reklama
slodkatrojeczka
Fanka BB :)
Ooo tak. Ja pod koniec miałam mega różnicę w terminach. Wedlug usg 29 czerwca, wedlug om 14 lipca a urodzilam 21 lipca. Przecież jedno dziecko urodzi się mając niecale 3kg a inne ma prawie 5kg... Nie ma co brać tych terminow pod uwagę, jedynie ten z prenatalnych jak piszesz z 12 tyg.Betty ale który? ten do 12tc czy późniejszy, bo później to dzieci rosną już jak chcą przecież. I rodzą się w terminie z różnymi wagami.
Oj tak, brzmi porodowo rety.. Ale to leci...
slodkatrojeczka
Moja lekarka bierze pod uwagę termin z om. Co innego pewnie jeśli ktoś miał nieregularne cykle lub nie pamięta dokładnie kiedy był pierwszy dzień ostatniej miesiączki. No ale u mnie jak w zegarku, termin z om w 12 tygodniu zgadzał się z terminem z usg.Ja na ścianie w 12tyg miałam termin na 29.06 a s okresu na 25.06
Ale zostawili na 25.06 bo jeśli mniej niż 5 dni różnicy to nie zmieniają
Myslniczek
U mnie cały czas termin z om mimo ze na usg w 12tyg bylo kilka dni różnicy.
Betty93
@Justella Dzisiaj zamawiałam ciuszki dla Niego w H&M bo jest -20% z kodem i właśnie zastanawiałam się nad rozmiarem. Imię wielkie to i chłopak będzie wielki
Jeszcze co do terminu, to już dokładnie nie pamiętam jaki miałam w pierwszej ciąży z USG w 11tc, ale był bardzo zbliżony do faktycznego (13 lipiec), a z OM było 20.06.
Teraz termin z OM mam na 12.07, z USG w 11tc na 09.07, a z ostatniego USG na 01.07
Jutro będę miała nowe info po wizycie.
Ps. Cykle miałam regularne - 28dni
Jeszcze co do terminu, to już dokładnie nie pamiętam jaki miałam w pierwszej ciąży z USG w 11tc, ale był bardzo zbliżony do faktycznego (13 lipiec), a z OM było 20.06.
Teraz termin z OM mam na 12.07, z USG w 11tc na 09.07, a z ostatniego USG na 01.07
Jutro będę miała nowe info po wizycie.
Ps. Cykle miałam regularne - 28dni
Ennis92
Ja nie miałam okresu [emoji23] tzn ostar I miałam jakoś w sierpniu, w połowie września odstawilam tabletki anty i zaszłam w ciążę [emoji23] dzień po odstawieniu dostałam jednodiowego plamienia I tyle okres widziałam. Od tego plamienia mi policzyli termin z OM. Chociaż jestem pewna że ten z usg jest poprawny bo ja cykle miałam 29dniowe i w dniu okresu test był negatywny dopiero jakoś tydzień później dwie grube krechy. Myślę że owu miałam późno.Moja lekarka bierze pod uwagę termin z om. Co innego pewnie jeśli ktoś miał nieregularne cykle lub nie pamięta dokładnie kiedy był pierwszy dzień ostatniej miesiączki. No ale u mnie jak w zegarku, termin z om w 12 tygodniu zgadzał się z terminem z usg.
Betty93
Ja w pierwszej ciąży tak miałam, że cały cykl był rozregulowany i owulacje były jak chciały Teoretycznie wg cyklu zaszłam w ciąże podczas dni niepłodnych.
Pamiętam nawet, że wtedy dostałam tabletki anty na uregulowanie tego, ale nie zdążyłam ich wziąć bo zaszłam w ciąże ale nie zmarnowały się i wzięłam je po ciąży.
W przypadku tej ciąży to cykle były dokładnie „monitorowane” po tym jak kolejne staranki nie przynosiły efektu. Dopiero z pomocą lekarza i stymulacją cyklu się udało. Jak wypatrzyłam te dwie kreski na teście to myślałam, że oszaleję ze szczęścia. ) Po tylu wcześniejszych nadziejach i późniejszych rozczarowaniach, można było już się załamać.
Pamiętam nawet, że wtedy dostałam tabletki anty na uregulowanie tego, ale nie zdążyłam ich wziąć bo zaszłam w ciąże ale nie zmarnowały się i wzięłam je po ciąży.
W przypadku tej ciąży to cykle były dokładnie „monitorowane” po tym jak kolejne staranki nie przynosiły efektu. Dopiero z pomocą lekarza i stymulacją cyklu się udało. Jak wypatrzyłam te dwie kreski na teście to myślałam, że oszaleję ze szczęścia. ) Po tylu wcześniejszych nadziejach i późniejszych rozczarowaniach, można było już się załamać.
Aguu
Ja tak z synem miałam. Termin z om 4.01, z pierwszego usg 5.01, w 32tc z usg 31.12 (bałam się jechać na Święta do rodziny, ale pojechałam ). Ostatecznie urodził się nagle - bez żadnych przepowiadajacych - nad ranem 5.01
Z córką pierwszą znów bliższy był z om, a druga to w ogóle wywolywana po obu terminach
Z córką pierwszą znów bliższy był z om, a druga to w ogóle wywolywana po obu terminach
reklama
netka.
Ja na ścianie w 12tyg miałam termin na 29.06 a s okresu na 25.06
Ale zostawili na 25.06 bo jeśli mniej niż 5 dni różnicy to nie zmieniają
Ennis, w którym skończonym tc masz zaplanowane CC? 25.06 to wasz 40 tc?
Ostatnia edycja: