reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Zazdroszczę Wam tej możliwości drzemek. Jak, prędzej lub później (mam nadzieję, że prędzej ;-)) zaciążę, to o drzemkach będę mogła pomarzyć :(. Cały dzień na pełnych obrotach i w ciąży to się raczej nie zmieni. Zawsze sobie obiecuję, że w weekend odpocznę - to moje dzieci są uprzejme wstać wtedy o 4 rano [emoji23].
Och, po cichu Wam zazdroszczę tych doktoratów [emoji173]️. Ja swój robię już 8 rok i końca nie widać [emoji23][emoji23][emoji23].

reklama
Miło mi poznać kolejną wielodzietną mamusię. :D

U nas 2 facetów i 2 babeczki.

Zerknęłaś może w kalendarz chiński, kto teraz wam wyjdzie? ;)

PS.
Zerknęłam w kalendarz i jeżeli 1985... masz 32/33 lata to z października wychodzi wam Dziewczynka!
Mam 33 lata

Ja leżę skórcze brzuch boli jak na okres, wzięłam nospe brzuch twardy żebym szpitala nie zaliczyła tylko

@Ennis92 to całkiem spoko kierunek, ja się kiedyś nad medycyna zastanawiałam w końcu skończyłam na filologiach ( mój polski kuleje przez to) i to kilku i z jednej też mam doktorat, ogólnie to ciężko mi było wybrać kierunek bo mnie wszystko interesuje:D i chętnie bym jeszcze postudiowala np ostatnio podoba mi się kryminalistyka ale to mało przyszłościowe może tylko z pasji postudiowalac sobie

No i jestem człowiek statystyka po prostu chodząca statystyka dlatego prenatalne to dla mnie kosmos tak świruje i analizuje wyniki

A co do drzemek to ja niestety nie mogę:( ale mała strata bostratą bo po drzemkach bardzo źle się zawsze czuję

Właśnie jadę na wizytę także kciuki proszę :)
Też mi się medycyna marzyła ale zabrakło mi punktów [emoji85] ale w sumie się cieszę bo mój kierunek bardzo mi się podoba. A kryminalistyka to tutaj całkiem ok kierunek jeśli chce się wstąpić do policji.

Ja dostałam jakiś boli i skurczy :( jestem w drodze do domu jeszcze godzina... zobaczę może przejdą a jak nie to zadzwonię do położnej

Ejjj przystopujcie z tymi skurczami to nie ten etap! Wypoczywajcie dziewczyny, można też magnez, u nas szprycuja tym od samego początku na skurcze. Ja to przeciwniczką magnezu jestem no ale jakbym miała jakieś skurcze no to wiadomo...

U mnie po wizycie niby ok ale jednak nie bo muszę wrócić, sprzęt kiepski ale coś tam tętniło podobno, powtórzyłam betę i dostałam skierowanie na USG jeśli beta będzie powyżej 4tys, czyli muszę wrócić ehhh jutro wyniki

No i kazała mi odstawić córkę od piersi... No już jej nie polubilam.

ja tez wlasnie sprzatalam lazienke i musialam cupnąć bo zlapal mnie skurcz brzuszka ale juz przechodzi :) powiedzialam mojej fasolce wlasnie ze ma mi nie robic zadnych krzywych numerow i siedziec na miejscu :p

Ejjj przystopujcie z tymi skurczami to nie ten etap! Wypoczywajcie dziewczyny, można też magnez, u nas szprycuja tym od samego początku na skurcze. Ja to przeciwniczką magnezu jestem no ale jakbym miała jakieś skurcze no to wiadomo...

U mnie po wizycie niby ok ale jednak nie bo muszę wrócić, sprzęt kiepski ale coś tam tętniło podobno, powtórzyłam betę i dostałam skierowanie na USG jeśli beta będzie powyżej 4tys, czyli muszę wrócić ehhh jutro wyniki

No i kazała mi odstawić córkę od piersi... No już jej nie polubilam.

Ooo a to ciekawe... a podała jakiś. powód? Jak zaszłam w drugą ciążę, córka miała 9 miesięcy... ginekolog mi wtedy powiedział, że fizjologicznie przebiegająca ciąża nie jest powodem do zaprzestania karmienia. I podobno nie jest prawdą, że karmiony maluch „okrada” z witamin i substancji odżywczych dziecko w brzuchu.

Ennis bierz regularnie magnez na wlasna reke. Albo kup sobie nospe w pl sklepie jak masz albo przez neta. W poprzedniej ciazy bralam przez pierwszy trymest 3x2 na dzien, wg zalecen polskiego ginekologa. Nie glaskaj brzuszka tez, jeszcze zawczesnie a glaskanie powoduje skurcze macicy. Trzymaj sie i odpoczywaj.

OnaZmijeczka, kazala Ci odstawic dla Waszego dobra. Ale moze.corcia sama za chwile sie pozegna z cycem.

Wiecie co, ja prawie nic dzisiaj nie zjadlam. Brak mi apetytu normalnie.

Wyluzujcie z tymi skurczami.. i moze zwolnijcie troche[emoji12][emoji12][emoji12] ciaza nie choroba, ale to stwierdzenie mogl wymyslec tylko chlop, ktory w zyciu tego nie przezyl.

reklama
Do góry