reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Hej ciężko was nadrobić po całym dniu a dziś byłam w biurze.
Między moimi 2l2m i 2l9m a teraz będzie 4,5l ;) przez ten czas mialam miesiąc wolnego jak młody poszedł do przedszkola a jeszcze nie pracowałam.

Poczytam was jeszcze później bo muszę ogarnąć coś do pracy
Boze mozg mi nie pracuje, siedze i zastanawiam sie jak Ty urodzilas te dzieci skoro jedno ma 2l2m a drugie 2l9m [emoji85]
Serio, czytam i "czytam" co innego.

reklama
U nas taki sam system, ale mimo wszystko chcieli papiery. Karte tez mam od gp, i ta niebieska z nhs z uk ale jak widac sprawdzaja. Moze dlatego ze duzp tu zagranicznych studentow.
Co do lotow, to jestem w grupie podwyzszonego ryzyka z zatorami. Na dluzsze podroze mam zakladac te seksi skarpety uciskowe, odpuscic loty i nie zakadac nogi na noge [emoji57]
Jakby cos sie dzialo to daja zastrzyk w brzuch, az sie wzdrygnelam na sama mysl.
Ja biorę aspiryne konsultant mi kazał od 12 tygodnia [emoji85] ja się chyba będę musiała zaopatrzyć w te seksi skarpety bo dziennie robię prawie 4h autobusem.

A możliwe co do tej karty. Ja się zastanawiam co to będzie pod koniec marca jak brexit walnie. Akurat a moje urodziny [emoji23] ja codziennie jeżdżę do Republiki na uczelnie a jak nam walna granicą to może być słabo...
Mój np nie chce tu mieszkać jeśli będzie hard brexit bo jeszcze pamięta końcówki troubles i Good Friday agreement

Ja biorę aspiryne konsultant mi kazał od 12 tygodnia [emoji85] ja się chyba będę musiała zaopatrzyć w te seksi skarpety bo dziennie robię prawie 4h autobusem.

A możliwe co do tej karty. Ja się zastanawiam co to będzie pod koniec marca jak brexit walnie. Akurat a moje urodziny [emoji23] ja codziennie jeżdżę do Republiki na uczelnie a jak nam walna granicą to może być słabo...
Mój np nie chce tu mieszkać jeśli będzie hard brexit bo jeszcze pamięta końcówki troubles i Good Friday agreement
Ennis no ja sie w sumie tego brexitu nie moge doczekac. U mnie w pracy sa prawie sami angole, slucham codziennie od dnia referendum. W sumie to sie z nich smieje, z calej tej sytuacji i jakimi sa glupkami. No ale chce juz, zeby bylo po wszystkim bo mamie chce kupic bilety na porod. A nie wiem czy mi lotow nie skasuja [emoji16]

Ja tam nie mam problemu z Nhs, tylko ich podejscie do ciazy poczatkowo mnie przerazalo. Tzn pierwszy trymest, gdzie ciaza to jeszcze nie ciaza. Usg sa 2, ale i tak potem wysylaja na dodatkowe w wiekszosci przypadkow. Wystraczy brzuch wiekszy o 2 cm.
Co do polskich naciagaczy, wizyta u nas £70, usg £70. Nie ma usg bez wizyty wiec placi sie £140, recepty odzielnie potrafia byc liczone. Gdzie w klinice prywatnej angielskiej usg wacha sie w cenach £38-£69, a wizyta w sumie droga ale jest w niej wszystko. A na kiedy masz termin?

Termin mam na 01.07 ale liczę się z tym, że może być trochę wcześniej.

Ennis no ja sie w sumie tego brexitu nie moge doczekac. U mnie w pracy sa prawie sami angole, slucham codziennie od dnia referendum. W sumie to sie z nich smieje, z calej tej sytuacji i jakimi sa glupkami. No ale chce juz, zeby bylo po wszystkim bo mamie chce kupic bilety na porod. A nie wiem czy mi lotow nie skasuja [emoji16]
Akurat tutaj też większość twierdzi że idioci będą płakać za pół roku co oni zrobili. Też bym już chciała ten brexit z głowy mieć przynajmniej będę wiedziała na czym stoję. Bo przeprowadzka w kwietniu raczej mi nie w głowie

Ja jeszcze nie czuje ruchów [emoji85] no może coś tam ale sama nie wiem.
Na kiedy masz termin? Bo ja mam na 25 czerwca a i tak będzie szybciej bo chcą ciąże skończyć przed 38t.
Też bym już chciała wiedzieć co mi tam siedzi

Ja robiłam nifty wiec płeć mam potwierdzona. Z usg tez wychodziła dziewczynka ale usg lubi się pomylić. Ruchy czuje już jak na ten tydzień ciąży całkiem wyraźnie ale wiadomo, że głównie jak się wieczorem położę i mam niejako czas się w sobie wsłuchiwać. Na codzień w biegu takie delikatne muśnięcia raczej umykają.

Ja robiłam nifty wiec płeć mam potwierdzona. Z usg tez wychodziła dziewczynka ale usg lubi się pomylić. Ruchy czuje już jak na ten tydzień ciąży całkiem wyraźnie ale wiadomo, że głównie jak się wieczorem położę i mam niejako czas się w sobie wsłuchiwać. Na codzień w biegu takie delikatne muśnięcia raczej umykają.
Będę musiała się zrelaksować i zobaczyć. Ja myślę że moja tkanka brzuszna, której jest sporo, maskuje te ruchy trochę.

reklama
Do góry