reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Dzień dobry :)
Witam się z fotela u fryzjera ;) Zapytałam wprost fryzjerkę, tak jak któraś mi poradziła. Powiedziała,że farby dobre, bez amoniaku,panie farbują.

Było coś o mdlościach....ja to wteranka. Pierwsza ciaza, rzyganko 9miesiecy. 4 pierwsze miesiące wymiotowałam tak,że nie wychodziłam z łóżka, wymiotowałam od mrugnięcia okiem. Mąż podawał mi wody na łyżeczce,ale nic nie przyjmowałam. Ciągle kroplówki itd....koszmar. W drugiej ciąży też była jazda, ale 3 miesiące. Teraz póki co cisza,ale się martwię tym faktem, bo jakos wmowilam sobie,że muszą być mdłości w ciazy :/ Aaaaa no i u mnie jeszcze cukrzyca ciążowa była dwa razy więc w razie czego wespre w tym temacie ;) Teraz już tylko czekam aby iść na badania.
Ja mam końcówkę 6 tygodnia, to też powinnam ogarniać wszystkie badania, bo widzę,że część z Was już robi badania???
Poprzednio robiłam 8-9tydzien...

reklama
Cześć i czołem :) Podzielcie się proszę informacją, czy już przekazałyscie nowiny w miejscu pracy, rodzinie, przyjaciołom? Jeśli tak to takie były ich reakcje?

Cześć dziewczyny :) widzę, że temat wymiotów :) u mnie w poprzednich dwóch ciążach było okropnie - od 13 do 21 nie wychodziłam z WC (u mnie nie poranne a popołudniowe były mdłości) i tak do końca 5 miesiąca. Na razie mam spokój ale przeważnie zaczynały się równo z 6 tc więc zobaczymy co będzie w środę :D dzisiaj powtórzyłam test - dwie kreski są - myślę,że na badania wybiorę się w następną sobotę. Długo czekam na wizytę u gina więc nie będę się śpieszyć :)

Hej dziewczyny :) jejku ja to mam mega apetyt na czekoladę i ogólnie słodkie, już dziś zaliczyłam sklep bo w czwartki maja dostawę ciast i ciastek haha :)
Mamy pęcherzyk :)
gratulacje :) ja tez dziś idę, oby chociaż pęcherzyk było widać
Cześć i czołem :) Podzielcie się proszę informacją, czy już przekazałyscie nowiny w miejscu pracy, rodzinie, przyjaciołom? Jeśli tak to takie były ich reakcje?
ja tylko powiedziałam mamie.

Ostatnia edycja:
Ja jeszcze nikomu nie powiedziałam ale u mnie dopiero 4+1 tc (mąż oczywiście wie) - ale powiem Wam,że mam jakieś obawy co do powiedzenia rodzicom :)

Ostatnia edycja:
Nie ;) Wie tylko mąż. Ale on wiedział przede mną hehehe
W pracy póki co nie mówię, dopiero co ją zaczęłam.... A rodzinie to jak wszystko będzie ok. Przecież nawet u dr nie byłam, a mam za sobą różne doświadczenia.

reklama
My na razie nikomu nie mówimy. Chcemy powiedzieć dopiero po pierwszym trymestrze chyba że ktoś wcześniej zauważy :) Do lutego jestem na wychowawczym. Planuję iść po nowym roku i powiedzieć szefowi. Pewnie przejde później na l4.

Do góry