reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

W temacie okien, myłam pod koniec lutego, jak zaczęłam l4, ale niestety okna dachowe byly do kolejnego mycia już po tygodniu :/ także zapewne machnę wszystkie do piątku, ale na spokojnie, jak się nie uda to trudno :)
Święta u teściowej, także zakupy i przygotowania tez odpadają Reszta chaty czysta, sprzątam na bieżąco z nudów, ostatnio machnęłam kafelki w łazience, karcher w domku to naprawdę przydatna rzecz :) i do okien i do kafelek.

U Nas aktualnie spadł śnieg :D

Co do cieśni zapytam koleżanki czy może pomoc, w końcu fizjoterapeutka. Moja mała tez ruchliwa, najbardziej wieczorami, jesteśmy w 24t3d. Odczuwam skurcze i to kilka razy dziennie. Muszę w środę z lekarzem pogadać czy to normalne..

A tak z przyjemniejszych rzeczy to u mnie już +9 kg na wadze. Lista wyprawkowa robi się coraz krótsza, az żal patrzeć ze zaraz będę miała wszystko i koniec z zakupami :(

Aaa i 10.05 bede miała sesje brzuszkowa u fotografa, któraś z mam miała?
My na sesje czekamy az bedzie cieplej i kumpela znajdzie termin zeby nam zrobic :)

reklama
Hej Dziewczyny
U mnie dzień rozpoczęty wskoczeniem w 29tc, skurczami Braxtona i śniegiem...
W planach mam wyskoczyć do galerii kupić jakiś upominek dla nastoletniej bratanicy.

Co do sesji to ciążowej nie robię, za to zamówiłam już noworodkową u FotoSisters. :)

Hej Dziewczyny
U mnie dzień rozpoczęty wskoczeniem w 29tc, skurczami Braxtona i śniegiem...
W planach mam wyskoczyć do galerii kupić jakiś upominek dla nastoletniej bratanicy.

Co do sesji to ciążowej nie robię, za to zamówiłam już noworodkową u FotoSisters. :)
Jak czytam o sniegu to az nie chce mi sie wstawac ;(

Nam noworodkowa tez ma kolezanka zdobic.

Hej leże, skurcze ustały, co z szyjką się dzieje to sprawdzimy jutro, dzisiaj dopadła mnie jeszcze gorączka 37,6, mój szpital nie jest przygotowany na takiego wcześniaka i jak dalej będzie się szyjka otwierać to przewiozą mnie prawdopodobnie do Wrocławia lub Wałbrzycha.

No to pomału do przodu, z tygodnia na tydzień. Powodzenia.

W temacie okien, myłam pod koniec lutego, jak zaczęłam l4, ale niestety okna dachowe byly do kolejnego mycia już po tygodniu :/ także zapewne machnę wszystkie do piątku, ale na spokojnie, jak się nie uda to trudno :)
Święta u teściowej, także zakupy i przygotowania tez odpadają Reszta chaty czysta, sprzątam na bieżąco z nudów, ostatnio machnęłam kafelki w łazience, karcher w domku to naprawdę przydatna rzecz :) i do okien i do kafelek.

U Nas aktualnie spadł śnieg :D

Co do cieśni zapytam koleżanki czy może pomoc, w końcu fizjoterapeutka. Moja mała tez ruchliwa, najbardziej wieczorami, jesteśmy w 24t3d. Odczuwam skurcze i to kilka razy dziennie. Muszę w środę z lekarzem pogadać czy to normalne..

A tak z przyjemniejszych rzeczy to u mnie już +9 kg na wadze. Lista wyprawkowa robi się coraz krótsza, az żal patrzeć ze zaraz będę miała wszystko i koniec z zakupami :(

Aaa i 10.05 bede miała sesje brzuszkowa u fotografa, któraś z mam miała?

O której godzinie Ty się budzisz ???? :))
Ja też mam dokładnie 10 maja umówiona sesję. Mam nadzieję że pogoda dopisze ;)
I tak samo mam z zakupami. Czuje, że już zmierzam ku końcowi i ogarnął mnie smuteczek :( nie wiem co ja będę robiła w ostatnim trymestrze.... ;)

Dziewczyny, jak to śnieg? O nie... Mam nadzieję że mało ;)

Jak wstałam to dach od sąsiada był biały i zaczął sypać coraz grubszy śnieg. Na szczęście wszystko się już roztopiło.
Ja jeszcze dospałam bo miałam strasznie bolesne to skurcze przepowiadające (mam nadzieję, że to te), brzuch jak kamień. Wezmę no-spe i oby nie wróciły.

My mamy 10 maja lecieć na wakacje do Turcji i mam nadzieję tam porobić sobie jakieś fajne zdjęcia z brzuszkiem. Tylko wcześniej muszę mojego M. przeszkolić.

Jak wstałam to dach od sąsiada był biały i zaczął sypać coraz grubszy śnieg. Na szczęście wszystko się już roztopiło.
Ja jeszcze dospałam bo miałam strasznie bolesne to skurcze przepowiadające (mam nadzieję, że to te), brzuch jak kamień. Wezmę no-spe i oby nie wróciły.

My mamy 10 maja lecieć na wakacje do Turcji i mam nadzieję tam porobić sobie jakieś fajne zdjęcia z brzuszkiem. Tylko wcześniej muszę mojego M. przeszkolić.

My lecimy za tydzień na urlop i myślałam nad sesja brzuszkowa na plaży [emoji23] ale mój brzuszek nie jest jeszcze duży i nie wiem czy wyglądało by to jak sesja ciążowa czy jak by mi All inclusive zabardzo służyło [emoji23][emoji23][emoji23]

Skurcze przepowiadające nie powinny być bolesne. Jeśli są to znak, że mogą skarbcach szyjkę. Jeśli się to powtórzy to dla spokoju powinnaś to sprawdzić u gina.

Skurcze przepowiadające nie powinny być bolesne. Jeśli są to znak, że mogą skarbcach szyjkę. Jeśli się to powtórzy to dla spokoju powinnaś to sprawdzić u gina.
Dobrze wiedzieć, jak się to znowu powtórzy to od razu będę do Niego dzwonić. Oby nic złego się nie działo. :(

@D1407 u mnie już nie da się pomylić brzuszka z ciążą spożywczą :D

reklama
Zazdroszczę Wam dziewczyny tych planów wakacyjnych :)
Ja z jednej strony też bym chciała ale się boje o malenstwo. To taka już chyba choroba psychiczna ale wolę chuchać i dmuchac, w końcu tak bardzo pragnęliśmy tego dzidziusia :)
Jak porobicie sobie foteczki to umiescie je tutaj koniecznie- strasznie jestem ciekawa jak wszystkie wyglądamy na podobnym etapie ciąży :)
A tak w ogóle to jakie plany na weekend? :)

Do góry