reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Witajcie przyszłe mamy! Czy mogę dołączyć? Termin porodu mam na 08.07.2019, to moja trzecia ciąża, Mam córeczkę 10 lat, druga ciąża niestety skończyła się poronieniem. Teraz na razie wszystko dobrze, tylko ten ciągły strach. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!

reklama
No i siedzę w szpitalu u kisne czekając na diabetologa. Uwielbiam te wizyty 2h drogi a potem lekarz ma obsowe kilka godzin

Na szczescie gabinet ma w bloku obok więc mam 2 minuty i czekam w domu na tel z recepcji. No czasami przyjmuje ale wizyty trwają przynajmniej 30 minut a jak wizyta z usg to o wiele dłużej. No i nigdy nie odmawia wizyty nawet jak ma komplet.

Witam z samego rana :-)
U mnie noce są ciężkie bo często siusiu chodzę i jest później problem z zaśnięciem.. A dzisiaj męża czyscilo więc dodatkowo mnie wzbudzał i już o 5 oczy jak 5złoty :-) plus z rana zawsze jestem głodna więc jeżeli nie zasne zaraz po wstaniu męża to już muszę iść jeść i albo znowu zasne albo już leżę mam o tyle dobrze że nie mam żadnych zobowiązań bo brak dzieci i na zwolnieniu już od miesiąca ale sił i tak brak na robienie czegokolwiek :-\

Kurczę ja jutro mam usg i też właśnie będzie 11+5 I się obawiam że też za wcześnie :-( patrzyłam żeby zmienić termin ale już wszystko do końca stycznia było zajęte i się obawiam że lekarz nie zbada maluszka tak jak trzeba :'(

A kto dzisiaj wizytuje?? :-) :-)
Myślę że jeśli będzie za wcześnie to lekarz sam wyznaczy Ci nowy termin nie będzie go badał. Głowa do góry ;)

O wow! Ponad 100 postów do nadrobienia [emoji85]

Co do różyczki też miałam, a wynik zawsze prawie wychodzi mi na granicy.

Pracuje nadal, na szczęście mam ten luksus, że zdalnie :) Oby Młody od pon wrócił do żłobka na dłużej niż kilka dni to będzie chwila oddechu.

Z objawów to mogłabym spać i spać, ale nie jest mi dane. I cycki mnie bolą, aż mam chęć syna nakarmić [emoji85] Za tydzień prenatalne, powinny już być też wyniki sanco.

Czemu idziesz jeszcze raz? Myślałam, że na to badani się idzie jeden raz.

Też idę dwa razy, mam pakiet w LuxMed i tam mi przysługuje wiec sobie zrobie też, poza usg w klinice ;) Ale wystarczy raz oczywiście jeśli lekarz nie kieruje na powtórkę.

Mamusie czy wszystkie zrobiłyście/zrobicie test PAPP-A ?

Nie robiłam. Ale robiłam sanco.

Dziewczyny. Pytanie z innej beczki :)
Cwiczycie coś?
Właśnie zastanawiam się nad wykupieniem karnetu na basen

Chodzę na personalne treningi. W pierwszej ciąży pływałam raz w tygodniu.

Kiedys na forum poruszalysmy temat suplementacji, jednak to było jakoś w listopadzie.
Jak tam bierzecie coś więcej czy tylko kwas foliowy? Rozmawiałam wczoraj z koleżanką i jak mi wymienila że ona to i witaminę D i witaminy i kwas foliowy jeszcze to zbladlam bo ja wciąż tylko kwas foliowy jak tam u Was z tym tematem?

Biorę wit D, kwas foliowy, DHA i magnez. Warto się ruszać, łatwiej później przy porodzie i po dojść do siebie.

Ja mam prenatalne 07.01, będę miała wtedy 10 tydzień i 4 dzień i zastanawiam się czy to nie za wcześnie, ale sam lekarz mówił że już wtedy można.

Może okazać się, że za wcześnie i będzie trzeba powtórzyć.

reklama
Mimo ponad godzinnej obsowy u lekarza już wyszłam. Diabetolog lekko niezadowolony i zwiekszyli mi insulinę z 20 na 30 ale podzielone 10 rano 20 wieczorem. No cóż spodziewałam się tego, mam nadzieję że cukry będą lepsze bo dieta nic nie daje

Do góry