reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

OnaZmijeczka a jak sie czujesz ogolnie?

Zuzkaaa juz powinna byc po wizycie ale nic sie nie odzywa.

Ennis, UKmama tak myslalam nad roznicami miedzy prowadzeniem ciazy u nas a u Ennis. I oswiecilo mnie, Irlandia jest krajem katolickim gdzie wlacza o zycie a Anglia to zimny chow i naturalna selekcja. Stad u nas zostawiaja wszystko naturze a u Ennis sprawdzaja. No ale to tylko moja teoria [emoji6]
Ale Irlandia Północna to jest UK. Tutaj nawet aborcji nie ma jak w Anglii bo DUP się broni rękami i nogami jak może. W Anglii macie lepiej naprawdę. Ja teraz np siedzę w szpitalu od 10 i czekam chociaż wizytę miałam na 10.15. A szpital 80km od domu ponad.

reklama
Ennis wiem ze jest [emoji4] Dlatego nie moglam pojac roznicy w podejscu do ciazy. A pracowalam z Irlandczykami i opowiadali mi ze jeszcze jak zyl Jan Pawel to trzeba bylo chodzic do ksiedza po pozwolenie na antykoncepcje [emoji16]

@renisus dzięki:* ja się czuję dobrze czekam na krwawienie i im dłużej się nie pojawia tym sobie wkręcam że wszystko jest ok... Tak że przechodzę w jakieś skrajności tyle że zaprzeczanie to powinna być raczej pierwsza reakcja ...
Co to angielskiej służby zdrowia to ogólnie zachodnie podejście do ciąży jest mało inwazyjne i mało sfarmakolizowane (nie wiem czy jest takie słowo) ma to swoich zwolenników jak i przeciwników.
Ja nie miałam dobrego zdania o nhs jak tam mieszkalam ale spotykam się z różnymi opiniami to jest temat rzeka i wynika z wielu różnych czynników

OnaZmijeczka, ja lubie ich podejscie ogolnie. Ale ja ogolnie jestem anty tabletkowa i any antybiotykowa. Nawet moj GP sie smial, ze widzial mnie raz po ciazy na kontoroli i teraz po 4 latach dopiero. Ale ogolnie i corka i chlop i wielu znajomych ma dobra opieke jak cos sie powaznego dzieje. Wiem tez ze duzo zalezy od klinik.
Wspolczuje Ci tego czekania :(

Cześć i czołem :) Podzielcie się proszę informacją, czy już przekazałyscie nowiny w miejscu pracy, rodzinie, przyjaciołom? Jeśli tak to takie były ich reakcje?
U mnie narazie nikt nie wie. Mąż się dowie dopiero na 6.12w swoje urodziny reszta rodziny w święta. No i Wy wiecie [emoji6]

Ennis wiem ze jest [emoji4] Dlatego nie moglam pojac roznicy w podejscu do ciazy. A pracowalam z Irlandczykami i opowiadali mi ze jeszcze jak zyl Jan Pawel to trzeba bylo chodzic do ksiedza po pozwolenie na antykoncepcje [emoji16]
A to w Republice tak było. Mój ojciec jak przyjechał pierwszy raz to gumek w sklepach nie było a anty to nie do pomyślenia. A to był 98 bodajże.

OnaZmijeczka, ja lubie ich podejscie ogolnie. Ale ja ogolnie jestem anty tabletkowa i any antybiotykowa. Nawet moj GP sie smial, ze widzial mnie raz po ciazy na kontoroli i teraz po 4 latach dopiero. Ale ogolnie i corka i chlop i wielu znajomych ma dobra opieke jak cos sie powaznego dzieje. Wiem tez ze duzo zalezy od klinik.
Wspolczuje Ci tego czekania :(

Oo tak ja też anty tabletkowa i wkurza mnie wciskanie leków na wszystko no ale trudno się mówi co kraj to obyczaj:) nie ma kraju idealnego zawsze coś co jest super w jednym to w drugim jest zupełnie inne lub kuleje jakby nie można było stworzyć jednego idealnego kraju:D

No tak to czekanie jest dobijające:(
Próbuje się umówić na wizytę w sobotę albo w poniedziałek to już może będę wiedzieć na czym stoję i albo zamykam rozdział albo dopiero otwieram

reklama
Co do witamin to ja dziś dopiero kupiłam kwas foliowy. Jak bd u gin to dopytam o jakiś zestaw witamin. Jakoś w pierwszej ciąży miałam bardziej wszystko ogarnięte natomiast teraz to jestem jakaś nieogarnieta.
Wgl to powiem Wam ze ja się zaczęłam domyślać że jestem w ciąży jak kupiłam sb w sklepie pastę rybna. Generalnie takich rzeczy nie kupuje a tu bach nagle ochota na rybkę. Poprzednio dokładnie tak samo było przez tydz jadłam jak szalona koreczki kaszubskie a pozniej już całą ciąże ich nie tknelam

Do góry