reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Oj to u nas głową w podłogę bije kilka razy dziennie jeśli ma tylko na coś zakaz a jej to nie pasuje. Ale robi to cwaniara z dystansem żeby zbytnio nie bolało.
Ja z kolei zastanawiam się nad chusta, bo może mi być ciężko ogarnąć dwójkę. A jak drugie bd tak uparte jak Milenia to powodzenia sb życzę. Zwłaszcza że ona jak była mała to spała dokładnie po 5 min z zegarkiem w tylku. I to tylko na mnie
U mnie chusta to must have, niestety zdążyłam wszystkie sprzedać,ale już mi moje chustomatki obiecały pożyczki [emoji7]
Jejku ale się obzarlam [emoji15] pyszne było

reklama
Niby to tylko miesiąc, ale faktycznie w ciąży ten miesiąc to mega dziura w czasoprzestrzeni o_O ja prenatalne miałam przed świetami (B. Wczesnie miałam), ale na ruchy czekam z niecierpliwością.... No i płci tez nie znam. Choć wiem podskórnie ;)

Ja tez już dawno po prenatalnych ale ja do porodu w kolejce zaraz po Enis[emoji6] Ruchy tez już czuje, a dziś się dowiedziałam, że będzie druga corka[emoji4]

Trochę się boje jak ja sobie dam rade z dwoma maluchami, moja starsza córka będzie mieć dopiero 22 miesiące wiec pewnie środek buntu dwulatka i cała reszta, no ale wyboru już tak jakby nie mam[emoji23]

Zrób jak najwiecej badań w Polsce zanim wyjedziecie żeby mieć pewność ze wszystko jest ok. Ja mieszkam tu 14lat i w 0% ufam ich służbie zdrowia. Może specjaliści są dobrzy ale dostać się do specjalisty graniczy z cudem.
Wiem, dlatego robię. Moja ginekolog sama mi daje i mówi, że teraz zrobimy jak najwięcej.
Też myślę, że jak będziemy zjeżdżać na urlop do PL, to będę się umawiała do swojej gin. :)

Cytologia jest od 25 roku życia, ja miałam już 3 mimo że mam 26 lat bo wyszły nieprawidłowości. Do ginekologa normalnie dostawałam skierowanie jak poprosiłam.
Co do 2 usg w ciąży to według mnie w Polsce jest za dużo bo tylko wicagaj kasę i wiecznie martwią matki. No i Polacy to hipochondrycy co tu ukrywać
Ja tam nie mam problemu z Nhs, tylko ich podejscie do ciazy poczatkowo mnie przerazalo. Tzn pierwszy trymest, gdzie ciaza to jeszcze nie ciaza. Usg sa 2, ale i tak potem wysylaja na dodatkowe w wiekszosci przypadkow. Wystraczy brzuch wiekszy o 2 cm.
Co do polskich naciagaczy, wizyta u nas £70, usg £70. Nie ma usg bez wizyty wiec placi sie £140, recepty odzielnie potrafia byc liczone. Gdzie w klinice prywatnej angielskiej usg wacha sie w cenach £38-£69, a wizyta w sumie droga ale jest w niej wszystko.
Ja tez już dawno po prenatalnych ale ja do porodu w kolejce zaraz po Enis[emoji6] Ruchy tez już czuje, a dziś się dowiedziałam, że będzie druga corka[emoji4]

Trochę się boje jak ja sobie dam rade z dwoma maluchami, moja starsza córka będzie mieć dopiero 22 miesiące wiec pewnie środek buntu dwulatka i cała reszta, no ale wyboru już tak jakby nie mam[emoji23]
A na kiedy masz termin?

Ja jeszcze nie czuje ruchów [emoji85] no może coś tam ale sama nie wiem.
Na kiedy masz termin? Bo ja mam na 25 czerwca a i tak będzie szybciej bo chcą ciąże skończyć przed 38t.
Też bym już chciała wiedzieć co mi tam siedzi

Gravesend, lub te okolice.
Źle ujęłam, ma popytać znajomych gdzie polecają lekarza itp. Ja jak przyjadę będę świeżo po badaniach i wizycie także już umawianiem się gdziekolwiek zajmę się na miejscu sama.
Teraz chce się zorientować jak tam jest, bo słyszałam niezbyt dobre opinie.
Zaczynam też się już zastanawiać nad porodem i bym chciała tam rodzić dlatego zbieram informacje.:D
Ja bym sie dowiedziala czy bedziesz mogla rodzic tam za darmo. Maz pracuje dlugo w UK? Czy po prostu zaczynacie przygode? Ja jestem prawie 14 lat tutaj i 2 razy musialam dokumenty dawac do szpitala ze mi sie darmowa opieka nalezy.

A mialam dzisiaj to spotkanie na heamtologii, dostalam zakaz latania w ciazy. Poza tym pogadanke mialam, uwazam za strate czasu, mogalam to z polozna przerobic.

Ja bym sie dowiedziala czy bedziesz mogla rodzic tam za darmo. Maz pracuje dlugo w UK? Czy po prostu zaczynacie przygode? Ja jestem prawie 14 lat tutaj i 2 razy musialam dokumenty dawac do szpitala ze mi sie darmowa opieka nalezy.

A mialam dzisiaj to spotkanie na heamtologii, dostalam zakaz latania w ciazy. Poza tym pogadanke mialam, uwazam za strate czasu, mogalam to z polozna przerobic.
O a czemu zakaz?
Ja nic nie musiałam zanosic, mam tutejsza medical card i w szpitalu w systemie jest numer. W ogóle fajny system maja że i GP i szpital ma dostęp do wszystkich badań od razu. Nie muszę wyników targac ze soba albo mówić GP co w szpitalu bo sobie sprawdzi

Hej ciężko was nadrobić po całym dniu a dziś byłam w biurze.
Między moimi 2l2m i 2l9m a teraz będzie 4,5l ;) przez ten czas mialam miesiąc wolnego jak młody poszedł do przedszkola a jeszcze nie pracowałam.

Poczytam was jeszcze później bo muszę ogarnąć coś do pracy

reklama
O a czemu zakaz?
Ja nic nie musiałam zanosic, mam tutejsza medical card i w szpitalu w systemie jest numer. W ogóle fajny system maja że i GP i szpital ma dostęp do wszystkich badań od razu. Nie muszę wyników targac ze soba albo mówić GP co w szpitalu bo sobie sprawdzi
U nas taki sam system, ale mimo wszystko chcieli papiery. Karte tez mam od gp, i ta niebieska z nhs z uk ale jak widac sprawdzaja. Moze dlatego ze duzp tu zagranicznych studentow.
Co do lotow, to jestem w grupie podwyzszonego ryzyka z zatorami. Na dluzsze podroze mam zakladac te seksi skarpety uciskowe, odpuscic loty i nie zakadac nogi na noge [emoji57]
Jakby cos sie dzialo to daja zastrzyk w brzuch, az sie wzdrygnelam na sama mysl.

Do góry