reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja właśnie wracam z powtórki usg prenatalnego. Dziecko urosło i ma 5,3 cm :) Przyzierność 1,4 mm, opis wskazuje, że wszystko jest dobrze. Jutro rano jadę na pobranie krwi do testu Pappa, bo potrzebują kompletu z usg, żeby wysłać to do diagnozy gdzieś w Warszawie.
Lekarz zrobił to usg zdecydowanie szybciej niż ten z soboty, ale nie chcę się nakręcać. Czytałam, że to naprawdę dobry specjalista i muszę się tego trzymać, bo inaczej zwariuję :D
ja już mam wyniki krwi, ale jutro mam USG. Wiesz ile się czeka na wyniki? lekarz nic więcej nie mówił? jak jego zdaniem wygląda maluch i co z przeziernością, narządami itp?

reklama
ja już mam wyniki krwi, ale jutro mam USG. Wiesz ile się czeka na wyniki? lekarz nic więcej nie mówił? jak jego zdaniem wygląda maluch i co z przeziernością, narządami itp?
W laboratorium powiedziano, że ok. 2 tygodni, ale gdyby coś było nie tak to położna ma zadzwonić.
Lekarz mówił, że wszystko jest dobrze. Jednocześnie dodał, ze usg daje 70% pewności, że dziecko jest zdrowe, a w połączeniu z testem podwójnym (Pappa) wzrasta do 90%. Powiedział też, że nie lubi rozmawiać o kości nosowej, bo nawet dzieci z wadami genetycznymi mają kość nosową i nie to jest najważniejsze w tym badaniu. To jego słowa. Dziecko ma widoczną kość nosową, w poprzednim badaniu też zostało to stwierdzone.

Ja też już po wizycie wszystko ok 9 +3 dzidzia machała rączkami :) termin 22.07 więc o jeden dzień później niż sobie wyliczyłam. Od jutra jestem na zwolnieniu bo się przeziebiłam mam leczyć się domowymi sposobami jak nie przejdzie do pon to lekarz rodzinny i antybiotyk. Dziewczyny mogę na gorączkę brać apap? Nie mam paracetamolu a do rana jestem sama i nie dam rady już ruszyć się do apteki za daleko

Ja też już po wizycie wszystko ok 9 +3 dzidzia machała rączkami :) termin 22.07 więc o jeden dzień później niż sobie wyliczyłam. Od jutra jestem na zwolnieniu bo się przeziebiłam mam leczyć się domowymi sposobami jak nie przejdzie do pon to lekarz rodzinny i antybiotyk. Dziewczyny mogę na gorączkę brać apap? Nie mam paracetamolu a do rana jestem sama i nie dam rady już ruszyć się do apteki za daleko
Przecie apap to paracetamol

Niby tak ale ostatnio czytałam że apapy chyba nie można i już mam mętlik[emoji2955]
Mi Apap polecono w aptece. Mówiłam, że jestem w ciąży. Paracetamol to składnik, nie nazwa leku. Oczywiście jest lek o takiej nazwie, ale lekarz miał zapewne na myśli, żeby to był paracetamol, a nie ibuprofen.

reklama
W laboratorium powiedziano, że ok. 2 tygodni, ale gdyby coś było nie tak to położna ma zadzwonić.
Lekarz mówił, że wszystko jest dobrze. Jednocześnie dodał, ze usg daje 70% pewności, że dziecko jest zdrowe, a w połączeniu z testem podwójnym (Pappa) wzrasta do 90%. Powiedział też, że nie lubi rozmawiać o kości nosowej, bo nawet dzieci z wadami genetycznymi mają kość nosową i nie to jest najważniejsze w tym badaniu. To jego słowa. Dziecko ma widoczną kość nosową, w poprzednim badaniu też zostało to stwierdzone.
Tak też właśnie czytałam. Podobno przezierność najważniejsza. Kurde, 2 tyg to sporo....
@Dorka88 ja ostatnio wyczytałam, że ananas powoduje poronienia i winogrona też mogą :-D w necie jest mnóstwo sprzecznych informacji. Apap spokojnie możesz :) zdrówka!

Do góry