To super, też powodzenia życzę. Mam nadzieję, że tym razem urodzę w terminie, bo córkę urodziłam 2 tyg po terminie.Hej kochana. Mamy ten sam terminPowodzenia
reklama
Paulinaxxem
Zaangażowana w BB
Coraz wiecej nas [emoji177]
Dzięki za odpowiedź, mój teraz tam jedzie i ma wszystko ogarnąć.Ja mieszkałam w Irlandii 12 lat teraz w UK i osobiście bym do polskiego lekarza nie poszła. Kasy oczekują a dużo więcej niż tutjsi zrobić nie mogą.
Pierwsze co to idź się zarejestruj do GP i odrazu powiedz ze jesteś w ciąży to cie wpisza i będziesz miała wizytę z położna.
Jest inaczej ale w mojej opinii lepiej. Ja się jeszcze nie spotkałam z tym żeby olewali jakiekolwiek problemy
A jak z USG prawda, że robią bardzo rzadko?
Ennis92
Fanka BB :)
Jeśli nie ma żadnych wskazać to w 12tyg 20tyg i potem już nie. Chyba że byly problemy z ciąża wcześniej albo teraz są z ciśnieniem czy masz cukrzycę to robią więcej.Dzięki za odpowiedź, mój teraz tam jedzie i ma wszystko ogarnąć.
A jak z USG prawda, że robią bardzo rzadko?
Z tego co wiem to musisz być w kraju bo bez tego nie dostaniesz Nino bo musisz iść na spotkanie i powiedzieć dlaczego Ci maja przyznać a bez Nino nie zaiszesz się do lekarza. Musisz mieć potwierdzenie adresu więc musisz być na umowie o wynajem.
Ja wyrabialam Nino w maju i musialam zadzwonić i umówić spotkanie i tam dopiero wypełnił wniosek i wysłali.
A gdzie w UK dokładniej? Bo wszędzie trochę inaczej
Gravesend, lub te okolice.Jeśli nie ma żadnych wskazać to w 12tyg 20tyg i potem już nie. Chyba że byly problemy z ciąża wcześniej albo teraz są z ciśnieniem czy masz cukrzycę to robią więcej.
Z tego co wiem to musisz być w kraju bo bez tego nie dostaniesz Nino bo musisz iść na spotkanie i powiedzieć dlaczego Ci maja przyznać a bez Nino nie zaiszesz się do lekarza. Musisz mieć potwierdzenie adresu więc musisz być na umowie o wynajem.
Ja wyrabialam Nino w maju i musialam zadzwonić i umówić spotkanie i tam dopiero wypełnił wniosek i wysłali.
A gdzie w UK dokładniej? Bo wszędzie trochę inaczej
Źle ujęłam, ma popytać znajomych gdzie polecają lekarza itp. Ja jak przyjadę będę świeżo po badaniach i wizycie także już umawianiem się gdziekolwiek zajmę się na miejscu sama.
Teraz chce się zorientować jak tam jest, bo słyszałam niezbyt dobre opinie.
Zaczynam też się już zastanawiać nad porodem i bym chciała tam rodzić dlatego zbieram informacje.
wszystkozajete
Moderatorka
Ja nie myślę jeszcze o rodzaju porodu, co ma być to będzie. Niestety zamknęli szpital w którym rodziłam pierwszy raz i póki co nie widzę sensownej alternatywy, a urodzić gdzieś trzeba. Nastawiałam się na sn, poród wywoływany po 41tc (teraz bym się nie zgodziła przed 42tc raczej), brak postępu i zw na „dobrostan płodu” (ktg się zaczęło słabo pisać) zapadła decyzja o cięciu. O 18:20 było po zabiegu, a o 23 byłam pod prysznicem już. Młody był ze mną cały czas przez 4 dni - tata go kangurował na pooperacyjnej gdy mnie szyli, później na szczepienie go zabrali na 10min, a tak to nawet lampy na sali ze mną. Personel mega pomocny, położne na każde zawołanie, pomagały przystawiać Małego prawie za każdym razem. Dostałam normalne śniadanie i kolejne posiłki. Strasznie mi przykro, że zamknęli najlepszy szpital w mieście przez polityczne przepychanki Po cięciu szybko doszłam do siebie, myślę, że duża w tym zasługa szybkiej pionizacji. Jeśli skończy się cięciem tym razem też będę się domagać jak najszybciej wyjęcia cewnika i możliwości ruszenia tyłka. Po 8tyg powoli wracałam już do biegania nawet. No truchtania
U nas będzie różnica 2 lata i jakieś 3-4 ms, syna mam z marca 2017.
U nas będzie różnica 2 lata i jakieś 3-4 ms, syna mam z marca 2017.
D1407
Szukaj numeru do szpitala do położnych i się dopytaj. Te usg to robią pomiędzy 10 a 14 tygodniem także możesz jeszcze poczekać. No i nie sprawdzają kości nospwej ani przezernosci
Numer mam ale nikt nie odbiera :/
D1407
Gravesend, lub te okolice.
Źle ujęłam, ma popytać znajomych gdzie polecają lekarza itp. Ja jak przyjadę będę świeżo po badaniach i wizycie także już umawianiem się gdziekolwiek zajmę się na miejscu sama.
Zaczynam też się już zastanawiać nad porodem i bym chciała tam rodzić dlatego zbieram informacje.
Zrób jak najwiecej badań w Polsce zanim wyjedziecie żeby mieć pewność ze wszystko jest ok. Ja mieszkam tu 14lat i w 0% ufam ich służbie zdrowia. Może specjaliści są dobrzy ale dostać się do specjalisty graniczy z cudem.
Ennis92
Dobrze by było jakbyście przed wyjazdem zrobili karty ubezpieczenia europejskiego takie niebieskie. Póki UK jest w EU oni to przyjmują. Zawsze zabezpieczenie żeby iść do GP przed wydaniem ichnych kart.Gravesend, lub te okolice.
Tak jak pisałam każdy ma inną opinie, na pewno jest inaczej. Mniej leków na wszystko i bardziej normalne podejście a nie na latarek 4 syropki i 5 kropli.
reklama
Ennis92
Nigdy nie mialam z tym problemu. Najdłużej czekałam miesiąc do dermatologa. Reszta max tydzieńZrób jak najwiecej badań w Polsce zanim wyjedziecie żeby mieć pewność ze wszystko jest ok. Ja mieszkam tu 14lat i w 0% ufam ich służbie zdrowia. Może specjaliści są dobrzy ale dostać się do specjalisty graniczy z cudem.