reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

@Si.Kat Na jakiej stronie zamawiałaś smoczek z zawieszką? Prześliczny, bardzo mi się podoba, też taki kupię :)
Zawieszka ze strony o nazwie nupelek Można ich znaleźć na fb i insta. A smoczki z bibsa chyba wszędzie są dostępne :)

Ja w poniedziałek wizyta, wtedy się dowiem jak młoda ułożona

Dziewczyny ja się wzięłam za robienie placków ziemniaczanych... i już żałuje, ale moja łapczywość na jedzenie wygrywa, mój narzeczony mia trzeć ziemniaki, to pojechał do paczkomatu po paczkę ( kosz na brudne pieluchy zapewne) i do teraz go nie ma :D Zawsze sobie utrudnie zycie :D

reklama
Zawieszka ze strony o nazwie nupelek Można ich znaleźć na fb i insta. A smoczki z bibsa chyba wszędzie są dostępne :)

Dziewczyny ja się wzięłam za robienie placków ziemniaczanych... i już żałuje, ale moja łapczywość na jedzenie wygrywa, mój narzeczony mia trzeć ziemniaki, to pojechał do paczkomatu po paczkę ( kosz na brudne pieluchy zapewne) i do teraz go nie ma :D Zawsze sobie utrudnie zycie :D
Zjadłabym [emoji3] jak robie tylko dla siebie na zachciankę to z trzech sztuk ziemniaków [emoji14] bo wiecej mi się nie chcę trzeć [emoji2]

Moze jutro zrobię :)

Ja na III badania prenatalne wybieram się w okolicach 20 maja, zapewne 30-31 Tc. Wszystko zależy od wolnego terminu.

Tak, żyjemy w takich czasach, ze nic tylko kupować, jest tyle pięknych rzeczy dla maleństw, no ale nie oszukujmy się ze niektóre ceny są lekko przesadzone :)

Któraś pytała o wanienkę, ja robiłam wywiad wśród koleżanek i znajomych, 90% poleca najprostsze wanienki ze stelażem, polecały aby kupować te większe wanny :) Tak tez zrobiłam, koszt takiego zestawu to ok 100 zł. Ja dzisiaj dokończyłam zakupy wyprawki aptecznej. Zamówiłam jeszcze karuzele do łóżeczka od nanuko_mobiles (można prace obejrzeć na insta). Zostały tylko rzeczy do wystroju pokoiku typu baldachim, zasłony (ale to nic koniecznego tak naprawdę, a tylko moje widzi misie)
Si.Kat a gdzie zamowilas ta karuzele nanuko_mobiles, u producenta?Obejrzalam sobie je i taka z samolocikami mi sie spodobala.

Ja mam szatkownice w maszynce do mięsa i jak robię większą ilość to maszynowo :)

reklama
Mój Młody ułożony glowkowo. Zazwyczaj na tym etapie dzieciaki mi się tak odwracały i już zostawały do końca głową w dół. Czasem wepchnie gdzieś nogi tak,że ciężko mi się leży na bokach, bo mnie gniecie, ale generalnie na razie jeszcze nie jest taki dyskomfort jak na końcu ciąży:)

Do góry