malina2312
Fanka BB :)
A jak dziewczyny wizytujecie ja zapisalam się na 26 listopada termin wg OM 17 lipca 2019r.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kciuki za wizytę. Ja mam w piątek wizytę u położnej i się spytam o wczesne usg. A jak nie to albo pójdę prywatnie albo doczekam do usg w 12 tygodniu. Jakoś na początku grudnia powinno być. Ale może mnie skieruje zwłaszcza że względu na te bóle.A jak dziewczyny wizytujecie ja zapisalam się na 26 listopada termin wg OM 17 lipca 2019r.
Wiesz co ja bralam cala poprzednia ciaze. Moja endo mowi, ze niedobor jodu moze byc katastrofalny dla dziecka.. a ja nie umre od tego, duzo bardziej mi tej tarczycy nie zezre. Wiec i teraz zamierzam brac.Ale żeście naprodukowały...
Wróciłam do domu, położyłam się i wzięłam paracetamol i jakoś lepiej jest. Przestraszyłam tylko mego chłopa co wpadł na chwilę do domu mnie wpuścić bo ja głupia zostawiłam.klucze do domu w pracy [emoji85][emoji85][emoji85]
Ja biorę tylko.kwas foliowy 5mg z zaleceń lekarza. Na wizycie u położnej się spytam czy warto coś brać. A magnez chyba zakupie bo i powieka mi lata...
@Janka86 a to przy Hashi można jod ? Bo ja właśnie staram się unikać, co prawda nie mam Hashi tylko niedoczynność [emoji848][emoji848]
U nas w witaminach dla ciężarnych (w sumie wszędzie widzę tylko jedna firme) jest dodatek jodu i to mnie powstrzymywało.... Ale spytam w piątek i ewentualnie kupie te cholerniendrogie witaminki [emoji23] kto to widział żeby witaminy na miesiąc kosztowały ponad £20 [emoji23]Wiesz co ja bralam cala poprzednia ciaze. Moja endo mowi, ze niedobor jodu moze byc katastrofalny dla dziecka.. a ja nie umre od tego, duzo bardziej mi tej tarczycy nie zezre. Wiec i teraz zamierzam brac.
Ennis, zjedz do profilaktyki jodowej w ciazy.U nas w witaminach dla ciężarnych (w sumie wszędzie widzę tylko jedna firme) jest dodatek jodu i to mnie powstrzymywało.... Ale spytam w piątek i ewentualnie kupie te cholerniendrogie witaminki [emoji23] kto to widział żeby witaminy na miesiąc kosztowały ponad £20 [emoji23]
Ja od razu sie zapisalam jak zaczela sie miesiaczka spoznia, pierwsza wizyta tydzien temu w poniedzialek i od razu dostalam skierowanie na badania. Potem we wtotek usg i sroda znowu wizyta i kolejne skierowanie na badania. No i jutro kolejna wizyta. Ja sie tak z ta wizyta pospieszyla bo to pierwsza ciaza i jestem pełna obaw. W sumie to myslalam ze lekarz powie ze za wczas i odesle do domu ale poswieca mi duzo czasu mimo ze to tak wczesna ciaza.A jak dziewczyny wizytujecie ja zapisalam się na 26 listopada termin wg OM 17 lipca 2019r.
no i super lepiej w ta strone niz jakby mial cie olaćJa od razu sie zapisalam jak zaczela sie miesiaczka spoznia, pierwsza wizyta tydzien temu w poniedzialek i od razu dostalam skierowanie na badania. Potem we wtotek usg i sroda znowu wizyta i kolejne skierowanie na badania. No i jutro kolejna wizyta. Ja sie tak z ta wizyta pospieszyla bo to pierwsza ciaza i jestem pełna obaw. W sumie to myslalam ze lekarz powie ze za wczas i odesle do domu ale poswieca mi duzo czasu mimo ze to tak wczesna ciaza.