reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Mój według usg miał w 29+3 1605g. Ale wiecie jak to jest ze sprzętem i tymi pomiarami. Ważne żeby maluchy mieściły się w normach. Dzieci rodzą się mniejsze i większe nie ma się czym martwić :)
Tak staram sie myslec, choc przed chwila pisala do mnie mama dziewczynki od mojego syna z klasy, ktora termin ma dokladnie na ten sam dzien to jej mala ma juz 2kg! Az mi bylo glupio pisac ile u nas waga.No coz chyba jakis wielki to nie bedzie ten moj synek, oby byl zdrowy tylko.

Tak staram sie myslec, choc przed chwila pisala do mnie mama dziewczynki od mojego syna z klasy, ktora termin ma dokladnie na ten sam dzien to jej mala ma juz 2kg! Az mi bylo glupio pisac ile u nas waga.No coz chyba jakis wielki to nie bedzie ten moj synek, oby byl zdrowy tylko.
Sprzęt, lekarz dokonujący pomiaru... Też robi różnicę. Według zapisu z mojego usg, mój mały jest o tydzień większy.

Sprzęt, lekarz dokonujący pomiaru... Też robi różnicę. Według zapisu z mojego usg, mój mały jest o tydzień większy.
Tak wlaśnie masz rację.Mi termin z usg wychodzi troche poźniejszy niż z miesìączki, wiec on troche jest tak na tydzień mlodszy.Z miesiaczki mi wychodzi na 06.07 a z usg na 11.07.To moze troche wyjaśniać.

mam jeszcze do Was pytanie...
czy macie tak czasami, że czujecie takie bardzo szybkie, gwałowne ruchy dziecka? oprócz tego
normalne kopniaki, przesuwania itd.
martwię się czy tak może być, to takie uczucie gwałtwonego bardzo silnego ruszania się przez okolo 3-4 sekundy... :(

Też tak mi się mała czasami w brzuchu kotłuje. I nie mam pojęcia, co to za akrobacje.
Ale są chwilowe, gwałtowne i nieprzyjemne. Jakby mi ją ktoś w środku potrząsnął.. :eek:

Też tak mi się mała czasami w brzuchu kotłuje. I nie mam pojęcia, co to za akrobacje.
Ale są chwilowe, gwałtowne i nieprzyjemne. Jakby mi ją ktoś w środku potrząsnął.. :eek:
no właśnie takie dziwne uczucie...przy pierwszej ciaży nie pamietam takiego trzepotania. Dlatego sie troche martwie. Zapytam moja ginekolog co to moze byc ale dopiero za tydzien mam wizyte... :(

@Myslniczek Jak dzisiaj wyszłam rano z domu to było tylko 10stopni, potem niewiele więcej, a dużo chodzenia po dworze miałam... :baffled:
Ja jutro też mam USG i na 100% mały będzie wagą wyprzedzał termin z OM.
Ciekawe tylko o ile. :)
Co do różnic w pomiarach to ile lekarzy, tyle opcji. Mówi się, że waga z USG to +/- 0,5kg :)
Ja się zastanawiam kiedy zacznę przygodę z jeżdżeniem na KTG. Przy córce na nieco ponad miesiąc wcześniej zaczęłam i wtedy co drugi dzień jeździłam do szpitala (poza weekendami), a dodatkowo co drugie KTG miałam robione badanie przez mojego lekarza. I to w sumie było fajne bo na bieżąco miałam wiedzę jak przygotowanie organizmu do porodu (rozwarcie, miękkość szyjki itd.)

reklama
@Myslniczek Jak dzisiaj wyszłam rano z domu to było tylko 10stopni, potem niewiele więcej, a dużo chodzenia po dworze miałam... :baffled:
Ja jutro też mam USG i na 100% mały będzie wagą wyprzedzał termin z OM.
Ciekawe tylko o ile. :)
Co do różnic w pomiarach to ile lekarzy, tyle opcji. Mówi się, że waga z USG to +/- 0,5kg :)
Ja się zastanawiam kiedy zacznę przygodę z jeżdżeniem na KTG. Przy córce na nieco ponad miesiąc wcześniej zaczęłam i wtedy co drugi dzień jeździłam do szpitala (poza weekendami), a dodatkowo co drugie KTG miałam robione badanie przez mojego lekarza. I to w sumie było fajne bo na bieżąco miałam wiedzę jak przygotowanie organizmu do porodu (rozwarcie, miękkość szyjki itd.)
Na ktora madz wizyte ? ;)

Do góry