reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

@LolaLolina jak sie masz, polepszyło sie? Mam nadzieję, ze tak.
@Betty93 czuje sie podobnie, stopy i dlonie mam jakies nabrzmiale i co najgorsze boli mnie jakby kregoslup po jednej stronie na dole jakby od pośladka.Czy to rwa kulszowa??? Nie pamietam czy tobie dokuczala czy SiKat hmm co mozna z tym zrobić? Masaż, ale jak na stojaco :confused:
Brzmi jak rwa. Musisz odpocząć. Za wiele nie poradzisz. Połóż się na lewym boku. Mnie zawsze łapie jak za bardzo dam czadu z pracami domowymi. Nie mogę iść, bo kluje aż nogi nie można postawić.

reklama
Brzmi jak rwa. Musisz odpocząć. Za wiele nie poradzisz. Połóż się na lewym boku. Mnie zawsze łapie jak za bardzo dam czadu z pracami domowymi. Nie mogę iść, bo kluje aż nogi nie można postawić.
Dokladnie, nogi postawic sie nie da.Jeju jak ja sie ciesze ze mama do mnie przyjedzie w nd.Jak pomoze chocby w gotowaniu to juz dla mnie b.dużo...;)

Hej dziewczyny [emoji4]

@Si.Kat Przykre jest to co Was spotyka, ale wierzę, że wiedza i doświadczenie lekarzy zapewni Wam zdrowe zakończenie tej historii. [emoji8][emoji179]

Ja chyba już chcę urodzić bo ostatnio czuję się jak słoń. W żadnej pozycji nie mogę zasnąć, a jak coś porobię w tym upale to zaczyna mnie serce kłuć i duszno mi. Końcówka ciąży jednak jest mega wysiłkiem dla organizmu...
Też bym już chciała, a jeszcze prawie dwa miesiące... :o

@Betty93 czuje sie podobnie, stopy i dlonie mam jakies nabrzmiale i co najgorsze boli mnie jakby kregoslup po jednej stronie na dole jakby od pośladka.Czy to rwa kulszowa??? Nie pamietam czy tobie dokuczala czy SiKat hmm co mozna z tym zrobić? Masaż, ale jak na stojaco :confused:

Ja przez bardzo długo zmagałam się z rwą kulszową - zawsze jak się napracowałam w domu... Mi jedynie leżenie pomagało. Teraz na szczęście nic się nie odzywa, ale miałam takie bóle, że do stopy aż dochodziły.

Co do gromadzenia wody to ja się już boję tego, jak po porodzie zacznę ją „wypacać”. Już teraz za każdym razem budzę się cała mokra i dzień zaczynam od prysznica.

Ja przez bardzo długo zmagałam się z rwą kulszową - zawsze jak się napracowałam w domu... Mi jedynie leżenie pomagało. Teraz na szczęście nic się nie odzywa, ale miałam takie bóle, że do stopy aż dochodziły.

Co do gromadzenia wody to ja się już boję tego, jak po porodzie zacznę ją „wypacać”. Już teraz za każdym razem budzę się cała mokra i dzień zaczynam od prysznica.
Ja bym chciała wszystko wypocić i zrzucić już. Czuję się, jak Gloria z Madagaskaru, serio. Zawsze moim problemem były uda, teraz mam wrażenie, że wylazły ponad skalę... :|

Niestety nie. Do tego bóle jak przy mies. Ok 5 rano zauważyłam chyba nikłe plamienie- ale jestem tak niedospana że to mogły być zwidy

Ojoj musi ci bardzo dokuczac skoro o 5.40 juz pisałas:/Ja tez jak chodze co godz w nocy do łazienki to juz rożne schizy mialam..Nie wyglada jednak to tak zwyczajnie, chyba bym za wszelka cene probowala dodzwonic sie do lekarki twojej , a jak nie to na izbe.Zrobia ci ktg.Ktory t.c. jestes?

Justella fizjoterapia by Ci pomogła, a masaż taki wprawny fizjoterapeuta zrobi na boku, wcale nie trzeba się klasc na brzuchu

Tez tak mysle, ze wczesniej jakby co tez chyba..Ja mam juz skierowanie w razie co ze swoimi dokumentami w teczce..Jedyny minus to ciecie zrobi ten kto akurat bedzie na dyżurze.Zreszta caly ten stres, ze za wczesnie...Dobra myslmy pozytywnie i oby doczekać:)
Mnie też martwi że cc bedzie na zimno bez akcji porodowej [emoji849] ale jeszcze wszystko przed nami i nie wiadomo jak sie to wszystko skończy [emoji854]

reklama
Justella fizjoterapia by Ci pomogła, a masaż taki wprawny fizjoterapeuta zrobi na boku, wcale nie trzeba się klasc na brzuchu
Tez tak kazdy mi mówi, tylko jakas jestem taka rozbita ze nawet nie wiem gdzie takiego szukac:/ Pewnie w internecie..Jedna mama kolegi syna dala mi kontakt do jakis Tajek, ktore potrafia ucisnać to tu to tam i ze taka medycyna niekonwencjonalna czyni cuda..Bardzo polecala na masaż stop, zeby ta limfe pobudzic.Moze sie wybiore.

Do góry