reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Althea Ty w szpitalu pracujesz?Mi w poprzedniej ciazy kazali brac srodkowy strumien.

Tak. Ale wychodzę z założenia, że internet czy fora to nie miejsce na porady medyczne. Jasne jak mogę komuś oszczędzić nieprzespanej nocy interpretując wynik moczu to chętnie ale od wszystkiego innego macie/mamy swoich lekarzy. A na forum ciążowym to już w ogóle trzeba uważać bo przecież burza hormonów[emoji23]

Ja tam zawsze kupuje 10 kubeczków i jeszcze nikt na mnie jak na wariatkę nie spojrzał Teraz tez mam taki zapas i problem z głowy [emoji5]

Doczekałam się dnia swojej wizyty [emoji2] Jeśli ktoś tez dzisiaj idzie to życzę samych dobrych wieści

Powodzenia na wizycie!!

@WyjatkowaMarta: dzieki Tobie ogarnelam te wielokrotne cytaty, wielkie dzięki. Zamiast mózgu mam ciążowa papkę[emoji23][emoji23]

reklama
Dzień dobry. :)
Siedzę i czekam sobie na wizytę ale to w sumie formalność bo na NFZ więc tylko o skierowanie na badanie mi chodzi ale może akurat podejrzymy dzidziusia 8-)

Witam:) Dzisiaj mam wizytę-prenatalne o 18.15. Stresuję się mega ale będzie dobrze:) Trzymajcie kciuki.
Ostatnio nic mi się nie chce.. Leże plackiem a że jestem na L4 to mogę sobie na to pozwolić. Muszę zacząć chodzić na spacerki. ;) Miłego dnia dziewczyny:)

Marta, powodzenia na badaniach :-). Waryńskiego? Czyżby Wuwua? To o tej porze nie powinno być jeszcze korków ;). W każdym razie mój mąż o tej porze bez problemu przebija się przez miasto, ale jak wyjdzie o 7 to już kaplica [emoji23].
Mój dzień też już się zaczął - niestety. Moje dzieci to ranne ptaszki :(. Teraz są przeziębione, nie chodzą do przedszkoli - a i tak nie pośpią dłużej....
Miłego dnia! :-)
Tak, w-wa :) ja na Wawelskiej zawsze stoję. Tam jest wiecznie problem. A tak to nie było tak źle :)))
Ja tam zawsze kupuje 10 kubeczków i jeszcze nikt na mnie jak na wariatkę nie spojrzał Teraz tez mam taki zapas i problem z głowy [emoji5]

Doczekałam się dnia swojej wizyty [emoji2] Jeśli ktoś tez dzisiaj idzie to życzę samych dobrych wieści

Super, daj znać jak wizyta :)

Dzień dobry. A ja dzisiaj czuję się lepiej i idę do pracy. Mam ważne rzeczy do zrobienia przed urlopem więc trzeba spiąć pośladki i dokończyć by móc spokojnie pójść na urlop.

Marta trzymał kciuki by to tylko źle pobranie próbki było i badanie teraz wyszło ok.
Takich cudów na szczęście ja sobie kupywac nie muszę jak te kubeczki na mocz[emoji23]

Jagoda mnie też ciągle suszy[emoji33]

Tez mam taką nadzieję. Stawianie się ustało, nic mnie przy oddawaniu moczu nie piecze, ale podobno w ciąży wcale nie musi bolec tak jak normalnie. Oby żadne cholerstwo się nie przypałętało [emoji6]

Myślałam,że chcesz napisać, że coś źle jej napisałam:p
Jejku jak mnie bolą lędźwie.. jak stara babcia będę dziś chodzić, przynajmniej nie wstałam o 4. Czy Was tez tak suszy i dużo pijecie?
Suszy, ale chyba bardziej po południu i wieczorem.
Ja miałam na badaniu moczu liczne bakterie w polu widzenia 3-5. Lekarz powiedział że jeszcze nie jest źle więc żeby brać zuravit. Ale powiem szczerze nic mnie nie piecze ani nie boli. W poprzednich ciazach(obu) w I trymestrze brałam furangine bo mój gin twierdził że infekcje takie trzeba leczyć chociaż jak napisałam o tym że biorę furangine na innym forum to dziewczyny od razu napisały że w I trymestrze nie wolno.

Ja tez ten zurawit biorę. Nie zaszkodzi nawet jeśli jest czysto. I będę go łykać profilaktycznie do końca ciąży chyba.

Tak. Ale wychodzę z założenia, że internet czy fora to nie miejsce na porady medyczne. Jasne jak mogę komuś oszczędzić nieprzespanej nocy interpretując wynik moczu to chętnie ale od wszystkiego innego macie/mamy swoich lekarzy. A na forum ciążowym to już w ogóle trzeba uważać bo przecież burza hormonów[emoji23]

Powodzenia na wizycie!!

@WyjatkowaMarta: dzieki Tobie ogarnelam te wielokrotne cytaty, wielkie dzięki. Zamiast mózgu mam ciążowa papkę[emoji23][emoji23]

Zdrowe podejście. Tak czy inaczej dziękuję, bo ja panikara zaraz bym do poniedziałku nie spała.... i cieszę się, ze mogłam pomoc choćby w tak prozaicznej sprawie [emoji4]

Dzień dobry. :)
Siedzę i czekam sobie na wizytę ale to w sumie formalność bo na NFZ więc tylko o skierowanie na badanie mi chodzi ale może akurat podejrzymy dzidziusia 8-)
No to trzymam kciuki za podglądanie [emoji6][emoji4]

A mi dziś smutno. Mały po lekcjach ma trening i do babci, G wróci na moment do domu jutro (a moze i dopiero w poniedziałek) i wychodzi na to, ze będę w urodziny zupełnie sama [emoji17][emoji17]

A mi się dzisiaj śniło tak fajnie że dzidzia kopala i stopki się na brzuchu odbijały ale fajny sen troszkę trzeba na to poczekać jeszcze
Miałam iść do pracy ale to nie mój dzień dzisiaj
Kciuki za wizyty

Tak, w-wa :) ja na Wawelskiej zawsze stoję. Tam jest wiecznie problem. A tak to nie było tak źle :)))

Super, daj znać jak wizyta :)

Tez mam taką nadzieję. Stawianie się ustało, nic mnie przy oddawaniu moczu nie piecze, ale podobno w ciąży wcale nie musi bolec tak jak normalnie. Oby żadne cholerstwo się nie przypałętało [emoji6]

Suszy, ale chyba bardziej po południu i wieczorem.

Ja tez ten zurawit biorę. Nie zaszkodzi nawet jeśli jest czysto. I będę go łykać profilaktycznie do końca ciąży chyba.

Zdrowe podejście. Tak czy inaczej dziękuję, bo ja panikara zaraz bym do poniedziałku nie spała.... i cieszę się, ze mogłam pomoc choćby w tak prozaicznej sprawie [emoji4]

No to trzymam kciuki za podglądanie [emoji6][emoji4]

A mi dziś smutno. Mały po lekcjach ma trening i do babci, G wróci na moment do domu jutro (a moze i dopiero w poniedziałek) i wychodzi na to, ze będę w urodziny zupełnie sama [emoji17][emoji17]

Jak to sama a my?? [emoji6] Zaraz Ci tu rozkręcimy wirtualna imprezę[emoji898][emoji512]

reklama

Ja też dziś wizytuje [emoji4] przed każdym badaniem jestem bardzo nerwowa niespokojna. Także dziś o godzinie 8 zaliczyłam ostrą kłótnie z mężem [emoji23] Wychodząc z domu powiedział: Jezu, a wizyta dopiero o 19. Jak ja z tobą wytrzymam [emoji23]

Do góry