reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Dziewczyny, pamiętacie, w którym miesiącu bądź po ilu tygodniach puściły u was mdłości?

Wiem, że i do 5/6 miesiąca czasami trzyma, tak jak pisałyście. U mnie po 2/2,5 miesiąca. Jednak mam nadzieję, że tym razem będzie krócej. Jestem ciekawa jak było u was.
Koncze 10ty i mnie puszcza, najgorszy czas miedzy 7 a 9tym. 24h i 7 dni w tygodniu. W pierwszej ciazy mdloscu mialam moze z tydzien.

reklama
Spirala ma za zadanie nie dopuścić do zagnieżdżenia. Niekiedy po prostu mimo wszystko małym kropkom się udaje i nie są poronione... :ninja2:
Link do: Spirala antykoncepcyjna: jak działa, jakie ma wady i zalety - Kobieta Po 30
Tu można wyczytać, że spirale są niekiedy nieskuteczne.

Osobiście moja św.p babcia po podwiązaniu urodziła...
Nie do końca. Spirala też zagęszcza śluz szyjkowy, spełnia kilka zadań. Ja zaszłam w ciążę dlatego,ze spirala się wysunęła-prawdopodobnie przez bardzo ostra infekcje układu moczowego-na sorze się dowiedzialam,że nie siedzi tam gdzie powinna

Koncze 10ty i mnie puszcza, najgorszy czas miedzy 7 a 9tym. 24h i 7 dni w tygodniu. W pierwszej ciazy mdloscu mialam moze z tydzien.
Zaczęłam 10 i też puszcza. Czasami odczuwam lekkie mdłości ale już nie jest tak źle. Za to miewam ostatnio zgagę. Mimo, że jem niewiele i nie jem nic ciężkiego.

W pierwszej ciąży miewałam wieczorami mdłości ale nie pamietam do ktorego tygodnia. W drugiej chyba też koło 10 przeszło. Za to w obu miałam chorobę lokomocyjną i wierzcie mi, to jeszcze gorsze jeśli ktoś musi jeździć jako pasażer. Puszczało dopiero pod koniec ciąży. W drodze do rodziców potrafilam wymiotować 4 razy a mam 60km.

Melduję że u mnie już po wszystkim, wyleciało wszystko
Teraz już mogę w spokoju odejść

Powodzenia wam życzę z całego serca :) :*
Bardzo mi przykro że nas opuszczasz. Dobrze ze obyło się bez zabiegu. Życzę Ci wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze. Miło było Cię poznać. Jak masz ochotę to wpadaj do nas.

Witam się pod koniec weekendu. Nie był dla mnie zbyt łaskawy dlatego się nie odzywalam. Od piątku walczę z przeziębieniem. Czuję się średnio bo to tego mdłości dochodzą i senność. Wczoraj dołączył jeszcze ból zęba który jest coraz gorszy niestety. Mam nadzieję że dostanę się jutro rano do dentysty bo w weekend u nas niestety takiej opieki brak. Pierwszy raz marzę żeby był poniedziałek. Jutro o 15 mam też wizytę u ginekologa więc stres narasta. Przez ten ból zęba i przeziębienie inne objawy są jakby stlumione i trochę mnie to martwi. Na szczęście długie oczekiwanie powoli się kończy i niedługo będę wiedziała na czym stoję.

Mam nadzieję że Wasz weekend jest bardziej udany i życzę miłego wieczoru.

Melduję że u mnie już po wszystkim, wyleciało wszystko
Teraz już mogę w spokoju odejść

Powodzenia wam życzę z całego serca :) :*

Dobrze, że w całym tym smutnym wydarzeniu nie czekałaś długo.

I my życzymy powodzenia w dochodzeniu do siebie.

Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi, co do mdłości. Dałyście mi nadzieję.

reklama
Dobrze, że w całym tym smutnym wydarzeniu nie czekałaś długo.

I my życzymy powodzenia w dochodzeniu do siebie.

Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi, co do mdłości. Dałyście mi nadzieję.

Zapomniałam tam dodać, że moja kumulacja mdłości była w połowie 9 tygodnia :) a w pierwszej ciąży mdłości miałam jedynie na myśl o parowkach. Smieszna sprawa, już kiedyś o tym pisałam :)

Do góry