reklama
slodkatrojeczka
Fanka BB :)
W sumie to nie wiem czy zęby bo nic nie widzę. Ale jak wychodziły poprzednie to zdarzały się gorączki. Jeszcze brakuje jej trójek i piątek. Jak do jutra nie przejdzie to pewnie lekarz nas czeka przed weekendem. Kataru nie ma. Nie kaszle. Teraz napila się i znowu zwymiotowala.
To brzmi jak rota albo coś w ten deseń. Nie dawaj jej produktów mlecznych i zobacz czy bedzie lepiej.
JudytaJudith
Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny od wtorku jestem na zwolnieniu I nie mam zagrożoną ciążę ponieważ pojawił się krwiak i zaczęła się odklejać kosmówka [emoji26] bardzo się boję o moje maleństwo. Lekarz powiedział że ten krwiak pęknie i jeśli nie będzie to żywa krew to będzie dobrze. Krwiak jest nisko dlatego się nie wchłonie .Ginekolog przepisał mi luteine 3×dziennie i muszę leżeć cały czas w łóżku [emoji17]
Mam kolejną wizytę za dwa tygodnie
Powiedzcie proszę czy któraś z was też przez to przechodziła? i czy później wszystko się unormowało?
Nie mam kogo zapytać czy jeśli krwiak pęknie to czy kosmówka przestanie się odklejać? To będzie długie dwa tygodnie
Nie mogę spać, bo ciagle myślę
Może powinnam udać się do szpitala?
Powiedzcie proszę czy któraś z was też przez to przechodziła? i czy później wszystko się unormowało?
Nie mam kogo zapytać czy jeśli krwiak pęknie to czy kosmówka przestanie się odklejać? To będzie długie dwa tygodnie
slodkatrojeczka
Jak już zasnęłam po wielkiej zgadze (żebym ja jeszcze jadła lub piła coś od czego można mieć zgagę) to spało mi się dobrze. Normalnie odprowadzilabym dzieci na autobus i poszłabym spać, ale jedno mam w domu więc nie ma opcji. Dobra opcja na tabletki to brać je o stałej porze ja zawsze biorę przy śniadaniu, to jedyny posiłek który jem z przyjemnością zanim nadejdą mdłości. No i jeszcze nigdy nie zapomniałam
slodkatrojeczka
Aguu
@Misty29 zdrówka! Podawałabym elektrolity jakieś, po łyczku, albo domowy kompot jabłkowy. Chyba, że nadal kp to też często, a mało.
@JudytaJudith trzymam kciuki, leż ile możesz. Jak nie masz opcji pomocy to pewnie bym się wybrała do szpitala. Chyba, że dasz radę w domu leżeć.
Ja nie mam zdania co do zamkniętego jeszcze, ale pewnie dlatego, że jeszcze przed wizytą Choć może jakieś typowo prywatne sprawy warto już tam poruszać.
@JudytaJudith trzymam kciuki, leż ile możesz. Jak nie masz opcji pomocy to pewnie bym się wybrała do szpitala. Chyba, że dasz radę w domu leżeć.
Ja nie mam zdania co do zamkniętego jeszcze, ale pewnie dlatego, że jeszcze przed wizytą Choć może jakieś typowo prywatne sprawy warto już tam poruszać.
slodkatrojeczka
Chciałabym Ci coś poradzić ale nie mam zielonego pojęcia na ten temat, więc mogę tylko wesprzeć słowem i trzymaniem kciuków za malucha. Co do szpitala, może warto skonsultować to z innym lekarzem? Jeśli nie są w stanie nic zrobić i pozostaje czekać, to chyba lepiej być w domu. Jeśli są w stanie jakoś pomóc w razie pęknięcia tego krwiaka, wolałabym być w szpitalu.Hej dziewczyny od wtorku jestem na zwolnieniu I nie mam zagrożoną ciążę ponieważ pojawił się krwiak i zaczęła się odklejać kosmówka [emoji26] bardzo się boję o moje maleństwo. Lekarz powiedział że ten krwiak pęknie i jeśli nie będzie to żywa krew to będzie dobrze. Krwiak jest nisko dlatego się nie wchłonie .Ginekolog przepisał mi luteine 3×dziennie i muszę leżeć cały czas w łóżku [emoji17]
natka30
@Misty29 a wodę podawaj na łyżeczce albo "strzykawką" taką od syropów, po trochę. U nas przy rota była gorączka, chlustanie wodą a potem doszła biegunka. Z młodszą (miała 9 mscy) skonczylysmy w szpitalu.
U nas na początku listopada tez przyplątało sie coś co powodowało wymioty. Bez gorączki. To nie były Rota natomiast przez wymioty się odwodnil i byliśmy w szpitalu.
@Misty29 to prawda dawaj małymi łyżeczkami wodę. Lepiej przyswoi mała ilośc i moze nie zwymiotuje.
JudytaJudith
Zaciekawiona BB
Właśnie też się nad tym zastanawiamChciałabym Ci coś poradzić ale nie mam zielonego pojęcia na ten temat, więc mogę tylko wesprzeć słowem i trzymaniem kciuków za malucha. Co do szpitala, może warto skonsultować to z innym lekarzem? Jeśli nie są w stanie nic zrobić i pozostaje czekać, to chyba lepiej być w domu. Jeśli są w stanie jakoś pomóc w razie pęknięcia tego krwiaka, wolałabym być w szpitalu.
Myślę, że w razie czego jak coś się będzie działo to w szpitalu jeszcze będą w stanie coś zrobić
reklama
JudytaJudith
Zaciekawiona BB
Dziękuję za wsparcieChciałabym Ci coś poradzić ale nie mam zielonego pojęcia na ten temat, więc mogę tylko wesprzeć słowem i trzymaniem kciuków za malucha. Co do szpitala, może warto skonsultować to z innym lekarzem? Jeśli nie są w stanie nic zrobić i pozostaje czekać, to chyba lepiej być w domu. Jeśli są w stanie jakoś pomóc w razie pęknięcia tego krwiaka, wolałabym być w szpitalu.