reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Cześć dziewczyny!
Gratuluję wszystkim, którym się udało i trzymam kciuki za rezzte, aby udało się jak najszybciej :)
Jeśli o mnie chodzi, to jak wszystko pójdzie dobrze z planem to pierwsze dzieciątko przywitamy w polowie lipca

reklama
Ejjj przystopujcie z tymi skurczami to nie ten etap! Wypoczywajcie dziewczyny, można też magnez, u nas szprycuja tym od samego początku na skurcze. Ja to przeciwniczką magnezu jestem no ale jakbym miała jakieś skurcze no to wiadomo...

U mnie po wizycie niby ok ale jednak nie bo muszę wrócić, sprzęt kiepski ale coś tam tętniło podobno, powtórzyłam betę i dostałam skierowanie na USG jeśli beta będzie powyżej 4tys, czyli muszę wrócić ehhh jutro wyniki

No i kazała mi odstawić córkę od piersi... No już jej nie polubilam.

Biorąc pod uwagę szereg faktów - objawów, doszłam do wniosku, iż ostatnie dwie ciąże straciłam właśnie przez niedobór magnezu...
Po pozytywnym teście zrobiłam sobie badanie magnezu i progesteronu, jest ok.
Jednak od kilku miesięcy biorę dzienną dawkę magnezu. Oby to pomogło i tym razem się udało.

Ale się naprodukowaly od rana :szok:

Ja właśnie zajadam obiadek, po pracy nic mi się nie chce, zaraz jeszcze syna ze szkoły odbiorę i nic więcej nie mam zamiaru robić. Dopadnę kanapę he he :-D

@renisus ja tylko od rana mam problem a pozniej wpierniczam wszytsko hahha o 14tej jadlam obiad i objadlam sie jak prosiak a juz teraz mysle co by tutaj sobie zjesc :p o 18 kolacja a pozniej tylko owoce :(

o wlaśnie pytanie do doświadczonych mam i do tych dziewczyn ktore byly u gin i dowiedzialy sie moze jakie witaminy brac w ciazy? :) podzielcie sie :)

ja tez wlasnie sprzatalam lazienke i musialam cupnąć bo zlapal mnie skurcz brzuszka ale juz przechodzi :) powiedzialam mojej fasolce wlasnie ze ma mi nie robic zadnych krzywych numerow i siedziec na miejscu :p

Przy gwałtownych ruchach to więzadła mogą "pociągnąć", miewałam tak w poprzednich ciążach.

reklama
Mega się cieszę, fajnie móc być z Wami i porozmawiać. To moja pierwsza ciąża, nikt w rodzinie ani nawet wśród bliskich znajomych nie był w ciąży ani nie ma dzieci, więc kompletnie nie wiem czego się spodziewać
moja tez pierwsza ciaza :) kolezanka 31.10 urodzila 2 cor
Przy gwałtownych ruchach to więzadła mogą "pociągnąć", miewałam tak w poprzednich ciążach.
oooo to nie wiedzialam ;)

Do góry