reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Dokładnie tak :) też uważam że mamy fajne czasy - jak czasami mamie chwałę się co tam już mam dla naszego maleństwa to robi wielkie oczy bo nawet nie wie że są np. specjalne kosze na pieluchy czy różne kosmetyki do pielęgnacji i w ogole tyle tych wszystkich badań prenatalnych :)

Właśnie, czy któraś z Was już była na III badaniu? Jeśli tak to w którym tygodniu ?
Ja byłam tydzień temu (30tc). Na szczęście wszystko w najlepszym porządku, a maluszek współpracował jak nigdy. Jedynie już główką wcisnął się bardzo nisko.

reklama
Ja mam upatrzoną zawieszkę z maylily białego króliczka, a jedna już kupiłam w szaro miętowe koraliki :) ładny ten wózek taki klasyczny, nieprzesadzony

Dokładnie tak :) też uważam że mamy fajne czasy - jak czasami mamie chwałę się co tam już mam dla naszego maleństwa to robi wielkie oczy bo nawet nie wie że są np. specjalne kosze na pieluchy czy różne kosmetyki do pielęgnacji i w ogole tyle tych wszystkich badań prenatalnych :)

Właśnie, czy któraś z Was już była na III badaniu? Jeśli tak to w którym tygodniu ?
A ide 9 maja bedzie to 31 tydzien

Ja mam badania co 2 tyg I na każdym sprawdzają łożysko, przepływy i jak mały przybiera. Teraz może będzie co tydzień [emoji85]

Ja na III badania prenatalne wybieram się w okolicach 20 maja, zapewne 30-31 Tc. Wszystko zależy od wolnego terminu.

Tak, żyjemy w takich czasach, ze nic tylko kupować, jest tyle pięknych rzeczy dla maleństw, no ale nie oszukujmy się ze niektóre ceny są lekko przesadzone :)

Któraś pytała o wanienkę, ja robiłam wywiad wśród koleżanek i znajomych, 90% poleca najprostsze wanienki ze stelażem, polecały aby kupować te większe wanny :) Tak tez zrobiłam, koszt takiego zestawu to ok 100 zł. Ja dzisiaj dokończyłam zakupy wyprawki aptecznej. Zamówiłam jeszcze karuzele do łóżeczka od nanuko_mobiles (można prace obejrzeć na insta). Zostały tylko rzeczy do wystroju pokoiku typu baldachim, zasłony (ale to nic koniecznego tak naprawdę, a tylko moje widzi misie)

Ostatnia edycja:
Ja nie idę na III USG. Lekarka mi powiedziała, że nie muszę, że ona wszystko sprawdza i podgląda.

A co do tych wszystkich ładnych kolorowych rzeczy i gadżetów. Ja większości z tego nie kupuję. :D Jestem przekonana, że połowy z tych rzeczy nie wykorzystam albo wykorzystam tylko trochę (specjalne kosze, organizery, torby, zawieszki, przywieszki itd.). No i pewnie też miliard rzeczy dostaniemy od gości i znajomych w ramach prezentów... Mi się nie chce wydawać pieniędzy na takie gadżety, wolę je odłożyć i kupić za rok porządną spacerówkę. Ale oczywiście to tylko moje podejście i z chęcią będę dalej oglądać Wasze urocze zakupy. :))

Witam dziewczyny wieczorową porą.Ja mam miec 06.05 tzw usg 3 trym.choc moj gin i tak podglada co wizytę, a chodze co 2 tyg.
Jak przeczytalam o wyprawkach co niektorych z was, to szczeka mi opadła:oo2:Ja zliczylam mniej wiecej co juz kupilam i wyszlo mi jakies z 5 tyś.na razie w tym łozeczko, wozek i lezaczek bujaczek.Dzisiaj odebralam gondole i adaptery wreszcie.Od dzisiaj do nd sa znowu targi w Świecie Dziecka w W- wie, tylko innym bo chyba w roznych lokalizacjach sa ze 3.Kupilam zainspirowana ostatnio ten kosz na pieluchy, w koncu tommee tippee.Kupilam sobie w koncu poduszke taka do spania dla ciezarnych, pozniej podobno do karmienia moze sie przydać.Ten kosz taki jak na zdjeciu i kolor też.Podobno w tym tomme kazda pieluszka jest oddzielnie zakrecana, a w tym angel care np razem są tylko sa " odcinane na gorze" tak jakby.
840058TT.jpg

Ja nie idę na III USG. Lekarka mi powiedziała, że nie muszę, że ona wszystko sprawdza i podgląda.

A co do tych wszystkich ładnych kolorowych rzeczy i gadżetów. Ja większości z tego nie kupuję. :D Jestem przekonana, że połowy z tych rzeczy nie wykorzystam albo wykorzystam tylko trochę (specjalne kosze, organizery, torby, zawieszki, przywieszki itd.). No i pewnie też miliard rzeczy dostaniemy od gości i znajomych w ramach prezentów... Mi się nie chce wydawać pieniędzy na takie gadżety, wolę je odłożyć i kupić za rok porządną spacerówkę. Ale oczywiście to tylko moje podejście i z chęcią będę dalej oglądać Wasze urocze zakupy. :))

Moj gin mi nie robi usg co wizyta, dlatego zdecydowałam się na III usg.
Co do tych wszystkich ładnych gadżetów to mam tak samo jak Ty [emoji4] nawet nie ogladam w necie, jakoś nie przywiązuję do takich rzeczy uwagi ;) chyba że dopiero mi się takie coś załączy ale poki co stawiam na minimalizm a niekiedy też niewiedzę o istnieniu niektórych rzeczy [emoji3]
Sprawdza się u mnie zasada: jeśli do tej pory o czymś nie slyszałam, to jest to rzecz dla mnie zbędna [emoji2] co nie zawsze oznacza że bezużyteczna, ale też ułatwiająca codzienną opiekę jak np. Specjalny kosz na pampersy. Dla mnie moglby nie istnieć, ale niektórym ratuje życie [emoji2]

reklama
Ja także mam wizyty co 2 tyg.i za każdym razem usg, teraz dałyście mi do myślenia z tymi III badaniami... muszę podpytać swojego lekarza. Co do wyprawki to ja tez staram się wydać jak najmniej, najwiecej daliśmy za wózek, łóżeczko 140/70, baby hug i meble.. ok 6 tys. Ale meble i większe łóżeczko to inwestycja na kilka lat :) mam taka nadzieje :p

Do góry