reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

@Martkaaa5 jeśli pytasz o "dla ciężarnych" to żadne ;) Ale idę badać wit D, b12 ect bo wyczuwam niedobory :p i pewnie będę brać te konkretne, pojedynczo wg potrzeb.
Póki co jeszcze magnez.

A ten nifty to jakie wykrywa? To też statystyka, czy jakieś konkrety?
My do genetycznych podchodzimy raczej na luzie, bo jedyna wiedza jakiej nam ew. potrzeba to jak sobie później z chorobą radzić.

reklama
U mnie wie cała rodzina partnera, moi rodzice i w pracy. Plus kilku znajomych.
Nie mam problemów w mówieniu o ciąży. Uważam że nie ma czegoś takiego jak bezpieczny tydzień. A że w pracy pracuje z chemia itp to im szybciej powiem tym lepiej
Ja mam podobny stosunek. I wlasnie zaczelismy powiadamiac rodzine[emoji23] jest szal!

Badania genetyczne to indywidualna sprawa każdego u mnie z racji wieku 8-)dostępne bezpłatnie narazie nie myślę nad tym tematem ale kolegi z pracy żona miała robione w ciąży wyszła wada serduszka i operowali w łonie matki dziecko.... Także każdy według własnego sumienia

No witam panią szanowną, zastanawiałam się czy zajrzysz tu [emoji8]

Nie, to Tobie się mój nick blednie utrwalił od początku ;)

Margo25 możesz farbować :)

My nikomu nie mówimy póki co (poza moim trenerem, żeby mi krzywdy nie zrobił). Chciałabym do pierwszego usg dużego poczekać, albo chociaż do świąt, wtedy już powinnam mieć wyniki nifty.

Zuzka o której wizyta?
Ja sie wlasnie zastanawiam nad jakims badanie w stylu nifty albo panorama. Wciaz sie wacham.

Badania genetyczne to indywidualna sprawa każdego u mnie z racji wieku 8-)dostępne bezpłatnie narazie nie myślę nad tym tematem ale kolegi z pracy żona miała robione w ciąży wyszła wada serduszka i operowali w łonie matki dziecko.... Także każdy według własnego sumienia
Dokładnie. Dlatego takie badanie nas by interesowało. Ale czy jest jakieś, poza genetycznym połówkowym, które to pokaże? Bez statystyk, a konkrety? Chętnie poczytam więcej ;)

Dokładnie. Dlatego takie badanie nas by interesowało. Ale czy jest jakieś, poza genetycznym połówkowym, które to pokaże? Bez statystyk, a konkrety? Chętnie poczytam więcej ;)
Biopsja kosmowki w 11 tyg i robienie pełnego kariotypu, badanie echo serca po 18 tc lub rezonans magnetyczny (tylko nie wiem od którego tyg można), ale myśle ze po prostu bardzo dokładne usg 1 trym robione przez dobrego specjalistę już może pewne wady wyłapać plus test pappa

Ja biorę mamadha premium plus, są tam tylko te rzeczy które są niezbędne czyli dha, witamina D, jod i kwas foliowy :)

O ciąży wie mój mąż, mama, siostra, dwie przyjaciółki i szef w pracy bo niedługo miałem już wracać więc nie chciałam go zaskoczyć w ostatniej chwili. Też nie mam jakoś problemu z mówieniem o tym, a jakby coś się miało wydarzyć, no cóż, nie mamy na to żadnego wpływu :/

reklama
U mnie dopiero 4+3 więc narazie tylko partner wie. Planuję powiedzieć rodzinie i przyjaciołom w okolicach świat, może rodzicom wcześniej. Ale za 3 tyg w pracy Christmas party więc pewnie co po niektórzy się domysla haha. Ja mam pierwszą wizytę w czwartek za tydzień ale to u gp więc i tak nic nie będzie robił tylko pogadanka i gratulacje. Skan pierwszy przypuszczam że dopiero po nowym roku. Ach już nie mogę się doczekać!!!

Do góry