reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

U mnie też jest tak, że jak duży chodzę, to się dobrze czuję. Zwłaszcza jeśli to spacery w terenie, las itp. bo chodzenie po mieście mnie jednak bardziej męczy.

Ale teraz od tygodnia spina mi się brzuch i pomimo nospy nie jestem w stanie pójść na spacer, tylko szybkie zakupy i do domciu na kanapę.

No i z tym finiszem to jeszcze trochę, bo ja - chyba podobnie jak @.jagódka - mam termin na koniec lipca, więc za mną dopiero 2/3 ciąży.

reklama
Czasami zasłabnę ale ogólnie nie czuję obciążenia. Czasami brzuch się zepnie jakby mnie chciał upomnieć a tak to latam jak latałam. Jutro zaczynam 32 tydzień.

Widzę, że dla większości trzeci trymestr jest łaskawy. Ja widzę największy plus w tym, że już zgaga tak nie męczy odkąd brzuch mi opadł. :D Ale za to stopy zaczęły mi puchnąć i po dłuższym chodzeniu rwa kulszowa lubi się odezwać. Nie mniej nie narzekam, już naprawdę niewiele czasu zostało.:)

Pogoda dziś taka że nie chce się nosa z domu wystawiac :p tak więc dzisiaj dzień leniucha i trochę prozy w postaci sprzątania, prania i gotowania ;)
Z jednej strony może to dobrze bo w upalne dni byłoby nam ciężko ale z drugiej jakaś forma aktywności w postaci chociażby spacerku przydałaby się a tak to dupa ;)
Jak tam się macie Dziewczynki na naszym finiszu ?
Doskwierają Wam jakieś mega dolegliwości ? :)

Pogoda do.... a zapowiadało się rano tak ładnie :/
Co do dolegliwości, to ja puchnę, najbardziej widać po palcach u rak i kostkach u nóg :/ Jest coraz ciężej :/ Na wadze +11 kg, a to dopiero 28 tc u mnie. Ograniczyłam słodycze, staram się jeszcze więcej ruszać, ale pogoda nie pomaga ...

Co do dolegliwości, to ja puchnę, najbardziej widać po palcach u rak i kostkach u nóg :/ Jest coraz ciężej :/ Na wadze +11 kg, a to dopiero 28 tc u mnie. Ograniczyłam słodycze, staram się jeszcze więcej ruszać, ale pogoda nie pomaga ...
Poczytaj o naparze z korzenia pietruszki. U nas jest on podawany w szpitalu ciężarnym profilaktycznie na obrzęki.

11 kg na tym etapie to żadna masakra więc główka do góry :) może po prostu zatrzymała się w Tobie woda i po porodzie nagle będzie minus 10 kg ;)
( sama mam już +8,5 kg więc dużo nas nie dzieli ;))
Moja kuzynka tak miała i narzekała że z dwa miesiące przed rozwiązaniem też cała puchła i miała +16 a jak zobaczyłam ją dwa tygodnie po porodzie to już wyglądała jak szczypiorek ;)
Trzymamy się tej wersji :p ale oczywiście nie przeginamy że slodkim.;)
Pogoda w Poznaniu poki co ciałkiem fajna - słoneczko i błękitne niebo więc wysyłam je do Was! pomimo że są tylko 3 stopnie ale jakoś tak pozytywnie nastraja te czyste niebo ;):*

Ostatnia edycja:
Poczytaj o naparze z korzenia pietruszki. U nas jest on podawany w szpitalu ciężarnym profilaktycznie na obrzęki.
11 kg na tym etapie to żadna masakra więc główka do góry :) może po prostu zatrzymała się w Tobie woda i po porodzie nagle będzie minus 10 kg ;)
( sama mam już +8,5 kg więc dużo nas nie dzieli ;))
Moja kuzynka tak miała i narzekała że z dwa miesiące przed rozwiązaniem też cała puchła i miała +16 a jak zobaczyłam ją dwa tygodnie po porodzie to już wyglądała jak szczypiorek ;)
Trzymamy się tej wersji :p ale oczywiście nie przeginamy że slodkim.;)
Pogoda w Poznaniu poki co ciałkiem fajna - słoneczko i błękitne niebo więc wysyłam je do Was! pomimo że są tylko 3 stopnie ale jakoś tak pozytywnie nastraja te czyste niebo ;):*

Dziękuję za rady i wsparcie dziewczyny :*

Hej dziewczyny :)
ja dopiero wracam z majówki. Byliśmy na mazurach i mimo niezbyt ładnej pogody, mega odpoczęłam, to chyba przez te świeże powietrze ;)
ja ogólnie od 16 tygodnia mam ciągłe spinanie brzucha i to dokucza mi do teraz, a tak chwilowo reszta dolegliwości odeszła (nawet nie muszę już spać w dzień).

reklama
Hejooo :) My dzisiaj po wizycie, ale nie u swojego lekarza, także tylko l4.
Natomiast po wizycie miałam indywidualne spotkanie z położna, ponad 2 godz.rozmawiałyśmy, przed nami jeszcze kilka spotkań w tym oczywiście nauka kąpania dziecka, przygotowanie do porodu, połogu itd. Taka indywidualna szkoła rodzenia, położna skupia się tylko na tobie. Super sprawa :) Wszystko w ramach NFZ, aż się zdziwiłam :)

Ps. Moja waga w domu do wyrzucenia, okazało się ze wazę 66 kg a nie 68, kilka razy się ważyłam u położnej, bo nie wierzyłam. Także 28tc +10 kg, położna powiedziała ze idealnie by było jakbym przytyła do 17 kg w całej ciąży.

A co tam u Was??

Ostatnia edycja:
Do góry