reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Mi gin co wizyte podgląda małego ale na szybko zeby sprawdzic czy przybiera.

Na usg III trymestru mam wskazanie w klinice w ktorej robiłam do tej pory z powodu podejrzenia wodonercza u małego.

reklama
Witam dziewczyny wieczorową porą.Ja mam miec 06.05 tzw usg 3 trym.choc moj gin i tak podglada co wizytę, a chodze co 2 tyg.
Jak przeczytalam o wyprawkach co niektorych z was, to szczeka mi opadła:oo2:Ja zliczylam mniej wiecej co juz kupilam i wyszlo mi jakies z 5 tyś.na razie w tym łozeczko, wozek i lezaczek bujaczek.Dzisiaj odebralam gondole i adaptery wreszcie.Od dzisiaj do nd sa znowu targi w Świecie Dziecka w W- wie, tylko innym bo chyba w roznych lokalizacjach sa ze 3.Kupilam zainspirowana ostatnio ten kosz na pieluchy, w koncu tommee tippee.Kupilam sobie w koncu poduszke taka do spania dla ciezarnych, pozniej podobno do karmienia moze sie przydać.Ten kosz taki jak na zdjeciu i kolor też.Podobno w tym tomme kazda pieluszka jest oddzielnie zakrecana, a w tym angel care np razem są tylko sa " odcinane na gorze" tak jakby.Zobacz załącznik 966358
Ja miałam ten kosz przy córce - niezła gąsienica powstaje z tych zawiniętych pampków :D

Co do wyprawki to każdy ma inne podejście. :) Ja w pierwszej ciąży nie na wszystko mogłam sobie pozwolić, a z kolei o tą trochę się staraliśmy i przez lata Nasza sytuacja życiowa też się zmieniła. Od początku wiedzieliśmy, że na drugie dziecko zdecydujemy się wtedy, kiedy nie będziemy musieli sobie "niczego" odmawiać, bo więcej dzieci nie planujemy. Dlatego teraz może i szaleję z wyprawką, ale wiem że następne takie zakupy to chyba będę robić dla wnuków. :-D
Szczerze powiem Wam, że cieszę się ogromnie z każdego zakupu, ale i ciągle boję, bo już tyle razy słyszałam, że może być źle... a niestety już poniekąd przeżyłam największy koszmar jaki może się zdarzyć i to podwójnie, bo moja siostra straciła bliźniaki na 4 dni przed planowanym cc... Nie życzę tego nikomu. :(

Ja miałam ten kosz przy córce - niezła gąsienica powstaje z tych zawiniętych pampków :D

Co do wyprawki to każdy ma inne podejście. :) Ja w pierwszej ciąży nie na wszystko mogłam sobie pozwolić, a z kolei o tą trochę się staraliśmy i przez lata Nasza sytuacja życiowa też się zmieniła. Od początku wiedzieliśmy, że na drugie dziecko zdecydujemy się wtedy, kiedy nie będziemy musieli sobie "niczego" odmawiać, bo więcej dzieci nie planujemy. Dlatego teraz może i szaleję z wyprawką, ale wiem że następne takie zakupy t :D:D:Do chyba będę robić dla wnuków. :-D
Szczerze powiem Wam, że cieszę się ogromnie z każdego zakupu, ale i ciągle boję, bo już tyle razy słyszałam, że może być źle... a niestety już poniekąd przeżyłam największy koszmar jaki może się zdarzyć i to podwójnie, bo moja siostra straciła bliźniaki na 4 dni przed planowanym cc... Nie życzę tego nikomu. :(
O kurcze to zwierzatko zamieszka w moim koszu :biggrin2:
Z ta wyprawka to naprawde szczerze Cie pozytywnie podziwiam..planujesz zakup, czy wystroj w najmniejszym detalu.Super naprawde, tymbardziej ze sprawia ci to tyle radosci.
Z tymi bliźniakami siostry to naprawde mnie zszokowalas, ja tez bylam w ciazy blizniczej.Na szczescie byl szczesliwy final.Bylam wtedy ( 2010) na takim forum jak to tylko dla mam bliźniaczych i rozne byly przypadki.Achh az lezka sie zakrecila..

@Betty93 szalej dziewczyno :) Jeżeli tylko masz możliwości, pamietajmy ze każda z Nas jest inna :) Każda odczuwa emocje na swój sposób i to jest najpiękniejsze, inaczej świat byłby nudny :) Ja w tym roku we wrześniu kończę 34 lata, to moje pierwsze dziecko, bardzo długo czekałam... nie wiem czy będzie kolejne, czy się uda. Dlatego nie ioceniajmy się, bo to nie o to chodzi w tym forum. Wspierajmy się :) Ja Uwielbiam oglądać Wasze piekne zakupy, prezenty i cudownie poukładane ciuszki i rzeczy dla Maleństw :D i bardzo pomagacie mi w tworzeniu wyprawki, kupiłam kilkanaście rzeczy zainspirowane opiniami z forum.

Dziewczyny ja mam ten drugi smoczek z bibsa...

Załączniki

• CF95C005-F6E6-4F67-BB1B-12C69DD534DA.jpeg
    CF95C005-F6E6-4F67-BB1B-12C69DD534DA.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 113
Ostatnia edycja:
@Si.Kat śliczny smoczek i zawieszka dla małej księżniczki :)

Pewnie! Ja też tak uważam że jak ktoś chce i może to niech kupuje co tylko chce dla dziecka. Nie ma w tym nic zlego.
To tylko rzeczy materialne i do momentu kiedy nie przysłania to wszystko rzeczywistości a przede wszystkim dziecka to wszystko jest ok :)
Nigdy nie wiadomo czy będziemy miały/
mogły/ chcially mieć kolejne dziecko więc tymbardziej cieszmy się ile możemy tymi przygotowaniami :)
Prawda jest taka że tego wszystkiego jest cała masa i nie wszystko jest tak naprawdę koniecznie ale ile to daje radości!!! :)

Miłej soboty Wam życzę :)))

Hej dziewczyny :) macie piękne wyprawki! :) ja stawiam na razie na minimalizm i kupuje, tylko najpotrzebniejsze rzeczy. Resztę będziemy dokupywać jak Mały się urodzi i wtedy zobaczę, co będzie potrzebne. Może gdyby była to córka bardziej bym popłynęła ;) na III usg idę w 29 tygodniu, bo źle wyliczyłam tygodnie- chciałam w 30, ale jak już znalazł się termin to zostawiam.
Powiedzcie mi jak tam ułożenie w brzuszku Waszych maluchów? Mój niestety leży bardzo nisko i mocno bolą mnie mięśnie, praktycznie mogę spać tylko na plecach (wtedy nie odczuwam dyskomfortu- a podobno ta pozycja nie jest do końca taka super). Jak leżę na prawym czy lewym boku to mocno mnie mięśnie bolą (poduszka ciążowa trochę pomaga, ale nie zawsze). Niestety lekarz mówi, że taką mam budowę (najszerzej w biodrach) i zapewne tak zostanie do końca (już się nawet pytałam o jakieś ćwiczenia, które może spowodują zmianę jego pozycji, ale lekarz mnie sprowadził na ziemię :D)

Hej dziewczyny :) macie piękne wyprawki! :) ja stawiam na razie na minimalizm i kupuje, tylko najpotrzebniejsze rzeczy. Resztę będziemy dokupywać jak Mały się urodzi i wtedy zobaczę, co będzie potrzebne. Może gdyby była to córka bardziej bym popłynęła ;) na III usg idę w 29 tygodniu, bo źle wyliczyłam tygodnie- chciałam w 30, ale jak już znalazł się termin to zostawiam.
Powiedzcie mi jak tam ułożenie w brzuszku Waszych maluchów? Mój niestety leży bardzo nisko i mocno bolą mnie mięśnie, praktycznie mogę spać tylko na plecach (wtedy nie odczuwam dyskomfortu- a podobno ta pozycja nie jest do końca taka super). Jak leżę na prawym czy lewym boku to mocno mnie mięśnie bolą (poduszka ciążowa trochę pomaga, ale nie zawsze). Niestety lekarz mówi, że taką mam budowę (najszerzej w biodrach) i zapewne tak zostanie do końca (już się nawet pytałam o jakieś ćwiczenia, które może spowodują zmianę jego pozycji, ale lekarz mnie sprowadził na ziemię :D)
Mój ułożony główkowo. Wpycha nogi pod żebra.Jutro zaczynamy 31 tydzień. Spać mogę tylko na prawym boku a niby powinnam na lewym.. Ale co zrobic jak oddychać nie mogę inaczej.

Słodkie to wszystko ;) Fajnie poogladać.
U nas niby przy 4 możemy sobie pozwolić na więcej niż przy 1 to mimo wszystko jednak praktyczność wygrywa. I ograniczamy graty do minimum. Ale na jakis słodki gryzak z zawieszka chyba sie skusze ;)
Usg 3trym jako osobnego też nie robię, tzn gin powiedziała ze na nastepnej wizycie poogladamy dziecko dokładniej i sprawdzimy wagę.

Pozycja u nas zmienna. W czwartek na usg glowkowo ale wczoraj kopało po pecherzu.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry