reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja już po wizycie - wszystko ok, pani doktor potwierdza informacje z prenatalnych - jest siusiak. ;)

Od początku ciąży przytyłam 2 kg i muszę zacząć się pilnować bo wszystko mi strasznie smakuje i mogę zjeść baaaardzo dużo.

Humorzasta byłam zawsze a teraz bardziej płaczliwa - mąż już się ze mnie śmieje, ze nie można normalnie pogadać.

Dwa dni temu powiedzieliśmy synkowi od męża - pierwsze reakcja w stylu „nienawidzę cię”, ale dzisiaj już jest dobrze. Chyba już się oswoił i nawet sam zadaje jakieś pytania i jest w stanie rozmawiać o temacie. Uffff, bardzo mi ulżyło.

Marta, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!! Pamiętaj, nie będziesz sama. Masz nas i na miejscu bąbelek będzie Ci towarzyszyć. Taka imprezka w dwójkę;)

Zabieram się do pracy, dzisiaj siedzę do 21. Ale mam fajnych studentów, wiec jakoś zleci.

II trymestr jest fajny. : D

reklama
Gratulacje. Właśnie o takie wiadomości mi chodziło. Przygarnę tonami pozytywne wieści. Od razu humor lepszy :) Ciekawe czy i u mnie chłopczyk się potwierdzi. Dowiem się najwcześniej dopiero za 4 tygodnie więc jeszcze trochę niepewności będzie.

HaTo synek meza mieszka z Wami?

Nie, mieszka z mama. Ale u nas jest dosyć często. Mój mąż pracuje głównie wieczorami i nocą, wiec z synem spędza dużo czasu w tygodniu po południu albo w weekendu. I maja taka bardzo bliska relacje. Dlatego baliśmy się, co będzie.

Hej dziewczyny! Marta sto lat!
U mnie dziś 16+4 bąbel czasem delikatnie smyrnie ale jeszcze nie często czuje. Pić strasznie się chce szczególnie wieczorem a potem ciągle siku :-D. Od początku ciąży mam już 4kg na plusie, brzuszek już raczej nie da się wciągnąć. Ja od kilku dni takie delikatne ciągnięcia w okolicy pachwin czuję ale to chyba nic takiego. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wizyty. Zdrówka wszystkim.
Zrób sobie ciepły napój z cukrem (u mnie kawa rozpuszczalna posłodzona z mlekiem), usiądź na fotelu i nogi podkul "pod brodę" no ale nie tak doslownie pod brodę. Mój maluch wtedy najbardziej dokazuje, możesz spróbować :) u mnie też 16+4 dzis ;)

Trzymam kciuki za wizytę

Szampan szampanem a co oferujesz do jedzenia?[emoji23][emoji23]

Mój mąż nie może na mnie narzekać. Ani w pierwszej ani w tej ciazy nie miewam humorów, za to jestem bardziej płaczliwa, dobrze ze tv raczej nie oglądam bo mogłoby się okazać, że płacze na reklamach[emoji6]

Jakie nosidło kupiłaś?

Dokladnie[emoji23][emoji23]
[/QUOTE][/QUOTE]
Ja na samiuśkim początku ciąży, jeszcze przed testem poryczałam sie na "W pustyni i w puszczy" ;)

Ja już po wizycie - wszystko ok, pani doktor potwierdza informacje z prenatalnych - jest siusiak. ;)

Od początku ciąży przytyłam 2 kg i muszę zacząć się pilnować bo wszystko mi strasznie smakuje i mogę zjeść baaaardzo dużo.

Humorzasta byłam zawsze a teraz bardziej płaczliwa - mąż już się ze mnie śmieje, ze nie można normalnie pogadać.

Dwa dni temu powiedzieliśmy synkowi od męża - pierwsze reakcja w stylu „nienawidzę cię”, ale dzisiaj już jest dobrze. Chyba już się oswoił i nawet sam zadaje jakieś pytania i jest w stanie rozmawiać o temacie. Uffff, bardzo mi ulżyło.

Marta, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!! Pamiętaj, nie będziesz sama. Masz nas i na miejscu bąbelek będzie Ci towarzyszyć. Taka imprezka w dwójkę;)

Zabieram się do pracy, dzisiaj siedzę do 21. Ale mam fajnych studentów, wiec jakoś zleci.

@HaTo super wieści dobrze że płeć potwierdzona i wszystko ok. To co teraz szał zakupowy ?
Super że syn męża dobrze przyjął wieści i nie musicie się martwić :tak:
Miłego dnia w pracy:)

To jak ja ;p też humorki miałam zawsze . a teraz placze o wszystko.

reklama
Ja w pierwszej ciąży późno, ok 22tc, łożysko miałam na tylnej ścianie. Teraz zreszta też, ale od jakiegoś czasu są pojedyncze smyrnięcia, a jestem raptem 4 dni przed Tobą wg om, więc mnie to dziwi aż.

Ta natka to była moja pierwsza chusta po pasiaku :) Z jasnej czy ciemnej strony?
Z ciemnej
Screenshot_20190123-181400.jpeg

Do góry