reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Hej ciężko was nadrobić po całym dniu a dziś byłam w biurze.
Między moimi 2l2m i 2l9m a teraz będzie 4,5l ;) przez ten czas mialam miesiąc wolnego jak młody poszedł do przedszkola a jeszcze nie pracowałam.

Poczytam was jeszcze później bo muszę ogarnąć coś do pracy
Boze mozg mi nie pracuje, siedze i zastanawiam sie jak Ty urodzilas te dzieci skoro jedno ma 2l2m a drugie 2l9m [emoji85]
Serio, czytam i "czytam" co innego.

reklama
U nas taki sam system, ale mimo wszystko chcieli papiery. Karte tez mam od gp, i ta niebieska z nhs z uk ale jak widac sprawdzaja. Moze dlatego ze duzp tu zagranicznych studentow.
Co do lotow, to jestem w grupie podwyzszonego ryzyka z zatorami. Na dluzsze podroze mam zakladac te seksi skarpety uciskowe, odpuscic loty i nie zakadac nogi na noge [emoji57]
Jakby cos sie dzialo to daja zastrzyk w brzuch, az sie wzdrygnelam na sama mysl.
Ja biorę aspiryne konsultant mi kazał od 12 tygodnia [emoji85] ja się chyba będę musiała zaopatrzyć w te seksi skarpety bo dziennie robię prawie 4h autobusem.

A możliwe co do tej karty. Ja się zastanawiam co to będzie pod koniec marca jak brexit walnie. Akurat a moje urodziny [emoji23] ja codziennie jeżdżę do Republiki na uczelnie a jak nam walna granicą to może być słabo...
Mój np nie chce tu mieszkać jeśli będzie hard brexit bo jeszcze pamięta końcówki troubles i Good Friday agreement

Ja biorę aspiryne konsultant mi kazał od 12 tygodnia [emoji85] ja się chyba będę musiała zaopatrzyć w te seksi skarpety bo dziennie robię prawie 4h autobusem.

A możliwe co do tej karty. Ja się zastanawiam co to będzie pod koniec marca jak brexit walnie. Akurat a moje urodziny [emoji23] ja codziennie jeżdżę do Republiki na uczelnie a jak nam walna granicą to może być słabo...
Mój np nie chce tu mieszkać jeśli będzie hard brexit bo jeszcze pamięta końcówki troubles i Good Friday agreement
Ennis no ja sie w sumie tego brexitu nie moge doczekac. U mnie w pracy sa prawie sami angole, slucham codziennie od dnia referendum. W sumie to sie z nich smieje, z calej tej sytuacji i jakimi sa glupkami. No ale chce juz, zeby bylo po wszystkim bo mamie chce kupic bilety na porod. A nie wiem czy mi lotow nie skasuja [emoji16]

Ja tam nie mam problemu z Nhs, tylko ich podejscie do ciazy poczatkowo mnie przerazalo. Tzn pierwszy trymest, gdzie ciaza to jeszcze nie ciaza. Usg sa 2, ale i tak potem wysylaja na dodatkowe w wiekszosci przypadkow. Wystraczy brzuch wiekszy o 2 cm.
Co do polskich naciagaczy, wizyta u nas £70, usg £70. Nie ma usg bez wizyty wiec placi sie £140, recepty odzielnie potrafia byc liczone. Gdzie w klinice prywatnej angielskiej usg wacha sie w cenach £38-£69, a wizyta w sumie droga ale jest w niej wszystko. A na kiedy masz termin?

Termin mam na 01.07 ale liczę się z tym, że może być trochę wcześniej.

Ennis no ja sie w sumie tego brexitu nie moge doczekac. U mnie w pracy sa prawie sami angole, slucham codziennie od dnia referendum. W sumie to sie z nich smieje, z calej tej sytuacji i jakimi sa glupkami. No ale chce juz, zeby bylo po wszystkim bo mamie chce kupic bilety na porod. A nie wiem czy mi lotow nie skasuja [emoji16]
Akurat tutaj też większość twierdzi że idioci będą płakać za pół roku co oni zrobili. Też bym już chciała ten brexit z głowy mieć przynajmniej będę wiedziała na czym stoję. Bo przeprowadzka w kwietniu raczej mi nie w głowie

Ja jeszcze nie czuje ruchów [emoji85] no może coś tam ale sama nie wiem.
Na kiedy masz termin? Bo ja mam na 25 czerwca a i tak będzie szybciej bo chcą ciąże skończyć przed 38t.
Też bym już chciała wiedzieć co mi tam siedzi

Ja robiłam nifty wiec płeć mam potwierdzona. Z usg tez wychodziła dziewczynka ale usg lubi się pomylić. Ruchy czuje już jak na ten tydzień ciąży całkiem wyraźnie ale wiadomo, że głównie jak się wieczorem położę i mam niejako czas się w sobie wsłuchiwać. Na codzień w biegu takie delikatne muśnięcia raczej umykają.

Ja robiłam nifty wiec płeć mam potwierdzona. Z usg tez wychodziła dziewczynka ale usg lubi się pomylić. Ruchy czuje już jak na ten tydzień ciąży całkiem wyraźnie ale wiadomo, że głównie jak się wieczorem położę i mam niejako czas się w sobie wsłuchiwać. Na codzień w biegu takie delikatne muśnięcia raczej umykają.
Będę musiała się zrelaksować i zobaczyć. Ja myślę że moja tkanka brzuszna, której jest sporo, maskuje te ruchy trochę.

reklama
Do góry