reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Cześć dziewczyny!
Gratuluję wszystkim, którym się udało i trzymam kciuki za rezzte, aby udało się jak najszybciej :)
Jeśli o mnie chodzi, to jak wszystko pójdzie dobrze z planem to pierwsze dzieciątko przywitamy w polowie lipca

reklama
Ejjj przystopujcie z tymi skurczami to nie ten etap! Wypoczywajcie dziewczyny, można też magnez, u nas szprycuja tym od samego początku na skurcze. Ja to przeciwniczką magnezu jestem no ale jakbym miała jakieś skurcze no to wiadomo...

U mnie po wizycie niby ok ale jednak nie bo muszę wrócić, sprzęt kiepski ale coś tam tętniło podobno, powtórzyłam betę i dostałam skierowanie na USG jeśli beta będzie powyżej 4tys, czyli muszę wrócić ehhh jutro wyniki

No i kazała mi odstawić córkę od piersi... No już jej nie polubilam.

Biorąc pod uwagę szereg faktów - objawów, doszłam do wniosku, iż ostatnie dwie ciąże straciłam właśnie przez niedobór magnezu...
Po pozytywnym teście zrobiłam sobie badanie magnezu i progesteronu, jest ok.
Jednak od kilku miesięcy biorę dzienną dawkę magnezu. Oby to pomogło i tym razem się udało.

Ale się naprodukowaly od rana :szok:

Ja właśnie zajadam obiadek, po pracy nic mi się nie chce, zaraz jeszcze syna ze szkoły odbiorę i nic więcej nie mam zamiaru robić. Dopadnę kanapę he he :-D

@renisus ja tylko od rana mam problem a pozniej wpierniczam wszytsko hahha o 14tej jadlam obiad i objadlam sie jak prosiak a juz teraz mysle co by tutaj sobie zjesc :p o 18 kolacja a pozniej tylko owoce :(

o wlaśnie pytanie do doświadczonych mam i do tych dziewczyn ktore byly u gin i dowiedzialy sie moze jakie witaminy brac w ciazy? :) podzielcie sie :)

ja tez wlasnie sprzatalam lazienke i musialam cupnąć bo zlapal mnie skurcz brzuszka ale juz przechodzi :) powiedzialam mojej fasolce wlasnie ze ma mi nie robic zadnych krzywych numerow i siedziec na miejscu :p

Przy gwałtownych ruchach to więzadła mogą "pociągnąć", miewałam tak w poprzednich ciążach.

reklama
Mega się cieszę, fajnie móc być z Wami i porozmawiać. To moja pierwsza ciąża, nikt w rodzinie ani nawet wśród bliskich znajomych nie był w ciąży ani nie ma dzieci, więc kompletnie nie wiem czego się spodziewać
moja tez pierwsza ciaza :) kolezanka 31.10 urodzila 2 cor
Przy gwałtownych ruchach to więzadła mogą "pociągnąć", miewałam tak w poprzednich ciążach.
oooo to nie wiedzialam ;)

Do góry