reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Dzień dobry :)
Witam się z fotela u fryzjera ;) Zapytałam wprost fryzjerkę, tak jak któraś mi poradziła. Powiedziała,że farby dobre, bez amoniaku,panie farbują.

Było coś o mdlościach....ja to wteranka. Pierwsza ciaza, rzyganko 9miesiecy. 4 pierwsze miesiące wymiotowałam tak,że nie wychodziłam z łóżka, wymiotowałam od mrugnięcia okiem. Mąż podawał mi wody na łyżeczce,ale nic nie przyjmowałam. Ciągle kroplówki itd....koszmar. W drugiej ciąży też była jazda, ale 3 miesiące. Teraz póki co cisza,ale się martwię tym faktem, bo jakos wmowilam sobie,że muszą być mdłości w ciazy :/ Aaaaa no i u mnie jeszcze cukrzyca ciążowa była dwa razy więc w razie czego wespre w tym temacie ;) Teraz już tylko czekam aby iść na badania.
Ja mam końcówkę 6 tygodnia, to też powinnam ogarniać wszystkie badania, bo widzę,że część z Was już robi badania???
Poprzednio robiłam 8-9tydzien...

reklama
Cześć i czołem :) Podzielcie się proszę informacją, czy już przekazałyscie nowiny w miejscu pracy, rodzinie, przyjaciołom? Jeśli tak to takie były ich reakcje?

Cześć dziewczyny :) widzę, że temat wymiotów :) u mnie w poprzednich dwóch ciążach było okropnie - od 13 do 21 nie wychodziłam z WC (u mnie nie poranne a popołudniowe były mdłości) i tak do końca 5 miesiąca. Na razie mam spokój ale przeważnie zaczynały się równo z 6 tc więc zobaczymy co będzie w środę :D dzisiaj powtórzyłam test - dwie kreski są - myślę,że na badania wybiorę się w następną sobotę. Długo czekam na wizytę u gina więc nie będę się śpieszyć :)

Hej dziewczyny :) jejku ja to mam mega apetyt na czekoladę i ogólnie słodkie, już dziś zaliczyłam sklep bo w czwartki maja dostawę ciast i ciastek haha :)
Mamy pęcherzyk :)
gratulacje :) ja tez dziś idę, oby chociaż pęcherzyk było widać
Cześć i czołem :) Podzielcie się proszę informacją, czy już przekazałyscie nowiny w miejscu pracy, rodzinie, przyjaciołom? Jeśli tak to takie były ich reakcje?
ja tylko powiedziałam mamie.

Ostatnia edycja:
Ja jeszcze nikomu nie powiedziałam ale u mnie dopiero 4+1 tc (mąż oczywiście wie) - ale powiem Wam,że mam jakieś obawy co do powiedzenia rodzicom :)

Ostatnia edycja:
Nie ;) Wie tylko mąż. Ale on wiedział przede mną hehehe
W pracy póki co nie mówię, dopiero co ją zaczęłam.... A rodzinie to jak wszystko będzie ok. Przecież nawet u dr nie byłam, a mam za sobą różne doświadczenia.

reklama
My na razie nikomu nie mówimy. Chcemy powiedzieć dopiero po pierwszym trymestrze chyba że ktoś wcześniej zauważy :) Do lutego jestem na wychowawczym. Planuję iść po nowym roku i powiedzieć szefowi. Pewnie przejde później na l4.

Do góry