reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

@ladyk24na7 nie no coś ty nawet nie umiała uargumentować, ja wiem ze to bujda na kółkach i ten mit o wydzielaniu się oksytocyny... No w takich zabojczych ilościach się wydziela że hej... :) Nie działają na mnie takie teksty ja wiem że to stara szkoła i mało lekarzy się dokształca, a dodatkowo to wciąż wiedzą o karmieniu piersią jest mała skoro jeszcze 20kilka lat temu karmiło się niebieskim mlekiem w proszku
@netka. U mnie poskutkowało w drugą stronę więc nie będę brać wcale, a wcale z nim nie przesadzalam i odstawiłam szybko

O widzisz... Mi brakowało, nie brałam i zle sie skonczyło, więc teraz zaryzykuję i spróbuje w drugą stronę... ;) Odstawiłam przed ciązą żelazo, bo brałam. Teraz biorę ten magnez i kwas foliowy.
Po wizycie pewnie odstawie i przeskoczę na Prenatal Uno.

Zuzkaaa Prenatal Uno lekarz zalecał w pierwszym trymestrze, w drugim Prenatal Duo, w trzecim chyba tez jest. O ile dobrze nazwę pamiętam.. :rolleyes2:

reklama
O widzisz... Mi brakowało, nie brałam i zle sie skonczyło, więc teraz zaryzykuję i spróbuje w drugą stronę... ;) Odstawiłam przed ciązą żelazo, bo brałam. Teraz biorę ten magnez i kwas foliowy.
Po wizycie pewnie odstawie i przeskoczę na Prenatal Uno.

Zuzkaaa Prenatal Uno lekarz zalecał w pierwszym trymestrze, w drugim Prenatal Duo, w trzecim chyba tez jest. O ile dobrze nazwę pamiętam.. :rolleyes2:
ooooo :) a to sie bierze plus kwas czy juz wtedy nie trzeba?

@ladyk24na7 nie no coś ty nawet nie umiała uargumentować, ja wiem ze to bujda na kółkach i ten mit o wydzielaniu się oksytocyny... No w takich zabojczych ilościach się wydziela że hej... :) Nie działają na mnie takie teksty ja wiem że to stara szkoła i mało lekarzy się dokształca, a dodatkowo to wciąż wiedzą o karmieniu piersią jest mała skoro jeszcze 20kilka lat temu karmiło się niebieskim mlekiem w proszku
@netka. U mnie poskutkowało w drugą stronę więc nie będę brać wcale, a wcale z nim nie przesadzalam i odstawiłam szybko

Dokładnie to jest problem - że sporo lekarzy się nie dokształca i z wiedzą pozostają w przysłowiowym średniowieczu :(. Skoro w ciąży fizjologicznej pozwala się współżyć, to nie rozumiem, czemu nie można karmić piersią. I tu i tu jest wyrzut oksytocyny tak minimalny, że nie sposób wywołać przedwczesny poród... ehh...

no to jutro zakupie :) a jak myslicie moge sobie zrobic ciepla kąpiel w wannir czy lepiej nie ? :errr:
W pierwszym trymestrze sugeruje raczej prysznic[emoji12] [emoji12] [emoji12]

A potem i tak ciezko bedzie Ci lezec i wstac z tej wanny[emoji12] [emoji12] [emoji85] [emoji85]

no to jutro zakupie :) a jak myslicie moge sobie zrobic ciepla kąpiel w wannir czy lepiej nie ? :errr:

Suplementacje i takie medyczne kwestie to zawsze lepiej skonsultować z lekarzem prowadzącym ciążę. Na rynku jest multum preparatów, ciężko się połapać który najlepszy :). Mnie np. przy ostatniej ciąży lekarz polecał preparaty z dha i choliną, bo przeciwdziałają ryzyku przedwczesnego porodu. A ja mam tendencję do skracania się szyjki macicy. Na pewno mówi się o potrzebie brania kwasu foliowego w okresie starań i do końca 12 tc.

Ja tam codziennie leżę w wannie, tylko od kilku dni staram się obniżyć temperaturę wody, bo z reguły wolę gorąca kąpiel... No
ale teraz letnia wskazana, mój facet już mnie pilnuje:D

Ale żeście naprodukowały...

Wróciłam do domu, położyłam się i wzięłam paracetamol i jakoś lepiej jest. Przestraszyłam tylko mego chłopa co wpadł na chwilę do domu mnie wpuścić bo ja głupia zostawiłam.klucze do domu w pracy [emoji85][emoji85][emoji85]

Ja biorę tylko.kwas foliowy 5mg z zaleceń lekarza. Na wizycie u położnej się spytam czy warto coś brać. A magnez chyba zakupie bo i powieka mi lata...

@Janka86 a to przy Hashi można jod ? Bo ja właśnie staram się unikać, co prawda nie mam Hashi tylko niedoczynność [emoji848][emoji848]

reklama
Do góry