reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

O, ja dokładnie tak samo mam.

Byłam u lekarki i chyba jakaś infekcja dróg moczowych. Mam zrobić badania i na podstawie wyniku kupić odpowiedni preparat. Dzidziuś w porządku. Jest ok, panika niepotrzebna, ale cieszę się, ze pojechałam.
Ja robiłam wczoraj morfologie i mocz bo dzisiaj miałam wizytę u swojego gina i nie było żadnej infekcji a siku potrafię cztery razy w nocy robic. A na jelita powiedział żeby kupić duphalac, to jest syrop i kazał dostosować do siebie (odeslal do ulotki) bo ma działanie pobudzające jelitka i żeby nie brać jak się na miasto szykuje [emoji23]

reklama
Nazwa akuratna :D

O ludu w końcu do domu. Głodna, zmęczona i zła. Jeszcze wywiadówka w szkole była ;) Kawy od 2 dni nie piłam bo nie było kiedy aaaaaaaa

Wlasnie wrocilam z wizyty badania prenatalne okazalo sie ze bedzoe drugi siurdaczek wszystko z dzidzia w porzadku mam siw oszczedzac bo mam lozycko na przedniwj sciance nisko ulozone. Ale kurcze czytam teraz te badania i przeziernosc karkowa jest napisane 2,8 mm zaczynam sie martwic

A jaki masz wynik toksoplazmozy IgG i IgM?

IgG 4,8
IgM 0,070

Powiedział żebym powtórzyła w innym laboratorium, bo normy w poszczególnych labo mogą się różnic. Dla niego to wynik na granicy. Jeśli powtórzę i IgG będzie ujemne (teraz niby dodatnie) to będę musiała uważać. Zapewne zrezygnuje z czerwonego mięsa, warzywa i owoce dokładnie myte a najlepiej sparzone itd.

Za to odebrałam posiew moczu. Zero bakterii. Czyli jednak muszę nieco zwolnić.

Wlasnie wrocilam z wizyty badania prenatalne okazalo sie ze bedzoe drugi siurdaczek wszystko z dzidzia w porzadku mam siw oszczedzac bo mam lozycko na przedniwj sciance nisko ulozone. Ale kurcze czytam teraz te badania i przeziernosc karkowa jest napisane 2,8 mm zaczynam sie martwic
Wiolu, a pobrali ci krew na Papp-a? Lekarz nic nie mówił o przezierności, że troszkę wyższa? Gratuluję drugiego siusiola. Mi pani dr powiedziała że na tym etapie może jeszcze odpaść ten siusior[emoji39]

Juz masz na przedniej i nisko ułożone? Ja mam 14 tydzień i mi gin powiedzial, ze mam je wysoko i póki co ani tył, ani przód bo jest wczesnie. No ale z drugiej strony to sprawa indywidualna. A gdyby nt wyszło niepokojące to lekarz ma obowiązek Ciebie poinformować o możliwym lub koniecznym poszerzeniu diagnostyki. Wiec pewnie wszystko Ok [emoji4]

Gratuluję dzisiejszych wizyt [emoji847]

Powiedzial ze wyglada na to ze wszystko w porzadku. Teraz patrxylam na zdjecia usg i na zdjeciu Nt pisze 2.08 mm a on mi w karcie wpisal 2.8mm

reklama
Juz masz na przedniej i nisko ułożone? Ja mam 14 tydzień i mi gin powiedzial, ze mam je wysoko i póki co ani tył, ani przód bo jest wczesnie. No ale z drugiej strony to sprawa indywidualna. A gdyby nt wyszło niepokojące to lekarz ma obowiązek Ciebie poinformować o możliwym lub koniecznym poszerzeniu diagnostyki. Wiec pewnie wszystko Ok [emoji4]

Gratuluję dzisiejszych wizyt [emoji847]

W pierwszej ciazy tez na pierwszych prenatalnych powoedzial ze mam na przedniej sciance. Tez jestem w 14 tygodniu wg usg

Do góry