reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Bo ja mam wszystko porozpychane już i zawsze od 12 TC juz było widać;) teraz 8tc i wieczorem faktycznie brzuch jest duży,ale rano wygląda to w miarę normalnie. Ja mam bardzo wysoko macicę, to też może.byc przyczyną tego,że widać szybko
No niby u mnie trzecia ciąża ale w drugiej w 8 tygodniu już miałam brzuszek a teraz dupa :)

reklama
Do dziewczyn które jedzą pomidory - to bardzo dobrze. Mi ostatnio ginekolog powiedziala ze wymioty w ciąży powoduja spadek potasu w organizmie a niski poziom potasu powoduje wymioty i tak w kółko ;) powiedziala zebym starała sie jeść pomidory albo pić sok. No i tak pije od tygodnia codziennie szklankę soku pomidorowego ;) i faktyvznie troche lepiej sie czuje ale nie wiem czy przez to czy przez wkroczenie w 12 tydzień czy przez odstawienie duphastonu ;)

Do dziewczyn które jedzą pomidory - to bardzo dobrze. Mi ostatnio ginekolog powiedziala ze wymioty w ciąży powoduja spadek potasu w organizmie a niski poziom potasu powoduje wymioty i tak w kółko ;) powiedziala zebym starała sie jeść pomidory albo pić sok. No i tak pije od tygodnia codziennie szklankę soku pomidorowego ;) i faktyvznie troche lepiej sie czuje ale nie wiem czy przez to czy przez wkroczenie w 12 tydzień czy przez odstawienie duphastonu ;)
Ja wkraczam w 12 tydzień w niedzielę ale póki co nic nie zapowiada poprawy. Może jest tak, że organizm sam domaga się tego, czego mu brak :)

Dziewczyny, może któraś z Was bierze Prenatal Uno i bedzie potrzebowała 15 kapsułek nim stuknie 12 tygodni? Bo kupiłam nowe opakowanie a zjem jeszcze tylko 9 kapsułek. I cały listek mi zostanie, żal wyrzucić. A tak mogę wysłać pocztą :)

Dzień dobry mamusie :*

Tabsa wzięta na noc i jak na razie nie jest zle , ale zapewne nie będzie to trwać długo ...
Wczoraj od 14.00 już umieralam...
Jednak mimo wszelkiego odrzucenia do wody z cytryną i imbirem , postanowiłam zakupić imbir i wypróbować ...
Pierwszy kubek ledwo wypiłam jednak mimo niezbyt błogiego smaku każdy łyk na chwilę uspokajal moje odruchy wymiotne.
Nie wspomnę drogi do sklepu gdzie modlilam się o nie stracenie przytomności albo nie zrobienia pięknego wymiocinowego pejzażu ...
Do niczego się nie nadaje w tej ciąży , czuje sie jak wyjęta z życia .
Jak więzień własnego samopoczucia odliczajacy dni do końca odsiadki...

Co do brzucha , ja mam taki jaki miałam koło 4 miesiąca w poprzedniej ciąży .
W pierwszej ciąży pamiętam że widać zaczęło być koło 7mc :) I to też nie jalos efekt boom ale był jakiś tam brzuszek [emoji14]

Milego dzionka mamusie :*

Dzień dobry mamusie :*

Tabsa wzięta na noc i jak na razie nie jest zle , ale zapewne nie będzie to trwać długo ...
Wczoraj od 14.00 już umieralam...
Jednak mimo wszelkiego odrzucenia do wody z cytryną i imbirem , postanowiłam zakupić imbir i wypróbować ...
Pierwszy kubek ledwo wypiłam jednak mimo niezbyt błogiego smaku każdy łyk na chwilę uspokajal moje odruchy wymiotne.
Nie wspomnę drogi do sklepu gdzie modlilam się o nie stracenie przytomności albo nie zrobienia pięknego wymiocinowego pejzażu ...
Do niczego się nie nadaje w tej ciąży , czuje sie jak wyjęta z życia .
Jak więzień własnego samopoczucia odliczajacy dni do końca odsiadki...

Co do brzucha , ja mam taki jaki miałam koło 4 miesiąca w poprzedniej ciąży .
W pierwszej ciąży pamiętam że widać zaczęło być koło 7mc :) I to też nie jalos efekt boom ale był jakiś tam brzuszek [emoji14]

Milego dzionka mamusie :*
Ja wzięłam witaminy wczoraj rano a dzisiaj czekam na wieczór ale już miałam bliskie spotkanie z kibelkiem, więc nie widzę różnicy... Co do imbiru to też muszę wypróbować.

reklama
Cześć dziewczyny :-) ja dzisiaj idę na drugą zmianę. Ledwo dycham przez te mdłości chociaż i tak jest lepiej niż w poprzednich ciazach bo jestem wstanie jeść. Z synkiem schudłam 9 kg tak wymiotowalam A teraz to się że mnie grubaska robi. Brzuszka u mnie nie widać ciazowego ale to pewnie dlatego że mam taki troszkę zaokraglony z tluszczyku :-).
Już co raz bliżej mojej wizyty. Jeszcze 6 dni :-) mam nadzieję że będzie wszystko dobrze.

A co do szczepien to na szczęście mój gin nigdy nie proponował mi ich w ciąży. Gdyby to zrobił to już by moim prowadzącym nie był:-)

Do góry