reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Wyglada dobrze. W zasadzie poza tymi bakteriami, które jak już pisałam najczesciej są bez znaczenia, masz dobry wynik moczu a CRP jest ledwo ledwo ponad normę, w zasadzie można by powiedzieć ze wszystko Ok.
Posiew możesz zrobić dla świetego spokoju ale nie masz się co denerwować, będzie dobrze[emoji4]

Ten kawałek morfologii co go widać tez świadczy raczej przeciwko jakiejś infekcji bakteryjnej

reklama
Wyglada dobrze. W zasadzie poza tymi bakteriami, które jak już pisałam najczesciej są bez znaczenia, masz dobry wynik moczu a CRP jest ledwo ledwo ponad normę, w zasadzie można by powiedzieć ze wszystko Ok.
Posiew możesz zrobić dla świetego spokoju ale nie masz się co denerwować, będzie dobrze[emoji4]

Ten kawałek morfologii co go widać tez świadczy raczej przeciwko jakiejś infekcji bakteryjnej

Dzięki [emoji4] jestes dziś sponsorem mojego spokojnego snu [emoji23][emoji23][emoji7]

Crp 6 to nie jest podwyższone crp już bez przesady ;)
W ogólnym nawet leukocytow nie masz. Może próbkę źle pobrałaś? Jak wychodzi Wam często źle analiza ogólna a posiew ok, to zmiencie sposób pobierania próbki. 1. Myjemy się, 2. Jeśli macie dużo wydzieliny z pochwy to zakładacie tampon 3. Sikamy, srodkowy strumień do kubka, finito.
Nie ma możliwości zanieczyszczenia próbki w takim układzie.

Althea Ty w szpitalu pracujesz?
Crp 6 to nie jest podwyższone crp już bez przesady ;)
W ogólnym nawet leukocytow nie masz. Może próbkę źle pobrałaś? Jak wychodzi Wam często źle analiza ogólna a posiew ok, to zmiencie sposób pobierania próbki. 1. Myjemy się, 2. Jeśli macie dużo wydzieliny z pochwy to zakładacie tampon 3. Sikamy, srodkowy strumień do kubka, finito.
Nie ma możliwości zanieczyszczenia próbki w takim układzie.
Mi w poprzedniej ciazy kazali brac srodkowy strumien.

Jagódka dokładnie tak powinno wyglądać pobieranie moczu zwłaszcza do posiewu, ale nie tylko. Od kiedy to wiem staram się zawsze przestrzegać.
Marta nie napisałam tak żebyś zignorowała wynik, też bym śpieszyła na posiew na Twoim miejscu. Trzymam kciuki żeby było ok :)

Traszka niestety większość kobiet tego nie wie, a wiele razy mogłyby uniknąć złej diagnozy czy powtarzania badania. Mi to sprzedał ginekolog,bo ja zawsze mialam problemy z pęcherzem i często wyniki wychodzily źle. Żeby uniknąć błędów zalecił mi pobierać mocz tylko w ten sposób.

reklama
Do góry