reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2019

No właśnie czytam o nim i o chicco hoopla i nie wiem. Mało recenzji :/
Ja wczesniej do bliźniaków mialam takie naprawde proste od rodziny dostalam, wazne by na poczatku można bylo na taka lezaca pozycje.Nie mialy zadnych wisiorkow, wibracji.Powiem szczerze, ze mi bardzo sie przydaly.Jak bralam chlopakow do salonu to na dywanie ich kladlam do tych bujaczkow i troche moglam dwoma rekami pobujac..Mi ulatwily zycie.Zgadzam sie , ze te wibracje itp moga okazac sie zbedne.Jednak sam lezaczek zeby mozna bylo pokolysac dziecko z funkcja podporki z tylu zeby unieruchomic super sprawa.

reklama
Akurat przy karmieniu nie jest polecany bo dziecko powinno mieć pionową pozycje by uniknąć zakrztuszenia, dlatego poleca się rozszerzanie gdy maluch już siedzi albo początkowo na kolanach rodzica. Ogólnie fizjoterapeuci odradzają leżaczki/bujaczki tego typu - Link do: Czy leżaczki szkodzą dzieciom? - nebule.pl

No i właśnie dlatego nie kupuje. Przy rozszerzaniu planuje na kolanach. Dzięki, nie wiedziałam, ze karmienie w nich jest niepolecane. Zatem utwierdziłam się w swojej decyzji:)

My mamy leżaczek tiny love . rozklada się na płasko całkiem . ma funkcje takiego małego łóżeczka. Dla chetnych wibracja i karuzelka grająca nad.

My kupujemy taki elektryczny z tiny love, a oprócz tego dostaniemy od rodziców z fisher price z wibracjami i zwykły na płasko leżący do karmienia ;)

Załączniki

• 0296997D-142D-49F0-9CC1-AE6B49D13E14.png
    0296997D-142D-49F0-9CC1-AE6B49D13E14.png
    120,7 KB · Wyświetleń: 94
Ja rowniez przeczytalam ten artykul i mi tez sie wydaje, ze wszystko w granicach rozsadku.Moje dzieci nie spedzaly w tych leżaczkach po kilka godz.Duzo czasu od ok.3 mies.życia kladlam ich na dywanie na tych tzw.matach edukacyjnych, na lozku na brzuszkach jak juz podnosiły glowki.Wszystko napewno kwestia nie przesadzenia.Nie mialy nigdy problemu z napieciem miesniowym.Tak jak pisalam wczesniej foteliki mozna bylo zablokowac, nie kolyszac.Takze ja myśle ze bede uzywać ponownie, mam taka nadzieje ;)

Ja rowniez przeczytalam ten artykul i mi tez sie wydaje, ze wszystko w granicach rozsadku.Moje dzieci nie spedzaly w tych leżaczkach po kilka godz.Duzo czasu od ok.3 mies.życia kladlam ich na dywanie na tych tzw.matach edukacyjnych, na lozku na brzuszkach jak juz podnosiły glowki.Wszystko napewno kwestia nie przesadzenia.Nie mialy nigdy problemu z napieciem miesniowym.Tak jak pisalam wczesniej foteliki mozna bylo zablokowac, nie kolyszac.Takze ja myśle ze bede uzywać ponownie, mam taka nadzieje ;)
Jest tam przecież napisane że jesli sie uzywa to z umiarem ze 20 minut to 20 minut a nie 40 .

Wszystko co tam jest napisane o rozwoju dziecka to prawda. Leżaczki, foteliki samochodowe i wózki kolebkowe -w tym dziecko nie powino spedzac za dużo czasu.
Oczywiście używane z głową nikogo nie zabiją :)

Hej dziewczyny :)
Kompletuje do końca tą wyprawkę i powiedzcie mi czy w swojej macie jakieś nieoczywiste, a przydatne rzeczy? Ciągle się zastanawiam co pominęłam na swojej liście, bo coś na pewno... [emoji57]
Dzisiaj zamówiłam w końcu wszystkie kosmetyki, łącznie z tymi na słońce i inne pierdoły.
Czekam jeszcze na odpowiedź z Dolly Shop czy wykonają mi na zamówienie personalizację rożka i czy uszyją rzeczy w innym kolorze. [emoji85]
No i w końcu muszę zamówić kosz Mojżesza bo czasu coraz mniej. [emoji4]
Powiem Wam, że niby robienie wyprawki to przyjemność, ale prawda taka, że jak mam wszystko wybierać i porównywać i przeszukiwać internet to mi się nie chce. [emoji23]

Hej dziewczyny :)
Kompletuje do końca tą wyprawkę i powiedzcie mi czy w swojej macie jakieś nieoczywiste, a przydatne rzeczy? Ciągle się zastanawiam co pominęłam na swojej liście, bo coś na pewno... [emoji57]
Dzisiaj zamówiłam w końcu wszystkie kosmetyki, łącznie z tymi na słońce i inne pierdoły.
Czekam jeszcze na odpowiedź z Dolly Shop czy wykonają mi na zamówienie personalizację rożka i czy uszyją rzeczy w innym kolorze. [emoji85]
No i w końcu muszę zamówić kosz Mojżesza bo czasu coraz mniej. [emoji4]
Powiem Wam, że niby robienie wyprawki to przyjemność, ale prawda taka, że jak mam wszystko wybierać i porównywać i przeszukiwać internet to mi się nie chce. [emoji23]
@Betty93 ja tez cìagle biję sie z myślami o czym jeszcze zapomnialam :sorry: Ja napewno musze ten laktator kupic i ostatnio mnie olśniło ze nie mam zadnej koszuli do szpitala:szok:, tez brakuje mi kosmetykow dla malego , tzn czegos do kapieli.Kupilam juz nawet szczotke do butelek,nowa torbe do szpitala(wezme chyba dwie)No nie wiem co jeszcze mogloby mi brakowac...Kupilas jednorazowe podklady dla małego do szpitala? Ja ostatnio w carrefour firmy Bobini, to jakas nowosc tej firmy, tzn ten produkt chyba bo za paczke chyba 10 szt.placilam 5 zl cos tam zamiast 15;)

reklama
Betty i Justella jak tak patrzę na Wasze wyprawki, to ja połowy tego co Wy nie mam:) u mnie opcja minimum, nie chce zagracac domu na rok, a potem się z tym wszystkim bujać po komisach. Z drugiej strony, wiem, co mi się na pewno nie przyda i od razu to odrzuciłam.

Do góry