reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja miałam wilczy apetyt w pierwszym trymestrze. Jak głodna się robiłam to mnie mdlilo. Ale już się unormowalo i teraz mam większe problemy z zaparciami i wzdeciami i czuje się cały czas pełna :-(

reklama
Ennis nie jem serów wcale (poza żółtymi), ogólnie nie przepadam za nabiałem, z resztą średnio na niego reaguje i długo byłam na diecie eliminacyjnej, ale jeśli z pasteryzowanego mleka to możesz jeść śmiało :)

Ja bym mogła jeść i spać na zmianę. Zwykle walczę ze sobą jak Mały ma drzemkę, ale mam wtedy czas, żeby popracować i nie siedzieć po nocy, więc sporadycznie z nim kimnę. Teraz wrócił do żłobka, póki co tylko 9-12:30, ale w drodze powrotnej zasypia, wiec czasu ciut więcej się robi. A w nocy budzę się codziennie koło 4 i dobrą godzinę się przewalam. Z resztą mój syn jeszcze w nocy się budzi, więc to zwykle taki rwany sen, niby tata go ogarnia w nocy od kiedy nie kp, ale i tak nie śpię, bo ich słyszę.

Ennis nie jem serów wcale (poza żółtymi), ogólnie nie przepadam za nabiałem, z resztą średnio na niego reaguje i długo byłam na diecie eliminacyjnej, ale jeśli z pasteryzowanego mleka to możesz jeść śmiało :)

Ja bym mogła jeść i spać na zmianę. Zwykle walczę ze sobą jak Mały ma drzemkę, ale mam wtedy czas, żeby popracować i nie siedzieć po nocy, więc sporadycznie z nim kimnę. Teraz wrócił do żłobka, póki co tylko 9-12:30, ale w drodze powrotnej zasypia, wiec czasu ciut więcej się robi. A w nocy budzę się codziennie koło 4 i dobrą godzinę się przewalam. Z resztą mój syn jeszcze w nocy się budzi, więc to zwykle taki rwany sen, niby tata go ogarnia w nocy od kiedy nie kp, ale i tak nie śpię, bo ich słyszę.
No ja właśnie za nabialem jakoś nigdy nie przepadałam a teraz w ciąży to tylko sery sery i sery... Może wapna mi brakuje [emoji85]

1546957605436290546625.jpg

Ja miałam wilczy apetyt w pierwszym trymestrze. Jak głodna się robiłam to mnie mdlilo. Ale już się unormowalo i teraz mam większe problemy z zaparciami i wzdeciami i czuje się cały czas pełna :-(

O, ja dokładnie tak samo mam.

Byłam u lekarki i chyba jakaś infekcja dróg moczowych. Mam zrobić badania i na podstawie wyniku kupić odpowiedni preparat. Dzidziuś w porządku. Jest ok, panika niepotrzebna, ale cieszę się, ze pojechałam.

reklama
Bardzo dużo dziewczyn teraz ma problemy zapalne z pęcherzem. Moja koleżanka z pracy wczoraj wyszła ze szpitala miała takie bóle. Na szczęście z posiewu i crp wyszlo zapalenie. Dostała furagine i jest już w domu. Ja też 3 tyg temu miałam z tym problem. Teraz profilaktycznie piję suszoną żurawinę i jest lepiej. Też się denerwowałam że to cos z bobasem .

Do góry