reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Dziewczyny zazdroszczę wam z tym brakiem zadyszki. Mieszkam na czwartym piętrze i jak do tej pory normalnie wchodziłam to teraz już po drugim piętrze sapać zaczynam a w mieszkaniu to padam prawie na wejściu ;-) Poradźcie mi coś proszę na zaparcia? Ze środków z apteki chyba nic nie można...
Mi pomagają na kolacje płatki owsiane z dużą ilością rodzynek.

PS. Tez dzis bede robila pizze[emoji23][emoji23][emoji23]
PS2. Mam nadzieje, ze pojdzie lepiej niz z rosolem, ktorego nie bylam w stani nawet sprobowac.
Zrobiłaś mi smaka na rosół.... Mój mi nie zrobi bo nie potrafi (Irlandczyk) a i nawet nie mam wloszczyzny w domu [emoji24][emoji24]

Hejka! Przyłączam się do Was. Wczoraj dowiedziałam się że jestem w ciąży :) jeszcze nie dowierzam. Ja mieszkam w Anglii i mam 2.5 letnią córeczkę. Widziałam że tu też są mamy z wysp :) nie wiem czy będę mieć duzo czasu na udzielanie bo pracuje a w domu też dużo zajęć ale napewno będę tu wpadać jak będę mieć czas. Jeszcze czekam z poinformowaniem GP, termin sobie wyliczylam na 30 lipca.

Czekam na opinie. A co dajesz do pizzy na słodko? :)
Ciasto, sos, ser mozarella, szynka, kukurydza, ananas, bazylia i w zależności jak kto lubi posypuje rukolą po upieczeniu

Fajna tez mi ostatnio wyszła ciasto, sos, ser, pieczarki, papryka, salami, szynka,cebula, bazylia i to posypane pieprzem cayen. Pieprz dał fajny smaczek lekko pikantny, ale wyraźny

I trzecia moja ulubiona
Ciasto, sos, ser, szynka parmeńska, pomidorki koktajlowe, a po upieczeniu dorzucam rukole
:)

Hejka! Przyłączam się do Was. Wczoraj dowiedziałam się że jestem w ciąży :) jeszcze nie dowierzam. Ja mieszkam w Anglii i mam 2.5 letnią córeczkę. Widziałam że tu też są mamy z wysp :) nie wiem czy będę mieć duzo czasu na udzielanie bo pracuje a w domu też dużo zajęć ale napewno będę tu wpadać jak będę mieć czas. Jeszcze czekam z poinformowaniem GP, termin sobie wyliczylam na 30 lipca.
Witam i gratulacje :) ja jestem z UK chociaż z innej wyspy bo Irlandia Północna :)

@Ennis92 naucz go:) rosół prosty jest, a potem pomidorowa można zrobić :) ja zawsze robię w gigantycznym garze żeby 2 dni jeść rosół i 2 dni pomidorowa
@UKmama witaj
O to mamy już cały lipiec zabukowany :) (no może z małymi przerwami)

Wpisujcie się do tabelki, dzisiaj zrobię update

Ciasto, sos, ser mozarella, szynka, kukurydza, ananas, bazylia i w zależności jak kto lubi posypuje rukolą po upieczeniu

Fajna tez mi ostatnio wyszła ciasto, sos, ser, pieczarki, papryka, salami, szynka,cebula, bazylia i to posypane pieprzem cayen. Pieprz dał fajny smaczek lekko pikantny, ale wyraźny

I trzecia moja ulubiona
Ciasto, sos, ser, szynka parmeńska, pomidorki koktajlowe, a po upieczeniu dorzucam rukole
:)
Dzięki za propozycję. Na pewno skorzystam :) ja do tej dawałam sos pomidorowy z chilli (bo lubimy ostre potrawy), mozarelle, szynkę szwardzwaldzką, oliwki, ostrą papryczkę i na koniec rukolę. Uwielbiam :)

@Ennis92 naucz go:) rosół prosty jest, a potem pomidorowa można zrobić :) ja zawsze robię w gigantycznym garze żeby 2 dni jeść rosół i 2 dni pomidorowa
@UKmama witaj
O to mamy już cały lipiec zabukowany :) (no może z małymi przerwami)

Wpisujcie się do tabelki, dzisiaj zrobię update
Trzeba będzie. Ja tam akurat pomidorowej nie lubię ale rosół oj tak,

reklama
Dziewczyny zazdroszczę wam z tym brakiem zadyszki. Mieszkam na czwartym piętrze i jak do tej pory normalnie wchodziłam to teraz już po drugim piętrze sapać zaczynam a w mieszkaniu to padam prawie na wejściu ;-) Poradźcie mi coś proszę na zaparcia? Ze środków z apteki chyba nic nie można...
Kawa inka, rano woda z miodem i cytryna zaraz po wstaniu z lozka. Kiwi z jogurtem na sniadanko, rezygnacja z chlebka i czopki. W pierwszej ciazy przechodzilam masakre, nie wspominajac o hemoroidach. Teraz tfu tfu jest o niebo lepiej.

UKMama witaj, skad jestes?

Do góry