reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

@ladyk24na7 nie no coś ty nawet nie umiała uargumentować, ja wiem ze to bujda na kółkach i ten mit o wydzielaniu się oksytocyny... No w takich zabojczych ilościach się wydziela że hej... :) Nie działają na mnie takie teksty ja wiem że to stara szkoła i mało lekarzy się dokształca, a dodatkowo to wciąż wiedzą o karmieniu piersią jest mała skoro jeszcze 20kilka lat temu karmiło się niebieskim mlekiem w proszku
@netka. U mnie poskutkowało w drugą stronę więc nie będę brać wcale, a wcale z nim nie przesadzalam i odstawiłam szybko

O widzisz... Mi brakowało, nie brałam i zle sie skonczyło, więc teraz zaryzykuję i spróbuje w drugą stronę... ;) Odstawiłam przed ciązą żelazo, bo brałam. Teraz biorę ten magnez i kwas foliowy.
Po wizycie pewnie odstawie i przeskoczę na Prenatal Uno.

Zuzkaaa Prenatal Uno lekarz zalecał w pierwszym trymestrze, w drugim Prenatal Duo, w trzecim chyba tez jest. O ile dobrze nazwę pamiętam.. :rolleyes2:

reklama
O widzisz... Mi brakowało, nie brałam i zle sie skonczyło, więc teraz zaryzykuję i spróbuje w drugą stronę... ;) Odstawiłam przed ciązą żelazo, bo brałam. Teraz biorę ten magnez i kwas foliowy.
Po wizycie pewnie odstawie i przeskoczę na Prenatal Uno.

Zuzkaaa Prenatal Uno lekarz zalecał w pierwszym trymestrze, w drugim Prenatal Duo, w trzecim chyba tez jest. O ile dobrze nazwę pamiętam.. :rolleyes2:
ooooo :) a to sie bierze plus kwas czy juz wtedy nie trzeba?

@ladyk24na7 nie no coś ty nawet nie umiała uargumentować, ja wiem ze to bujda na kółkach i ten mit o wydzielaniu się oksytocyny... No w takich zabojczych ilościach się wydziela że hej... :) Nie działają na mnie takie teksty ja wiem że to stara szkoła i mało lekarzy się dokształca, a dodatkowo to wciąż wiedzą o karmieniu piersią jest mała skoro jeszcze 20kilka lat temu karmiło się niebieskim mlekiem w proszku
@netka. U mnie poskutkowało w drugą stronę więc nie będę brać wcale, a wcale z nim nie przesadzalam i odstawiłam szybko

Dokładnie to jest problem - że sporo lekarzy się nie dokształca i z wiedzą pozostają w przysłowiowym średniowieczu :(. Skoro w ciąży fizjologicznej pozwala się współżyć, to nie rozumiem, czemu nie można karmić piersią. I tu i tu jest wyrzut oksytocyny tak minimalny, że nie sposób wywołać przedwczesny poród... ehh...

no to jutro zakupie :) a jak myslicie moge sobie zrobic ciepla kąpiel w wannir czy lepiej nie ? :errr:
W pierwszym trymestrze sugeruje raczej prysznic[emoji12] [emoji12] [emoji12]

A potem i tak ciezko bedzie Ci lezec i wstac z tej wanny[emoji12] [emoji12] [emoji85] [emoji85]

no to jutro zakupie :) a jak myslicie moge sobie zrobic ciepla kąpiel w wannir czy lepiej nie ? :errr:

Suplementacje i takie medyczne kwestie to zawsze lepiej skonsultować z lekarzem prowadzącym ciążę. Na rynku jest multum preparatów, ciężko się połapać który najlepszy :). Mnie np. przy ostatniej ciąży lekarz polecał preparaty z dha i choliną, bo przeciwdziałają ryzyku przedwczesnego porodu. A ja mam tendencję do skracania się szyjki macicy. Na pewno mówi się o potrzebie brania kwasu foliowego w okresie starań i do końca 12 tc.

Ja tam codziennie leżę w wannie, tylko od kilku dni staram się obniżyć temperaturę wody, bo z reguły wolę gorąca kąpiel... No
ale teraz letnia wskazana, mój facet już mnie pilnuje:D

Ale żeście naprodukowały...

Wróciłam do domu, położyłam się i wzięłam paracetamol i jakoś lepiej jest. Przestraszyłam tylko mego chłopa co wpadł na chwilę do domu mnie wpuścić bo ja głupia zostawiłam.klucze do domu w pracy [emoji85][emoji85][emoji85]

Ja biorę tylko.kwas foliowy 5mg z zaleceń lekarza. Na wizycie u położnej się spytam czy warto coś brać. A magnez chyba zakupie bo i powieka mi lata...

@Janka86 a to przy Hashi można jod ? Bo ja właśnie staram się unikać, co prawda nie mam Hashi tylko niedoczynność [emoji848][emoji848]

reklama
Do góry