reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Dziewczyny A powiedzcie jak jest urodzić dziecko w lato ? JA mam synów z końca października , zimno, deszczowo i wyprawka inna A jak jest w lato ? Jaka wyprawka jak będzie 30 stopni to taki maluszek na krótki rękaw od urodzenia ? A spacery to od razu ?
Może i głupie pytanie ale ja bardziej na zimowo nauczona 8-)
Dokładnie kochana ja też mam córki z końca pażdziernika i też się nad tym zastanawiałam. Bo szczerze powiem że nie mam pojęcia jak ubrać w szpitalu lub na wyjście z niego noworodka.

reklama
Dokładnie kochana ja też mam córki z końca pażdziernika i też się nad tym zastanawiałam. Bo szczerze powiem że nie mam pojęcia jak ubrać w szpitalu lub na wyjście z niego noworodka.

No właśnie nawet wyjście że szpitala też nie mam pojęcia :p
Jeju niby człowiek z dwójką dzieci powinien być doświadczony a tu cały czas się trzeba uczyć ;)

No właśnie nawet wyjście że szpitala też nie mam pojęcia :p
Jeju niby człowiek z dwójką dzieci powinien być doświadczony a tu cały czas się trzeba uczyć ;)
Zależy jak będzie pogoda. Rodziłam w lipcu, mały był ubrany w czapeczkę, kaftanik i śpioszki i przykryty kocykiem (strasznie lało akurat, nie było ciepło) ale wiadomo, tylko do samochodu i z samochodu do domu.

Dziewczyny A powiedzcie jak jest urodzić dziecko w lato ? JA mam synów z końca października , zimno, deszczowo i wyprawka inna A jak jest w lato ? Jaka wyprawka jak będzie 30 stopni to taki maluszek na krótki rękaw od urodzenia ? A spacery to od razu ?
Może i głupie pytanie ale ja bardziej na zimowo nauczona 8-)
Ja mam syna z początku sierpnia. Raczej cieniutkie ubranka, czapeczki w ogóle nie zakładałam. Na spacer też zaraz wyszliśmy. Minus tylko ten wieeeelki brzuch w upały. Ale kurde za nic bym nie chciała rodzić zimą.

Mam dzieci z lipca i sierpnia i na wyjście jakieś spioszki, body i cienka bluzeczka max. Od razu można chodzić na spacery. Jak urodziłam syna to były takie upały,że głównie w pampersie chodził..[emoji849] czasem jakoś rampers na krótki rękaw i nogawki albo same body. Strasznie gorąco było. Połóg w taki upał to był koszmar,ciągle miałam wrażenie, że potwornie śmierdzę [emoji23]

A przypomniało mi się, że zapomniałam ubrań dla siebie na wyjście ze szpitala i tłumaczę mężowi: przywieź taką tunikę żółtą. Ten owszem przywiózł żółtą ale taka grubą bluzkę z długim rękawem, takie jeansy grube... A taki upał był. Du..a to mi się ugotowała :laugh2::-D:-D

Ja właśnie zezarlam chińczyka [emoji85] robią noodle box z makaronem bezglutenowym i tanio i smacznie... Już się boję co to będzie [emoji85]
Zamówiłam sobie też box z hello fresh na spróbowanie bo mieli promocje że wyszło 18 funtów za 5 posiłków dla 2 osób. A i w tych paczkach od Emma's Diary są kody na to też. Ja już nie mam pomysłów na gotowanie mam nadzieję że to mi pomoże
Jezuuu chinszczyzna! Ze tez na to nie wpadlam.
Ja się skusiłam... I niedobrze mi.
No ja zjadlam tosta z serem i zagryzlam paczkiem. I nie wiem czy mi wystraczy [emoji16]

reklama
Dziecko ma mieć jedną warstwę więcej niż Ty. Oczywiście nie w upał. Ja kupuję tylko lekkie bodziaki, pajace, czapeczkę kupię, w razie wiatru. Rozmiar 50-56 w niewielkiej ilości. Jakiś kombinezon coś typu misiek, lekki welur. Dziecko i tak na spacerach leży w wózku, nie wieje mu tam. Lepiej ubrać lżej niż za ciepło. Zawsze masz kocyk w razie czego.

Do góry