reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Dziewczyny! Nie wiem czy pisze w dobrym miejscu ale musze sie poradzic. Urodzilam synka w 36tc. Przeszedl zoltaczke zaczal przybierac na wadze, bili spadlo calkiem niezle, aczkolwiek maly w dzien sam domaga sie jedzenia, zjada 90ml do 120ml w dzien, ale w nocy nie budzi sie na jedzenie. Pytanie: czy budzic go sama czy dac mu spac.? Obecnie ma 3 tygodnie[emoji87] Leo potrafi zjesc o godzinie 12 w nocy i dopiero ok.7-8 budzi sie na jedzenie.. jest tu mamusia ktora moze cos poradzic?:))
Budzic, to jeszcze za małe dziecko,żeby nie jadło w nocy

reklama
Dziewczyny! Nie wiem czy pisze w dobrym miejscu ale musze sie poradzic. Urodzilam synka w 36tc. Przeszedl zoltaczke zaczal przybierac na wadze, bili spadlo calkiem niezle, aczkolwiek maly w dzien sam domaga sie jedzenia, zjada 90ml do 120ml w dzien, ale w nocy nie budzi sie na jedzenie. Pytanie: czy budzic go sama czy dac mu spac.? Obecnie ma 3 tygodnie[emoji87] Leo potrafi zjesc o godzinie 12 w nocy i dopiero ok.7-8 budzi sie na jedzenie.. jest tu mamusia ktora moze cos poradzic?:))
Noworodka budzić. Starsze gdy to konieczne (np małe przyrosty).

u nas zostało 8 dni do terminu...od 3 dni odchodzi mi czop...(ciekawe czy urodze przed terminem czy przenosze?) Chciałabym juz urodzić, syn urodził sie 4 dni przed terminem...

Nam mowili zeby budzic w dzien co 3h jesli sam sie nie domaga a w nocy co 4h.

u nas zostało 8 dni do terminu...od 3 dni odchodzi mi czop...(ciekawe czy urodze przed terminem czy przenosze?) Chciałabym juz urodzić, syn urodził sie 4 dni przed terminem...

A mi zostało niby 6 dni i nie mam kompletnie żadnych objawów :( szyjka skrócona ale rozwarcia brak więc jak lekarka na dzisiejszej wizycie powiedziała mi że na nic się nie zanosi i że najprawdopodobniej spotkamy się jeszcze na kolejnej wizycie (już po terminie) to aż przykro mi się zrobiło :(
Tobie Kochana to chociaz czop odszedł no i jesteś w drugiej ciąży więc pójdzie Ci szybciej niż mi :)
Dawaj znać o postepach i samopoczuciu :)

Hej dziewczyny.Ja już po :) Kacper urodził się ostatecznie 18.07 o 3.06.Waży całe 3145 i ma 50,5 cm
Co do samego porodu,to nie będę was uszczęśliwiać szczegółami.Lekko nie było,ale najważniejsze,że to za nami.Bez męża nie dałabym rady.Rewelacyjnie jest mieć wsparcie a w sumie potraktowałabym to jako współpracę w doskonałym teamie :) Teraz musmy trochę mniejszych ciuszków kupić,bo minimum mamy 56 cm :D
3mam kciuki za was wszystkie i oby były tylko łatwe i przyjemne porody :)

A mi zostało niby 6 dni i nie mam kompletnie żadnych objawów :( szyjka skrócona ale rozwarcia brak więc jak lekarka na dzisiejszej wizycie powiedziała mi że na nic się nie zanosi i że najprawdopodobniej spotkamy się jeszcze na kolejnej wizycie (już po terminie) to aż przykro mi się zrobiło :(
Tobie Kochana to chociaz czop odszedł no i jesteś w drugiej ciąży więc pójdzie Ci szybciej niż mi :)
Dawaj znać o postepach i samopoczuciu :)
ja byłam we wtorek na wizycie i moja gin. powiedziala, że szyjka skrócona i wszystko gotowe do porodu wiec w każdej chwili moge urodzic...mała głowke ma w kanale rodnym dlatego boli mnie tak to krocze od paru tygodni...waga 4kg Z tym kolejnym porodem to oby było szybko bo czytałam na forach i różnie to bywa...
Dolore jeszcze znając życie urodzisz przede mną

Hej dziewczyny.Ja już po :) Kacper urodził się ostatecznie 18.07 o 3.06.Waży całe 3145 i ma 50,5 cm
Co do samego porodu,to nie będę was uszczęśliwiać szczegółami.Lekko nie było,ale najważniejsze,że to za nami.Bez męża nie dałabym rady.Rewelacyjnie jest mieć wsparcie a w sumie potraktowałabym to jako współpracę w doskonałym teamie :) Teraz musmy trochę mniejszych ciuszków kupić,bo minimum mamy 56 cm :D
Gratulacje ❤ duzo zdrówka dla was :)

reklama
Wielkie gratulacje. Witaj Kacperku [emoji813] jak się czujesz?

Wszystkim oczekującym na poród życzę powodzenia i żeby było jak najmniej boleśnie [emoji1696]

A nasze Mamuśki jak się mają?

@Si.Kat - jak tam u Was? Jak Melasia?

My już od wczoraj jesteśmy w domku. Córka wpatrzona w braciszka [emoji5]

Do góry