reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Czyli jedne maja bardziej lub mniej pomocnych mezow, partnerow;) Mojemu tez trzeba powtarzac w kolko... Awantury tak samo, ale z tym duzym brzuchem to nawet krzyczec mi jakos nie wychodzi.
@Betty93 uśmiałam sie do łez, szukał sprzątaczki :laugh2:W sumie to jakoś chcial wybrnać z sytuacji hehe:)
@Si.Kat widze optymizm w twojej wypowiedzi.Bardzo sie ciesze:) Widze, ze bardziej sie Toba zajęli.Ta akcja w ktorym t.c. jesteś była the best;) Trzymaj sie dzielnie, juz niedlugo malutkie szczescie z Toba.
@daria98 Nie wiem czy zażywasz magnez, nospe? Na ktg moze chodzisz? Odpoczywaj.
Zażywałam cały czas ale teraz zaczął się 37 tc i miałam już odstawić, może dlatego ze przestałam już brać, sama nie wiem. Wcześniej takie skurcze były raczej tylko w nocy

reklama
Zakupy w H&M robię nałogowo, ale akurat jakoś nie wiem, wydaje mi się, że te body to mają troszkę drogie. :yes: A na nie chyba nie ma przeceny.

Dziewczyny a jak wsparcie Waszych bliskich w tej końcówce?Macie jakas pomoc, a moze nie potrzebujecie i jest Wam dobrze? Moj maz sie zachowuje tak zebym za wszelka cene byla aktywna.No fajnie, ale teraz jak mnie dopadl ten bol w odcinku krzyżowo- lędzwioeym to jest mi przykro ze tak mnie nie rozumie.. Najwyzej ktoregos dnia nie wstane i bedzie musial organizować sie sam ze wszystkim:/ Sorki za te zale, to chyba nie odpowiedni może watek...Chyba hormony szaleja, brak mi takiej czułosci, przytulenia i zrozumienia ,ze chodze jak kaleka.
Dzisiaj bylam w takiej przychodni u fizjoterapeutki i po zbadaniu, szczegołowym wywiadzie okazalo sie ze to nie rwa kulszowa, tylko tam gdzie sie styka kosc biodrowa z krzyżową cos sie zablokowało. Przeszlam cos ala masaż , uciskanie, ugniatanie i mi załozono takie specjalne plastry tzw Taiping( pisze jak sie czyta). Było mi o niebo lepiej po tym wszystkim, ale mialam sie dzisiaj oszczedzac i nic z tego nie wyszlo. Znowu robota przy dzieciach, zakupy i teraz jak siedze to mnie nawet boli :/
U mnie też słabo z pomocą. Tzn jak powiem co i gdzie zrobić to mąż się stara ale też mnie denerwuje jak nie widzi że trzeba młodsze wykąpać czy coś ogarnąć. Z drugiej strony jest już miesiąc na delegacji i wypadł z obiegu :) my też jesteśmy takie, że chcemy wszystko zrobić a tu sił brak i tylko frustracja i złość. Nie raz się popłakałam ale w sumie doszłam do wniosku, że nie ma co robić sobie ciśnienia. Jak nie dam rady ugotować to zamawiam albo jemy jakieś mrożonki lub makaron z sosem. Trudno. Po porodzie też zostaję w większośći sama z trójką i pewnie lepiej nie będzie niech się przyzwyczajają :p :p :p :p ...

Zakupy w H&M robię nałogowo, ale akurat jakoś nie wiem, wydaje mi się, że te body to mają troszkę drogie. :yes: A na nie chyba nie ma przeceny.
A może zobacz np w KIKu widziałam tam pełno fajnych ciuszków bardzo tanich. W H&M ceny bodziaków mnie poraziły :szok: szczególnie że bedziesz ich używać dosłownie kilka tyg i zmienisz na większe :) chyba że planujesz kolejne dzieciątko to się przydadzą :) dla mnie to zbędny wydatek :D

Również polecam f&f ja tam kupiłam większość bodziaków bo maja mnóstwo przecen. No i smyk ale tam już troszkę drożej

reklama
W kiku dorwałam body z bawełny organicznej za 15zł! Super jakość, cena i bez krzykliwych obrazków czy napisów - delikatny beżowy print. :)

Z innej beczki napiszę Wam, że nie wiem czy u mnie się nie zaczyna... Cały dzień się czułam słabiej, ale teraz mam co pewien czas taki nagły kłujący ból w podbrzuszu, że nie da się wtedy nie krzyknąć, jak wstałam to znowu ból z krzyża, boli mnie przy chodzeniu i mały jest mega aktywny (ale to pewnie po truskawkowym smoothie).
Mam nadzieję, że się to wyciszy bo mentalnie nie jestem gotowa na poród. [emoji33]

Do góry