie chyba odwracalne? A żeńskie?
Tu ogólnie było sporo afer, że lekarz bez wiedzy kobiety podwiązywał mimo braku wskazań.

Ada a powiedz mi jeszcze patrzac na poprzednie cc. Szykowac sie na tydzien przed czy wiecej? Musze mame do Julki sciagnac, a ze ona tez ma ograniczony czas to nie wiem jak celowac.

Wazektomia jest odwracalna,ale czasem może się nie udać,trzeba brać to pod uwage, poza tym zabieg przywrócenia płodności jest o wiele droższy niż sama wazektomia

Ada a powiedz mi jeszcze patrzac na poprzednie cc. Szykowac sie na tydzien przed czy wiecej? Musze mame do Julki sciagnac, a ze ona tez ma ograniczony czas to nie wiem jak celowac.
Ja zawsze mialam na ok. tydzień przed. Wcześniej mi nie proponowali terminów a w ostatniej było 5 dni przed terminem. Ale myślę że zależy od szpitala. No i generalnie zależy też o od tego jak ciąża przebiega, ja sie tylko boję o moja blizne bo jeśli by sie z nią coś działo to wtedy na pewno wcześniej

reklama
Ja zawsze mialam na ok. tydzień przed. Wcześniej mi nie proponowali terminów a w ostatniej było 5 dni przed terminem. Ale myślę że zależy od szpitala. No i generalnie zależy też o od tego jak ciąża przebiega, ja sie tylko boję o moja blizne bo jeśli by sie z nią coś działo to wtedy na pewno wcześniej
No tak Twoj maly ma 2 lata, moja ponad 4 wiec blizna bedzie ok. To biore ten tydzien jako wyznacznik a jak bedzie wczesniej to bede sie wtedy zastanawiac. A ile Cie trzymali w szpitalu po cc? U nas na bank bedzie zoltaczka wiec nastawiam sie na tydzien. Oby tylko tym razem bez infekcji sie odbylo.

Do góry