reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

No właśnie dziewczyny które nie planują już dzieci myślicie o jakiejś skutecznej antykoncepcji ? My już nie będziemy chcieli dzieci A do tej pory nasze zabezpieczenie to były gumki i jakos się udawało, teraz myślimy o wazektomi. Au Was jak to wygląda?

reklama
No właśnie dziewczyny które nie planują już dzieci myślicie o jakiejś skutecznej antykoncepcji ? My już nie będziemy chcieli dzieci A do tej pory nasze zabezpieczenie to były gumki i jakos się udawało, teraz myślimy o wazektomi. Au Was jak to wygląda?
Ja przez 13 lat stosowałam spirale i byłam bardzo zadowolona ale widzisz przykład
@. jagódka pokazuje że to nie u wszystkich działa i nie wiem czy po konizacji szyjki będę mogła wrócić do tego

No tak Twoj maly ma 2 lata, moja ponad 4 wiec blizna bedzie ok. To biore ten tydzien jako wyznacznik a jak bedzie wczesniej to bede sie wtedy zastanawiac. A ile Cie trzymali w szpitalu po cc? U nas na bank bedzie zoltaczka wiec nastawiam sie na tydzien. Oby tylko tym razem bez infekcji sie odbylo.
Za każdym razem 3dni. Zoltaczki akurat nie mieli więc nie wiem czy w tym przypadku dłużej trzymają. No ja się właśnie martwię o ta blizne, 2 lata niby ok ale jednak... Wcześniej miałam dwa razy po 4 lata więc przerwa ok ale teraz krócej

Ja przez 13 lat stosowałam spirale i byłam bardzo zadowolona ale widzisz przykład
@. jagódka pokazuje że to nie u wszystkich działa i nie wiem czy po konizacji szyjki będę mogła wrócić do tego

No właśnie różnie z tym bywa , my przez ostatnie 6 lat tylko gumki ale boję się że teraz jak już powiemy STOP to zaliczamy szybką wpadkę :p8-)

Ja chyba zdecyduje się na zastrzyki. Fakty są takie, że nic nie da 100% pewności - no oprócz podwiązania ale nie mam wskazań, do tej pory 2 porody sn. No i kto wie, czy kiedyś mi nie odbije i nie zechce czwartego... Teraz jestem przekonana, że nie ale w sumie to jeszcze jestem dosyć młoda, kto wie...

Ja chyba zdecyduje się na zastrzyki. Fakty są takie, że nic nie da 100% pewności - no oprócz podwiązania ale nie mam wskazań, do tej pory 2 porody sn. No i kto wie, czy kiedyś mi nie odbije i nie zechce czwartego... Teraz jestem przekonana, że nie ale w sumie to jeszcze jestem dosyć młoda, kto wie...

@slodkatrojeczka ja niby też jeszcze młoda i może coś odwalić ale jak teraz będzie ta córka to już chyba wszystkie dzieci w domu ;) Do tej pory wszystkie dzieci planowane A wiadomo co przyniesie los ? 8-)
Na tabletki to ja się na pewno nie piszę.

Ja planuje mini pigulki jak ostatnio o po jakims czasie pewnie implant.

@slodkatrojeczka ja niby też jeszcze młoda i może coś odwalić ale jak teraz będzie ta córka to już chyba wszystkie dzieci w domu ;) Do tej pory wszystkie dzieci planowane A wiadomo co przyniesie los ? 8-)
Na tabletki to ja się na pewno nie piszę.
Ja mam problem z systematycznością, pewnie bym zapominała brać. Lepiej nie ryzykować. Myślę, że po porodzie będę myślała o antykoncepcji i omówię to z moją ginekolog. Bo też myślałam nad spiralą... Ale już sama nie wiem.

reklama
Myślałam o spirali, dopóki jagodka nie powiedziała, że jest w ciąży ;) Może chłopa podwiążemy, hormony nie wchodzą w grę u mnie, a gumki na dłuższą metę nas wkurzają. Więc wyboru wielkiego nie ma.

Do góry