reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Lekarz na wizycie na mdłości zaproponował mi pregne vomi zawiera wyciąg z imbiru magnez i vit b6 któraś z was stosowała może? Muszę poczytać opinie o_O

Ja stosuje witaminę B6. 3 razy dziennie po 1 tabletce. Na mnie nie działa :( biorę już ponad tydzień a jak mnie mdliło tak mnie mdli dalej. Ale wiadomo każdy organizm inny, trzymam kciuki zeby może Tobie ulżyło. :)

reklama
Wczoraj powiedziałam w pracy o ciąży!
Stresowalam się jak głupia, a wyszło bardzo pozytywnie. Pierwsze pytanie czy wrócę, bo bardzo im zależy żebym wróciła. Co do pracy ja mam zamiar pracować do końca kwietnia. Ale dostałam zielone światło że gdyby cokolwiek się działo mam się nie wahać i przynosić L4.
Ale z nadmiaru tych emocji cała noc bolala mnie głowa, wzięłam apap bo nie dałabym rady.
Jak u Was dziewczyny bralyscie może paracetamol dotychczas? Jakie macie podejście do tego? Zapomniałam się zapytać lekarza o to i miele Internet i mega rozbieżne opinie.

Stresowalam się jak głupia, a wyszło bardzo pozytywnie. Pierwsze pytanie czy wrócę, bo bardzo im zależy żebym wróciła. Co do pracy ja mam zamiar pracować do końca kwietnia. Ale dostałam zielone światło że gdyby cokolwiek się działo mam się nie wahać i przynosić L4.
Ale z nadmiaru tych emocji cała noc bolala mnie głowa, wzięłam apap bo nie dałabym rady.
Jak u Was dziewczyny bralyscie może paracetamol dotychczas? Jakie macie podejście do tego? Zapomniałam się zapytać lekarza o to i miele Internet i mega rozbieżne opinie.
Na mnie podczas bólu głowy nigdy nie działał apap więc teraz nawet nie proboje brać zostaje mi tylko smarowanie amolem, smaruje skronie i kark troszkę łagodzi ból

Cześć dziewczyny. Jak dzisiaj u was samopoczucie. Bo ja wkońcu całą noc spałam i jestem wypoczęta.Dawno tak dobrze się nie czułam. Ale nie będę chwalić dnia przed zachodem słońca bo do wieczora wszystko może się zmienić.
Ja dzisiaj też jakby troszkę więcej energi czekamy na znajomych jadą do nas z Bieszczad mamy w planach wieczorem na rynek na Jarmark Bożonarodzeniowy się wybrać zobaczymy czy fasola pozwoli :D
Zaraz idę z psem na spacer bo położna mówiła żeby dużo spacerować ;)

Martkaa je też planuję iść na rynek na jarmark ale dopiero jutro bo u nas od jutra jakieś atrakcje są na rynku. Dzisiaj zaliczyłam targ. Trochę się nachodziłam i teraz coś kręgosłup pobolewa. Dzisiaj ubieramy choinkę.

Nie wiem, czy coś się zmieniło ale pamietam, że w pierwszej ciąży (2011) na ulotce apapu widziałam zapis, że nie zaleca się w pierwszym trymestrze ciąży. Swoją drogą jeśli Ty się źle czujesz to też maluch jakoś odczuwa. Nie brałam nic absolutnie od początku ciąży mimo, że byłam chora jakoś koło 6 tygodnia.

ja jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży - głowa mnie okropnie bolała więc wzięłam 2 razy paracetamol

reklama
Do góry