ladyk24na7
Fanka BB :)
Ja nie mam żadnych przeczuć, co do płci. W żadnej ciąży nie miałam. A imiona mamy już wybrane. Natalia lub Tomek :-).
Dobrze, że już weekend! [emoji173]️
Dobrze, że już weekend! [emoji173]️
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
CześćCześć dziewczyny. Jestem nowa. Czy mogę do was dołączyć. Termin mam na 12.07.19. Obecnie jestem 10tyg. i 1dzień. Jest to moja trzecia ciąża,mam już dwie córki 17 i 7 lat. Na zwolnieniu jestem od początku ciąży. Mam gorsze i lepsze dni. Ogólnie to w tej ciąży czuję się najgorzej.
Dziewczyny, wczoraj w nocy odebrałam moj wynik TSH i niestety okazało się, ze prawie nie spadło. 10 dni temu podniosłam dawkę z 25 na 50, a wynik miałam 5,10. Na dzień dzisiejszy wynik to 4,88. Wiem, ze dość mały odstęp między badaniami, ale w poniedziałek mam wizytę u ginekologa i chciałam mieć aktualny wynik ze sobą. Myślicie, ze będzie chciał jeszcze bardziej zwiększyć mi dawkę? Czy to normalne tempo spadku ? Troche sie denerwuje, ze tak wolno to idzie. Chcialam w 2 trymest wejsc juz z uregulowanym TSH.
Unikać kotów? Kot domowy nie jest nosicielem bakterii- pod warunkiem, że jest nie wychodzący i nie karmi się go surowym mięsem. Aby zarazić się od kota należałoby sprzątać kuwetę bez zachowania zasad higieny, a same odchody musiałby poleżeć tam 2-3 dni, żeby cysty zaczęły się namnażać. Czytałam o tym naprawdę dużo, poza tym rozmawiałam z lekarzami i najczęściej do zarażenia dochodzi jedząc mięso, które nie przeszło odpowiedniej obróbki termicznej i przez zjedzenie nieumytych warzyw/owoców.Cześć
@Konwalia90 unikaj kotów, kuwwet piaskownic osiedlowych i generalnie grzebania w ziemi. Powinno być ok
Ja mm dwa koty które swego czasu wychodziły a teraz za zimno. Partner sprząta kuwety. Ja myje ręce po zabawie i głaskaniu, nie daje się lizać po twarzy. Są szczepione i odrobaczone. Nic więcej zrobić nie mogę. A na Toxo nie chorowalam.Dzięki za uspokojenie
Ja mam kota wychodzącego i łownego. Ale jakos bardziej niz kota boje sie miesa
WitajCześć dziewczyny. Jestem nowa. Czy mogę do was dołączyć. Termin mam na 12.07.19. Obecnie jestem 10tyg. i 1dzień. Jest to moja trzecia ciąża,mam już dwie córki 17 i 7 lat. Na zwolnieniu jestem od początku ciąży. Mam gorsze i lepsze dni. Ogólnie to w tej ciąży czuję się najgorzej.