reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Pamietam, że starsznie pociły mi się cycki :) i przerwa miedzy nimi a brzuchem.
Haha, ja tez. W domu latalam w koszulkach chlopa bez majtek [emoji12]

OnaZmijeczka nadal karmisz piersia?

KarolciaDe u nas w Uk podobnie, mamy pierwsze usg miedzy 10 a 12 tyg, z tym ze mozemy bezplatnie zrobic przyziernosc. Z Julka odmowilam bo i tak nic to nie zmieni, ale wyladowalam prywatnie u polskiego gina i on bez pytania mi zrobil.

Na kazdym spotkaniu z polozna czy usg L byl ze mna, nawet jak polski ginekolog robil mi dopochwowe i wyciagnal zakrwawione. Nie bylo innej opcji, to jego dziecko tez [emoji6] A i on chcial. Rodzil ze mna tez, tylko wyprosili go jak mnie znieczulali. No i to ona siedzial z mala przy inkubatorze, ze szpitala wyszedl po 24h na godizne zeby sie umyc i wrocil do mnie. Dopiero jak wypuscili nas z intensywnej i dali juz na odzial matek, wyganiali go o 22. Chociaz i tak czasami zostawal dluzej zeby zabrac mala po antybiotyki. Teraz niestety nie da sie tak, jest Julka i wielu rzeczy chcemy jej oszczedzic, chociaz na polowkowe usg ja zabiore [emoji4]

Ennis Ty prywatnie robisz usg, czy caly czas w szpitalu?

Boziu obudziłam się właśnie .... I co dalej to niewiem , myślałam że już będzie 5/6 rano ... Ja tez idę sama na pierwsze , mąż będzie akurat w pracy [emoji3526]

A zapomnialam sie pochwalic, dzisiaj zjadlam obiad pierwszy raz o 2 tyg [emoji16] Oczywiscie oddalam wszystko matce naturze i to na dwa fronty[emoji1785]
Probowalam.wczesniej skonczyc dzisiaj prace, ale wszystcy udaja ze nie widza jak zle wygladam. Tak wiec siedze a jutro chyba zadzwonie po prostu przed praca ze mam problemy z brzuchem czy cos.

Ja męża nie zabieram na wizyty. Po pierwsze nie ma jak, bo albo jest w pracy albo jest z dziećmi, a po drugie ani on ani ja nie widzimy takiej potrzeby. Przy porodzie będzie, ma już doświadczenie ;-). Moja córka jest z początku kwietnia, a synowie z września. Także z brzuchem chodziłam i w zimę i w lato. Nie wiem, co gorsze [emoji23]. Ale chyba zima - te tony ubrań na sobie.

Ja rodziłam córkę w lutym i w sumie bardzo dobrze mi z tym było. Niektórzy nawet nie wiedzieli że w ciąży byłam bo miałam mały brzuszek który pod płaszczem był słabo widoczny :) jak jechaliśmy do domu ze szpitala był straszny mróz ale później zaraz wiosna przyszła i fajnie się spacerowalo.

reklama
Do góry