reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
U nas dziewczyny jeżdżą na podstawkach gdzieś od 4 roku życia (teraz 5,5). Młodszy syn od ok 8 roku (9,5). W drugim mniejszym autem nie ma wyjścia... Nawet przy samych podstawkach dziewczyn, syn ledwo dupkę mieści bez swojej podstawki. Starszy jak jedzie to z przodu, bo wyzszy juz ode mnie (14,5). W drugim jeżdżą tak samo.
Prawdę mówiąc nawet to 7osobowe auto dla nas + 4 dzieci jest małe. Nie ma miejsca na plecaki czy zakupy. Więc mamy zagwózdkę na jakie zmienić. Najlepiej na 8/9 osobowe, ale cena 2x wyższa i tylko diesle. A z 7osobowym wiemy, że się nie sprawdzi... :oo:
W zasadzie to musimy teraz jedno mieć 7osobowe i drugie pewnie większe. Gdybym rozwoziła wszystkie dzieciaki swoim 5osobowym, któreś musiałoby zostać :cool2:
Co do mdłości. Całodobowe po 7 tygodniach zmieniły się w wieczorne.
To jesteś na dobrej drodze. Moje też tak przeszły na wieczór a teraz wcale nie mam. No chyba, że coś zjem na wieczór.

Dziewczyny smaka robicie, aż mi żołądek ściska a mam dietę cukrzycową więc nie mogę sobie pozwolić na nocne podjadanie :(
Ja mam cukrzycę, biorę metę i insulinę I nigdy mi lekarz nie zabronił jeść w nocy czy przed snem. Jestem głodna to mam zjeść coś małego. Ciąża to nie czas na diety i glodowanie nawet przy diecie cukrzycowej

Ja mam cukrzycę, biorę metę i insulinę I nigdy mi lekarz nie zabronił jeść w nocy czy przed snem. Jestem głodna to mam zjeść coś małego. Ciąża to nie czas na diety i glodowanie nawet przy diecie cukrzycowej
Ennis ja mialam cukrzyce ciazowa kontrolowana tylko dieta. Nie chodzilam glodna, ale nie moglam tez podjadac i zrezygnowac z wielu rzeczy.

Właśnie ja mam pierwszy raz w życiu :/ dlatego tak się stresuje :/ będę dobrej myśli musi być dobrze
Ja nwm na 100% i daleko mi od straszenia kogokolwiek ale z mojej wiedzy to właśnie zagrożeniem jest jeśli się ma pierwszy raz w życiu opryszczke w ciąży. Jeśli to jest któraś z kolei opryszczka w życiu to nie stanowi zagrożenia

Ja tam się nie martwię, wszystko w naszych rękach i po porodzie będziemy walczyć o dobre samopoczucie we wlasnej skórze. Piersi na bank się zmianiaja, najpierw kobieta przyzwyczaja się do dużych kraglych napiętych piersi w czasie ciąży, potem pod koniec karmienia zostaje z wyssanymi dwoma naleśnikami ]:laugh2:
ech ja tez mam problem z tyciem. Po ostatniej ciąży zrzuciłam z chodakowską prawie 10 kilo żeby wrócić do wagi z przed pierwszej ciąży a teraz kilo do póltora przytyłam i już się źle z tym czuje. :(

No właśnie nawet wyjście że szpitala też nie mam pojęcia :p
Jeju niby człowiek z dwójką dzieci powinien być doświadczony a tu cały czas się trzeba uczyć ;)
Dziewczyny miałam już dawno pisać żeby stworzyć oddzielny wątek co kupić dla maluszka . chodzi mi tutaj o te niezbędne rzeczy typu sól do noska co na pępek itd. ja też miałam dwoje dzieci z jesieni i nie dość że nie pamiętam co kupić to na lipiec też nie wiem na co się przygotować :)

reklama
ok dzięki jagódka to przez pośpiech bo mi już moja 4latka siedzi na głowie :) a altea jest faktycznie 5cio osobowa ale polecam bo jest bardzo wygodna.

Do góry