reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
A jak dziewczyny wizytujecie ja zapisalam się na 26 listopada termin wg OM 17 lipca 2019r.
Kciuki za wizytę. Ja mam w piątek wizytę u położnej i się spytam o wczesne usg. A jak nie to albo pójdę prywatnie albo doczekam do usg w 12 tygodniu. Jakoś na początku grudnia powinno być. Ale może mnie skieruje zwłaszcza że względu na te bóle.

Ale żeście naprodukowały...

Wróciłam do domu, położyłam się i wzięłam paracetamol i jakoś lepiej jest. Przestraszyłam tylko mego chłopa co wpadł na chwilę do domu mnie wpuścić bo ja głupia zostawiłam.klucze do domu w pracy [emoji85][emoji85][emoji85]

Ja biorę tylko.kwas foliowy 5mg z zaleceń lekarza. Na wizycie u położnej się spytam czy warto coś brać. A magnez chyba zakupie bo i powieka mi lata...

@Janka86 a to przy Hashi można jod ? Bo ja właśnie staram się unikać, co prawda nie mam Hashi tylko niedoczynność [emoji848][emoji848]
Wiesz co ja bralam cala poprzednia ciaze. Moja endo mowi, ze niedobor jodu moze byc katastrofalny dla dziecka.. a ja nie umre od tego, duzo bardziej mi tej tarczycy nie zezre. Wiec i teraz zamierzam brac.

Wiesz co ja bralam cala poprzednia ciaze. Moja endo mowi, ze niedobor jodu moze byc katastrofalny dla dziecka.. a ja nie umre od tego, duzo bardziej mi tej tarczycy nie zezre. Wiec i teraz zamierzam brac.
U nas w witaminach dla ciężarnych (w sumie wszędzie widzę tylko jedna firme) jest dodatek jodu i to mnie powstrzymywało.... Ale spytam w piątek i ewentualnie kupie te cholerniendrogie witaminki [emoji23] kto to widział żeby witaminy na miesiąc kosztowały ponad £20 [emoji23]

Ja umówiłam się na pierwsza wizytę na 22.11, będę w trakcie 7 tygodnia.

Liczę na to, że wtedy już będzie coś widac. :)

A jak dziewczyny wizytujecie ja zapisalam się na 26 listopada termin wg OM 17 lipca 2019r.
Ja od razu sie zapisalam jak zaczela sie miesiaczka spoznia, pierwsza wizyta tydzien temu w poniedzialek i od razu dostalam skierowanie na badania. Potem we wtotek usg i sroda znowu wizyta i kolejne skierowanie na badania. No i jutro kolejna wizyta. Ja sie tak z ta wizyta pospieszyla bo to pierwsza ciaza i jestem pełna obaw. W sumie to myslalam ze lekarz powie ze za wczas i odesle do domu ale poswieca mi duzo czasu mimo ze to tak wczesna ciaza.

reklama
Ja od razu sie zapisalam jak zaczela sie miesiaczka spoznia, pierwsza wizyta tydzien temu w poniedzialek i od razu dostalam skierowanie na badania. Potem we wtotek usg i sroda znowu wizyta i kolejne skierowanie na badania. No i jutro kolejna wizyta. Ja sie tak z ta wizyta pospieszyla bo to pierwsza ciaza i jestem pełna obaw. W sumie to myslalam ze lekarz powie ze za wczas i odesle do domu ale poswieca mi duzo czasu mimo ze to tak wczesna ciaza.
no i super :) lepiej w ta strone niz jakby mial cie olać :)

Do góry