reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja po wizycie na razie u położnej. Od początku ciąży 7kg na plusie. U mnie w domu na wadze 79 tutaj 81. A miałam zmieścić się w 80 do porodu :/ buuuu nawet nie wiem od czego te kg :-)
U mnie też jest różnica 2kg miedzy moją wagą a wagą u położnej. Położna mówi, że patrzymy na przyrost nie na wartosci na wadze, bo na tę wagę staje tyle kilo dziennie, że już ucierpiała na tym. W domu masz wagę, zawsze wazysz się w tym samym miejscu. Ja od samego początku mam przyrost identyczny jak w domu ale wartosci inne. Tak w sumie to mam to gdzieś :)

reklama
U mnie też jest różnica 2kg miedzy moją wagą a wagą u położnej. Położna mówi, że patrzymy na przyrost nie na wartosci na wadze, bo na tę wagę staje tyle kilo dziennie, że już ucierpiała na tym. W domu masz wagę, zawsze wazysz się w tym samym miejscu. Ja od samego początku mam przyrost identyczny jak w domu ale wartosci inne. Tak w sumie to mam to gdzieś :)
U mnie to samo 7 kg i na jednej i na drugiej tylko wartości inne ale u położnej waze się w zimowych butach na obcasie więc inny nacisk jest na wagę niż w domu gdzie staje boso :-)

czesc dziewczyny ! nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie, bylam tu z Wami jakis czas temu ale moja historia zakonczyla sie niestety poronieniem w dniu Wigilli. Wpadlam teraz tylko na szybko, chcialam zobaczyc co tam u Was slychac? I dodatkowo niesmiale sie pochwalic ze wlasnie dowiedzialam sie ze jestem ponownie w ciazy. Strasznie sie boje ale mam nadzieje ze tym razem bedzie szczesliwy final. Termin na listopad wiec to naprawde dopiero poczatek. Pozdrawiam Was wszystkie i wasze brzuchy.

Powodzenia! Szybko zleci do listopada ;)

Śliczny [emoji7] ja nic nie dokupowałam najwyżej na jesień jak będę bardziej ogarnięta już z tematem i co się przyda :) napewno uchwyt na napój + coś do wieszania torebki. A ty coś dokupowałaś?
Kolor czarny gondoli i siedziska zamówiliśmy

Dzięki :* No właśnie mi dodali gratis tej uchwyt na kubek ale myślę że można go śmiało używać też np. do butelki z wodą ;) a tak to dokupilam tylko moskitiere :) torba do kompletu z cybexu mi się nie podobała więc nie wiem co ja kupię :p jakbyś coś kiedyś fajnego upatrzyła to daj znać ;)

Wyścig się jeszcze nie skończył :p powodzenia na wizycie.

Super wózek @Dolore a jaki to model?

Priam (Cybex) :)

@dziewczyny, nie mamy co przejmować się kilogramami, teraz zdrowie naszych dzieciaczkow jest najważniejsze ;))

Podzielcie się wrażeniami z ruchów Waszych pociech ;) czy też odczuwacie z czasem coraz to mocniejsze kopniaki?
Wydaje mi się że czuje je coraz wyżej w brzuchu a wieczorami to jakieś istne szaleństwo ;)

@UKmama, trzymam mocno kciuki ! :):*

Ruchy są! Czasem wysoko, czasem prosto w pęcherz. Mam też uczucie przesuwania tuż pod skórą i wtedy widać górkę z jednej strony[emoji6]

czesc dziewczyny ! nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie, bylam tu z Wami jakis czas temu ale moja historia zakonczyla sie niestety poronieniem w dniu Wigilli. Wpadlam teraz tylko na szybko, chcialam zobaczyc co tam u Was slychac? I dodatkowo niesmiale sie pochwalic ze wlasnie dowiedzialam sie ze jestem ponownie w ciazy. Strasznie sie boje ale mam nadzieje ze tym razem bedzie szczesliwy final. Termin na listopad wiec to naprawde dopiero poczatek. Pozdrawiam Was wszystkie i wasze brzuchy.

Gratuluje i trzymam kciuki:)

Dzięki :* No właśnie mi dodali gratis tej uchwyt na kubek ale myślę że można go śmiało używać też np. do butelki z wodą ;) a tak to dokupilam tylko moskitiere :) torba do kompletu z cybexu mi się nie podobała więc nie wiem co ja kupię [emoji14] jakbyś coś kiedyś fajnego upatrzyła to daj znać ;)

@dziewczyny, nie mamy co przejmować się kilogramami, teraz zdrowie naszych dzieciaczkow jest najważniejsze ;))

Podzielcie się wrażeniami z ruchów Waszych pociech ;) czy też odczuwacie z czasem coraz to mocniejsze kopniaki?
Wydaje mi się że czuje je coraz wyżej w brzuchu a wieczorami to jakieś istne szaleństwo ;)

U nas ruchy zazwyczaj częste i coraz mocniejsze czasem po pecherzu a czasem wyzej koło pępka. Tez mi casem wypycha brzuch z jedej strony tak jak by sie wypinał. Ale ma też dni tak jak ostatnio że 3 dni tylko delikatnie dawał o sobie znać.

Dzięki :* No właśnie mi dodali gratis tej uchwyt na kubek ale myślę że można go śmiało używać też np. do butelki z wodą ;) a tak to dokupilam tylko moskitiere :) torba do kompletu z cybexu mi się nie podobała więc nie wiem co ja kupię :p jakbyś coś kiedyś fajnego upatrzyła to daj znać ;)

Taka strona Beztroska ma ładne torby. Tak myśle o nich bo można do kompletu zrobić wkładkę do wózka itp nawet kocyki i otulacze. Narazie z dodatkami nie szaleje bo spory wydatek był z wózkiem i mebelkami ;) ale pewnie za niedługo się zacznie :S

Moja maleńka jak mamusia kocha w łóżku się wylegiwać i najbardziej kopie wtedy. [emoji7]

IMG_2680.JPG

reklama
Ja mam wrażenie, że moje dziecko to gigant i jest wszędzie [emoji23] raz uderza bardzo nisko a chwile potem bardzo wysoko. Ma dni kiedy obróci się tak, że czuje lekkie pukanie gdzieś w środku albo takie dni jak dziś, cały brzuch mi tancuje.

Do góry