reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Kobietki powiedzcie czy bierzecie jakis zestaw witamin np. Femibion, Prenatal Duo itp., czy po prostu kwas foliowy? Ja biorę tylko kwas foliowy ale zastanawiam się czy może powinnam kupić jakiś ze specyfików? W środę mam wizytę więc podpytam lekarza, ale ciekawa jestem jak to u Was wygląda??
Ja biorę frmibion 1 (w składzie ma już foliany), oprócz tego i tak kwas foliowy, tran
No to nie tylko wy z chandrą i mdłościami. Dopisuje się do listy. :p Poza tym odważyłam się stanąć na wadze i szybko pożałowałam +3kg :baffled:
Ogarnęłam dzieciaki i z tej niemocy wróciłam do łóżka. Mam wrażenie, że moja bateria ma tylko 10% energii. :ninja2: Byle do wiosny.
z tą baterią podpisuję się wszystkim 4 łapkami....

reklama
Właśnie mnie też od wczoraj ogarnęła totalna niemoc.. I stąd zaczęłam myśleć czy może powinnam brać coś dodatkowo, bo normalnie nie mam siły wstać z łóżka, ewentualnie tylko po to by przejść na kanapę.. A jutro do pracy..
też czytałam właśnie recenzje u Pana Tabletki i również wpadł mi w oko Prenatal Duo z Dha.
Co do twarzy, od kilku dni pojawiły mi się krosty, wysypalo mnie głównie na policzkach i szyji..
A odnośnie rozstępów ja póki co nawilżam skórę oliwka dla dzieci ale mam w planach zakup balsamu marki Palmers. Też do końca nie wiem czy wierzyć w te mazidełka no ale kupię :)

Dzień dobry wszystkim :) Właśnie zaczęłam 10 tydzień. Wczoraj trochę mi odpuściły mdłości, za to wieczorem dopadła mnie lekka zgaga. Zobaczymy jak będzie dzisiaj. Póki co już jestem śpiąca. No i jak leżę na plecach, da się wyraźnie wyczuć powiększony brzuszek :) do wizyty jeszcze całe 29 dni... No ale, święta będą to jakoś zleci :)

Dzień dobry wszystkim :) Właśnie zaczęłam 10 tydzień. Wczoraj trochę mi odpuściły mdłości, za to wieczorem dopadła mnie lekka zgaga. Zobaczymy jak będzie dzisiaj. Póki co już jestem śpiąca. No i jak leżę na plecach, da się wyraźnie wyczuć powiększony brzuszek :) do wizyty jeszcze całe 29 dni... No ale, święta będą to jakoś zleci :)
gratulacje 10 tygodnia :D strasznie długo musisz czekać do wizyty...ale jak wspomniałaś- świeta przyspieszą nam grudzień...
ja kwitnę w łóżku po porannej dawce luteiny, zaraz muszę się ogarnąć, bo mąż zabiera mnie na randkę do kina i knajpy. Chyba te nieustające mdłości chce mi zrekompensować :D:D:D:D tylko z tym jdzeniem bedzie ciezko...

gratulacje 10 tygodnia :D strasznie długo musisz czekać do wizyty...ale jak wspomniałaś- świeta przyspieszą nam grudzień...
ja kwitnę w łóżku po porannej dawce luteiny, zaraz muszę się ogarnąć, bo mąż zabiera mnie na randkę do kina i knajpy. Chyba te nieustające mdłości chce mi zrekompensować :D:D:D:D tylko z tym jdzeniem bedzie ciezko...

Hoho to udanej randki życzę :)

Długo trzeba czekać ale w poniedziałek byłam na wizycie więc chociaż wiem na czym stoję :) jakoś wytrzymam :)

reklama
Powtórzę się z tym, co biorę i zostało zalecone mi przez lekarzy- folian (marki Solgar) 400 jednostek, jodid 200 jednostek i witaminę D3 2000 jednostek.
Co do kosmetyków na rozstępy- olejek dla kobiet w ciąży Nacomi i balsam dla kobiet w ciąży Nacomi. Naturalne składy, dobrze nawilżają i przeze wszystkim nie mają parabenów, SLS, olejów mineralnych i pozostałej chemii. Szampon, żel do twarzy, krem i płyn do higieny intymnej tez zmieniłam na te zalecane w ciąży, z bezpiecznym składem.

Do góry