reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Słodkatrojeczka ja doczekać się nie mogę płci. Taka jestem ciekawa co zmajstrowaliśmy. Mam nadzieję że jak pojadę na prenatalne to lekarz coś mi powie na ten temat.

Też bym chciała się czegoś dowiedzieć już teraz, ale po pierwszej ciąży, gdzie córcia pokazała się dopiero w 20 tygodniu, aż tak wiele sobie nie obiecuję ;)

Myslalam ze jestes troszke nizej, no ciekawe [emoji4] Fajnie byloby poznac juz plec, ale nasluchalam sie opowiesci jak to siurek na sam koniec sie pokazywal. Pozostaje trzymac kciuki, jak wiemy marzenia sie spelniaja [emoji4]

Moja koleżanka, której od wczoraj wywołują powód, do połowy ciąży żyła myślą, że będzie córeczka. Lekarz potem jednak dojrzał coś wystającego ;)
Oby nasze pierwsze forumowe dziewczynki pozostały nimi wedle życzenia rodziców :D:tak:

reklama
Mam jakiś armagedon wymiotowy. Cały dzień mnie męczyło:( fatalnie się czuję, cały brzuch mnie boli.. nie wiem jak tu pracować jak człowiek jest takim flakiem. Nawet dziecka nie jestem w stanie przewinąć,bo od razu mi się niedobrze robi od zapachów [emoji1785] dobrze,że maz ma ten urlop, może mi się poprawi przez ten tydzień [emoji120]

Ja właśnie wracam z wizyty u lekarza prywatnego. Dziecko urosło i ma aktualnie 7,2 cm :) Wszystko na ten moment dobrze. Lekarz mówił, że skłania się ku kobiecie ;) Mam dołączyć żelazo i alkaliczną witaminę C do mojego zestawu witamin i powoli odstawiać luteinę.
No i fajnie też dobre wieści oby tak dalej
Jestem strasznie ciekawa, czy moje przeczucie się sprawdzi po raz trzeci ;) Byle do poniedziałku. Może coś tam podpatrzy :) Fajnie by było ;)
@slodkatrojeczka ja przeczuć nie miałam ale mam nadzieję że to co gin powiedziała to się sprawdzi.
Myslalam ze jestes troszke nizej, no ciekawe [emoji4] Fajnie byloby poznac juz plec, ale nasluchalam sie opowiesci jak to siurek na sam koniec sie pokazywal. Pozostaje trzymac kciuki, jak wiemy marzenia sie spelniaja [emoji4]

@renisus wierzę że siurek już nie urośnie ;)
Mam jakiś armagedon wymiotowy. Cały dzień mnie męczyło:( fatalnie się czuję, cały brzuch mnie boli.. nie wiem jak tu pracować jak człowiek jest takim flakiem. Nawet dziecka nie jestem w stanie przewinąć,bo od razu mi się niedobrze robi od zapachów [emoji1785] dobrze,że maz ma ten urlop, może mi się poprawi przez ten tydzień [emoji120]
O matko współczuję mam nadzieję że z każdym dniem będzie lepiej i będziesz się lepiej czuła

jagódka biedna jestes :( ja w tej ciąży jeszcze nie wymiotowałam ale były chwile że bardzo chciałam :D jednak mam czasem takie dni ze jestem do niczego mdli mnie cały czas i nic nie pomaga tylko leżenie. Niestety przy dwójce nie zawsze jest jak. Fajnie dziewczynki że macie juz jakąś orientację co do płci u nas marzy się chłopczyk bo mamy 2 dziewczynki a w rodzinie jest 8 dziewczynek i ani jednego chłopczyka. Bylibyśmy bohaterami w naszym domu hi hi

Też bym chciała się czegoś dowiedzieć już teraz, ale po pierwszej ciąży, gdzie córcia pokazała się dopiero w 20 tygodniu, aż tak wiele sobie nie obiecuję ;)

Moja koleżanka, której od wczoraj wywołują powód, do połowy ciąży żyła myślą, że będzie córeczka. Lekarz potem jednak dojrzał coś wystającego ;)
Oby nasze pierwsze forumowe dziewczynki pozostały nimi wedle życzenia rodziców :D:tak:
. Całoą moją drugą ciążę lekarz potwierdzał że będzie chłopiec. Jakie było nasze zdziwienie jak przy porodzie wyszła dziewczynka. Doznaliśmy szoku. Położna tłumaczyła że mała miała pępowinę wokół nóżki. Był szok żal rozczarowanie. Także ja za bardzo to aż się nie nastawiam. Pamiętam jak płakałam że nie mam nic różowego dla dziewczynki. Zawsze mówiłam jak lekarz może się pomylić co do płci. A jednak doświadczyłam tego na sobie.

reklama
. Całoą moją drugą ciążę lekarz potwierdzał że będzie chłopiec. Jakie było nasze zdziwienie jak przy porodzie wyszła dziewczynka. Doznaliśmy szoku. Położna tłumaczyła że mała miała pępowinę wokół nóżki. Był szok żal rozczarowanie. Także ja za bardzo to aż się nie nastawiam. Pamiętam jak płakałam że nie mam nic różowego dla dziewczynki. Zawsze mówiłam jak lekarz może się pomylić co do płci. A jednak doświadczyłam tego na sobie.
Dlatego ja do takiego "wróżenia" z usg podchodzę ze spokojem i się nie nastawiam. NIPTy to już inna sprawa bo to badanie DNA

Do góry