reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

ja nawet o tym bolu nie chce myslec jak okresowym... ale teraz nie boli ani brzuch ani kregoslup... wczesniej tez bolalo tylko w nocy...
Ej zuzkaaa, mnie od wczoraj tez tak napitala ze szok. Myslalam nawet, ze po prostu za duzo mlodego nosilam. Az poszlam bete ekstra zrobic (ostatnia zatrzymala mi sie jakos w tym czasie). Ja oszaleje do tej wizyty w srode. Serio.

reklama
A powiedzcie mi.. bo ja to normalny cykl to mialam jakies kilkanascie lat temu ( tabsy)
Teraz mam chyba pierwszy cykl z owulacją i ciągnie mnie w podbrzuszu 14dc. Czy to normalne ? Bo szczerze to poza bolesnymi bardzo okresami kiedys to owulacji nigdy spacjalnie nie odczuwałam. Nie chce panikować. Ale czy któraś tak tez ma/miała?

Różnie bywa, nawet ta sama kobieta w kolejnych cyklach może mieć różne odczucia. Mnie raz ciągnie na owulację, raz nic, czasem boli rozlanym bólem po całym brzuchu, czasem tylko jajnik. Cały wachlarz hahaha I pamiętaj, że te objawy niekoniecznie występują w dniu owulacji, ale np kilka przed lub po. Więc tym nie ma się co sugerować.

A jak inne objawy płodności? ;)

A powiedzcie mi.. bo ja to normalny cykl to mialam jakies kilkanascie lat temu ( tabsy)
Teraz mam chyba pierwszy cykl z owulacją i ciągnie mnie w podbrzuszu 14dc. Czy to normalne ? Bo szczerze to poza bolesnymi bardzo okresami kiedys to owulacji nigdy spacjalnie nie odczuwałam. Nie chce panikować. Ale czy któraś tak tez ma/miała?
Ja w sumie od porodu czuje wiekszy bol na owulacje niz okres[emoji28][emoji28][emoji28]

Wczoraj i dziś a rana buźka usmiechnieta na teście oraz zalecenia dwoch niezależnych lekarzy zeby się mooocno przytulać 16,17,18
Zaczelismy juz wczoraj ;)
Trzymam kciuki:) w tym cyklu czułam jajniki. Takie jakby pieczenie i szczypanie. Dość niewygodne.

Ja cała noc się wiercilam, obracałam i spać nie mogłam. Zmęczona strasznie jestem I plecy bolą. Zastanawiam się nad kokonem do spania bo teraz mi najwygodniej z poduszką pod plecami i pod brzuchem...

Mi bóle minęły , tzn dzisiaj czułam że blizna mnie swędzi i ciagle te głupie wrażenie że coś poleci ... a co do nocy to też się obudziłam po23 i byłam pewna że już będzie 5/6 i cala noc się kręciłam ale z Anną (w ciąży) tez źle sypialam. Najchętniej bym już poszła do lekarza ale wiem że jeszcze za wcześnie . Jestem bardzo niecierpliwa . I chyba Zuzanna twoja energia przeszła na mnie mam taką ochotę sprzątać. I chyba wezmę się już za jakieś ciasteczka albo murzynka zrobię ;)

My dziś w nocy zgodnie z zaleceniami rozpoczelismy starania. Jeszcze 3 dni ciezkiej pracy przed nami ;)
Ale nie wiem jak to dzis bedzie bo cala noc- jakbym czuwała żeby chlopaki nie zabładziły po drodze jakbym sie przewracała z boku na bok hahaha zero snu [emoji12] Odleciałam dopiero ok 5 rano na kilka minut :D poebana jestem i to ostro hehe
:-D:-D:-D

My dziś w nocy zgodnie z zaleceniami rozpoczelismy starania. Jeszcze 3 dni ciezkiej pracy przed nami ;)
Ale nie wiem jak to dzis bedzie bo cala noc- jakbym czuwała żeby chlopaki nie zabładziły po drodze jakbym sie przewracała z boku na bok hahaha zero snu [emoji12] Odleciałam dopiero ok 5 rano na kilka minut :D poebana jestem i to ostro hehe
Ej, wyluzuj! Trzasnij sobie prosseco przed bunga bunga. Stres nie sprzyja!!!

reklama
Mi bóle minęły , tzn dzisiaj czułam że blizna mnie swędzi i ciagle te głupie wrażenie że coś poleci ... a co do nocy to też się obudziłam po23 i byłam pewna że już będzie 5/6 i cala noc się kręciłam ale z Anną (w ciąży) tez źle sypialam. Najchętniej bym już poszła do lekarza ale wiem że jeszcze za wcześnie . Jestem bardzo niecierpliwa . I chyba Zuzanna twoja energia przeszła na mnie mam taką ochotę sprzątać. I chyba wezmę się już za jakieś ciasteczka albo murzynka zrobię ;)
moj narzeczony zabral mi laptopa i zakazal prac w domu.... rano widzial jaka jestem nie wyspana... kazal mi odpoczywac byl zly na mnie bo kazal mi sie oszczedzac a ja latam jak glupia... nadal mam powera tez bym cos porobila i moze cos malo zauwazalnego porobie zeby sie nie czepial [emoji1787] tylko ten brzuch i ten kregoslup nie wiem o co chodzi [emoji849]

Do góry