reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Zazdroszczę Wam tej możliwości drzemek. Jak, prędzej lub później (mam nadzieję, że prędzej ;-)) zaciążę, to o drzemkach będę mogła pomarzyć :(. Cały dzień na pełnych obrotach i w ciąży to się raczej nie zmieni. Zawsze sobie obiecuję, że w weekend odpocznę - to moje dzieci są uprzejme wstać wtedy o 4 rano [emoji23].
Och, po cichu Wam zazdroszczę tych doktoratów [emoji173]️. Ja swój robię już 8 rok i końca nie widać [emoji23][emoji23][emoji23].

reklama
Miło mi poznać kolejną wielodzietną mamusię. :D

U nas 2 facetów i 2 babeczki.

Zerknęłaś może w kalendarz chiński, kto teraz wam wyjdzie? ;)

PS.
Zerknęłam w kalendarz i jeżeli 1985... masz 32/33 lata to z października wychodzi wam Dziewczynka!
Mam 33 lata

Ja leżę skórcze brzuch boli jak na okres, wzięłam nospe brzuch twardy żebym szpitala nie zaliczyła tylko

@Ennis92 to całkiem spoko kierunek, ja się kiedyś nad medycyna zastanawiałam w końcu skończyłam na filologiach ( mój polski kuleje przez to) i to kilku i z jednej też mam doktorat, ogólnie to ciężko mi było wybrać kierunek bo mnie wszystko interesuje:D i chętnie bym jeszcze postudiowala np ostatnio podoba mi się kryminalistyka ale to mało przyszłościowe może tylko z pasji postudiowalac sobie

No i jestem człowiek statystyka po prostu chodząca statystyka dlatego prenatalne to dla mnie kosmos tak świruje i analizuje wyniki

A co do drzemek to ja niestety nie mogę:( ale mała strata bostratą bo po drzemkach bardzo źle się zawsze czuję

Właśnie jadę na wizytę także kciuki proszę :)
Też mi się medycyna marzyła ale zabrakło mi punktów [emoji85] ale w sumie się cieszę bo mój kierunek bardzo mi się podoba. A kryminalistyka to tutaj całkiem ok kierunek jeśli chce się wstąpić do policji.

Ja dostałam jakiś boli i skurczy :( jestem w drodze do domu jeszcze godzina... zobaczę może przejdą a jak nie to zadzwonię do położnej

Ejjj przystopujcie z tymi skurczami to nie ten etap! Wypoczywajcie dziewczyny, można też magnez, u nas szprycuja tym od samego początku na skurcze. Ja to przeciwniczką magnezu jestem no ale jakbym miała jakieś skurcze no to wiadomo...

U mnie po wizycie niby ok ale jednak nie bo muszę wrócić, sprzęt kiepski ale coś tam tętniło podobno, powtórzyłam betę i dostałam skierowanie na USG jeśli beta będzie powyżej 4tys, czyli muszę wrócić ehhh jutro wyniki

No i kazała mi odstawić córkę od piersi... No już jej nie polubilam.

ja tez wlasnie sprzatalam lazienke i musialam cupnąć bo zlapal mnie skurcz brzuszka ale juz przechodzi :) powiedzialam mojej fasolce wlasnie ze ma mi nie robic zadnych krzywych numerow i siedziec na miejscu :p

Ejjj przystopujcie z tymi skurczami to nie ten etap! Wypoczywajcie dziewczyny, można też magnez, u nas szprycuja tym od samego początku na skurcze. Ja to przeciwniczką magnezu jestem no ale jakbym miała jakieś skurcze no to wiadomo...

U mnie po wizycie niby ok ale jednak nie bo muszę wrócić, sprzęt kiepski ale coś tam tętniło podobno, powtórzyłam betę i dostałam skierowanie na USG jeśli beta będzie powyżej 4tys, czyli muszę wrócić ehhh jutro wyniki

No i kazała mi odstawić córkę od piersi... No już jej nie polubilam.

Ooo a to ciekawe... a podała jakiś. powód? Jak zaszłam w drugą ciążę, córka miała 9 miesięcy... ginekolog mi wtedy powiedział, że fizjologicznie przebiegająca ciąża nie jest powodem do zaprzestania karmienia. I podobno nie jest prawdą, że karmiony maluch „okrada” z witamin i substancji odżywczych dziecko w brzuchu.

Ennis bierz regularnie magnez na wlasna reke. Albo kup sobie nospe w pl sklepie jak masz albo przez neta. W poprzedniej ciazy bralam przez pierwszy trymest 3x2 na dzien, wg zalecen polskiego ginekologa. Nie glaskaj brzuszka tez, jeszcze zawczesnie a glaskanie powoduje skurcze macicy. Trzymaj sie i odpoczywaj.

OnaZmijeczka, kazala Ci odstawic dla Waszego dobra. Ale moze.corcia sama za chwile sie pozegna z cycem.

Wiecie co, ja prawie nic dzisiaj nie zjadlam. Brak mi apetytu normalnie.

Wyluzujcie z tymi skurczami.. i moze zwolnijcie troche[emoji12][emoji12][emoji12] ciaza nie choroba, ale to stwierdzenie mogl wymyslec tylko chlop, ktory w zyciu tego nie przezyl.

reklama
Do góry